б5 2000 година бутон ESP

Техническа и сервизна информация за Passat
misho_i
Автомобил:
Двигател:

б5 2000 година бутон ESP

Мнениеот misho_i » Чет 17 май 2012 16:44

Здравеите ... :) понеже имам такам бутон които не е активен за сажаление а само е сложен на мястото искам да попитам дали е възможно поне да се направи да свети с фар4етата и ако е възможно да ме посаветвате как да стане това от каде да жзема ток и Тн. :)Колата е пассат б5 2000 година :)

gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутон ESP

Мнениеот gancho » Чет 17 май 2012 16:58

До колкото знам Б5 с ESP няма(б5.5 са с ESP).От 2000г има с ASR.Някой джамбазин явно само е сложил копчето.А иначе подсветката би трябвало да може да се свърже,ако има окабеляване за ASR,иначе-нови кабелчета.

misho_i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот misho_i » Чет 17 май 2012 17:02

Това казвам бутона е слаган допалнително никаде на е свързан просто искам да го направя да свети ни6то пове4е :)

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Пет 18 май 2012 1:39

misho_i написа:Това казвам бутона е слаган допалнително никаде на е свързан просто искам да го направя да свети ни6то пове4е :)

И за какво ти е да го правиш да ти свети, при полужение, че нямаш такава функция? :screwy

enbm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enbm » Сря 19 дек 2012 23:08

gancho написа:До колкото знам Б5 с ESP няма(б5.5 са с ESP).От 2000г има с ASR.Някой джамбазин явно само е сложил копчето.А иначе подсветката би трябвало да може да се свърже,ако има окабеляване за ASR,иначе-нови кабелчета.

Здравейте колеги,
аз имам Пасат Б5 2000г. 1.6 мотор, и има ESP, както и ASR. С доста хора водихме спор дали има ESP и според всички тях няма , да ама не има си и то работещ, преди няколко дни когато падна сняг по - обилно го тествах (купих колата лятото) и има :)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: б5 2000 година бутон ESP

Мнениеот icefire » Съб 22 дек 2012 17:50

misho_i написа:Здравеите ... :) понеже имам такам бутон които не е активен за сажаление а само е сложен на мястото искам да попитам дали е възможно поне да се направи да свети с фар4етата и ако е възможно да ме посаветвате как да стане това от каде да жзема ток и Тн. :)Колата е пассат б5 2000 година :)

Подсветката може много лесно да я подкараш, като я вържеш успоредно на някой друг бутон (примерно подгрев на задното стъкло, аварийки и т.н. Най-лесно да потърсиш в нета на кои пинове от бутона ти е подсветката, че да не я търсиш опитно..

ПП. А като нямсш ЕСП, защо просто не разкараш копчето.. Намери си от някоя морка пластмасовото капаче и готово...

enbm написа:Здравейте колеги,
аз имам Пасат Б5 2000г. 1.6 мотор, и има ESP, както и ASR. С доста хора водихме спор дали има ESP и според всички тях няма , да ама не има си и то работещ, преди няколко дни когато падна сняг по - обилно го тествах (купих колата лятото) и има :)

Как точно го тества...
За да разбереш веднъж завинаги имаш ли ЕСП или не, трябва да сканираш с vagcom - като отвориш контролера ще разбереш веднага какво има и какво няма.

enbm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enbm » Пон 07 яну 2013 11:46

icefire написа:Как точно го тества...
За да разбереш веднъж завинаги имаш ли ЕСП или не, трябва да сканираш с vagcom - като отвориш контролера ще разбереш веднага какво има и какво няма.

Тествах го като падна сняг, ускорявам до 50-60 км/ч изключвам от скорост и се опитвам да завия рязко ня някаде и почва едно скърцане и едно святкане на таблото - лампата за есп, с тая скорост която го тествах не успях да изпусна колата да се завърти нито веднъж. Това ми беше теста Вие разбирате Вие ще кажете дали е надежден теста. :)

Поздрави,

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 07 яну 2013 20:26

Щом примигва на таблото ето този знак:
Изображение

значи има или ASR или ESP. Виж какъв ти е номерът на контролера, в нета 100% ще има инфо за него.
Иначе досега не съм виждал фабрично ESP без копче (може и да има, не знам, но не съм чувал). Може копчето да е било дефектно и някой да го е махнал, а може и да имаш присаден ASR.. Но за да си сигурен, най-добре да се види директно номерът на контролера...

Потребителски аватар
terero
Автомобил: VW PASSAT VW LUPO
Двигател: AHU 98 AKU 00

Мнениеот terero » Пет 17 окт 2014 8:33

misho_i написа:Здравеите ... :) понеже имам такам бутон които не е активен за сажаление а само е сложен на мястото искам да попитам дали е възможно поне да се направи да свети с фар4етата и ако е възможно да ме посаветвате как да стане това от каде да жзема ток и Тн. :)Колата е пассат б5 2000 година :)

Въпреки че е старо питането
Ток за подсветката може да се вземе от копчето за подгрев на задното стъкло най горния десен пин е + от габарита, от него се пуска кабел към пин 1 на копчето за ЕСП. Маса може да вземете от много места но мисля, че е добре пак от същия бутон, - на чопчето ЕСП е на пин 2.

zando_yes
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот zando_yes » Пет 17 окт 2014 15:02

При мен пасата е 2000 б5 и има esp.

Върни се в “Passat”