1питане за NZ мотор.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
super dido
Автомобил:
Двигател:

1питане за NZ мотор.

Мнениеот super dido » Чет 17 май 2012 19:29

Здравейте колеги!Имам 1 питане.Имам желание да сложа спортен филтър на моя NZ-овски мотор.Някой правил ли е тази интервенция и знае ли дали може да стане номера.Търсих из форума за такава тема,обаче нищо не намерих.Ако някой може да помогне,ще съм му много благодарен.Тъй като този мотор по мое мнение е малко асматик(демек не е от най -пъргавите)1 Шкодаджия ми каза,че ако му сложа спортен филтър,колата ще стане по-пъргава и по-ще се стряска при натискане на педала на газта.Да обаче в кутията където стои филтъра отдолу под него има 1 клапа,която посредством вакуум маркуч се управлява.Ако сложа новия спортен филтър,онова заводското няма да играе никаква роля.(по мое мнение)Изобщо ще има ли ефект от този спортен филтър и заслужава ли си да затварям пари в нещо,което евентуално може и да работи.Благодаря ви предварително! :) :beer

Последна промяна от super dido на Чет 17 май 2012 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: 1питане за NZ мотор.

Мнениеот stefan4o » Чет 17 май 2012 19:30

С тоя мотор единственото, което ще се стряска са гълъбите и врабчетата стоящи около колата. Не се занимавай с глупости, колега. Само ще си хвърлиш парите на вятъра :beer
А онова заводското, както го наричаш, е клапа за топъл/студен въздух.

super dido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот super dido » Чет 17 май 2012 19:35

Благодаря колега,значи този АГЕНТ е бил поредния набеден майстор.То и на мен ми мина през главата,че по-хубаво от заводското няма,обаче реших все пак да попитам и добре,че съм го направил. :D :beer

Последна промяна от super dido на Чет 17 май 2012 20:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 17 май 2012 19:40

Много е дълъг и скъп пътят към наистина по-добрия вървеж на който и да е мотор и той определено не започва и не свършва с поставянето на "спортен" филтър. Да не говорим, че много по-лесният, но понякога неоправдан начин е просто да се смени моторът, но в някои случаи дори и той не е препоръчителен, защото със смяната му следват и други промени по автомобила - и технически и бюрократични. Общо взето поддържай си колата и се наслаждавай на евтината возия, ако искаш кола за експерименти и човъркане не си пипай ежедневката :lol:

super dido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот super dido » Чет 17 май 2012 20:21

:D Това исках да прочета колега!Бундес машинката ми е даже много читава и нямам абсолютно никакво желание да експериментирам,или да правя каквито и да е извращения с нея!За това се доверих на форума ни,и реших да попитам за какво иде реч. Сега освен да чакам да спаднат още малко цените на горивата,че да мога още доста време да се радвам на колата си! :beer

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 17 май 2012 21:16

Вземи си един разпределителен вал от 3Ф за да осетиш разлика .То тои е на цената на спортният филтър но трудно се намира.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 18 май 2012 9:50

Колега, наистина не се занимавай с глупости. Колата си е достатъчно пъргава за градски условия, понеже е с по-къси предавки, ако всичко и е в ред разбира се. Най-голямото предимство на този двигател наистина е разхода - 5,5 на дълъг път. Е вярно че не става да се дърпаш на магистралата с някой, ама две хубости на едно място няма. И аз си я карам на бензин и ме кефи много. Замислям се за друга кола вече, обаче тази не ми се продава - ще си я оставя и нея. Колата е 1992г е не харчи грам масло, нито пък хлопа нещо по окачването. Като знам как си я поддържам, как да я дам на някой мърляч.

super dido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот super dido » Пет 18 май 2012 20:31

Това с разхода на гориво и харченето на масло.....просто съм го признал този двигател с тези си преимущества.Много си го поддържам и много му се радвам,а пък не искам да правя експерименти с него.На всичко отгоре всичко е свързано с финанси и за празни приказки на набедени !!майстори!! не искам да си прецаквам читавата машинка.Благодаря ви за мненията и съветите! :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”