1питане за NZ мотор.
-
super dido
- Автомобил:
- Двигател:
1питане за NZ мотор.
Здравейте колеги!Имам 1 питане.Имам желание да сложа спортен филтър на моя NZ-овски мотор.Някой правил ли е тази интервенция и знае ли дали може да стане номера.Търсих из форума за такава тема,обаче нищо не намерих.Ако някой може да помогне,ще съм му много благодарен.Тъй като този мотор по мое мнение е малко асматик(демек не е от най -пъргавите)1 Шкодаджия ми каза,че ако му сложа спортен филтър,колата ще стане по-пъргава и по-ще се стряска при натискане на педала на газта.Да обаче в кутията където стои филтъра отдолу под него има 1 клапа,която посредством вакуум маркуч се управлява.Ако сложа новия спортен филтър,онова заводското няма да играе никаква роля.(по мое мнение)Изобщо ще има ли ефект от този спортен филтър и заслужава ли си да затварям пари в нещо,което евентуално може и да работи.Благодаря ви предварително!

Последна промяна от super dido на Чет 17 май 2012 19:31, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: 1питане за NZ мотор.
С тоя мотор единственото, което ще се стряска са гълъбите и врабчетата стоящи около колата. Не се занимавай с глупости, колега. Само ще си хвърлиш парите на вятъра 
А онова заводското, както го наричаш, е клапа за топъл/студен въздух.

А онова заводското, както го наричаш, е клапа за топъл/студен въздух.
-
super dido
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега,значи този АГЕНТ е бил поредния набеден майстор.То и на мен ми мина през главата,че по-хубаво от заводското няма,обаче реших все пак да попитам и добре,че съм го направил.

Последна промяна от super dido на Чет 17 май 2012 20:01, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Много е дълъг и скъп пътят към наистина по-добрия вървеж на който и да е мотор и той определено не започва и не свършва с поставянето на "спортен" филтър. Да не говорим, че много по-лесният, но понякога неоправдан начин е просто да се смени моторът, но в някои случаи дори и той не е препоръчителен, защото със смяната му следват и други промени по автомобила - и технически и бюрократични. Общо взето поддържай си колата и се наслаждавай на евтината возия, ако искаш кола за експерименти и човъркане не си пипай ежедневката 
-
super dido
- Автомобил:
- Двигател:

Вземи си един разпределителен вал от 3Ф за да осетиш разлика .То тои е на цената на спортният филтър но трудно се намира.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Колега, наистина не се занимавай с глупости. Колата си е достатъчно пъргава за градски условия, понеже е с по-къси предавки, ако всичко и е в ред разбира се. Най-голямото предимство на този двигател наистина е разхода - 5,5 на дълъг път. Е вярно че не става да се дърпаш на магистралата с някой, ама две хубости на едно място няма. И аз си я карам на бензин и ме кефи много. Замислям се за друга кола вече, обаче тази не ми се продава - ще си я оставя и нея. Колата е 1992г е не харчи грам масло, нито пък хлопа нещо по окачването. Като знам как си я поддържам, как да я дам на някой мърляч.
-
super dido
- Автомобил:
- Двигател:
Това с разхода на гориво и харченето на масло.....просто съм го признал този двигател с тези си преимущества.Много си го поддържам и много му се радвам,а пък не искам да правя експерименти с него.На всичко отгоре всичко е свързано с финанси и за празни приказки на набедени !!майстори!! не искам да си прецаквам читавата машинка.Благодаря ви за мненията и съветите! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”