Здравейте колеги,
нов съм в шофирането карам голфче 5
и ми светна вчера една лампа която незнам точно за какво е..
Изгледжа като чайник който леко капе и под него назъбени чертички като вода..
Колеги светна ми една лампа
- jorodrumev
- Автомобил:
- Двигател:
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги светна ми една лампа
Течностите по мотора провери ли ги дали са в норма??? 

- jorodrumev
- Автомобил:
- Двигател:
nasko1978 написа:Течностите по мотора провери ли ги дали са в норма???
не съм приятел от зимата не съм, тоест като налях антифриз, то такава специална вода ли се налива само сега
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Най-вероятно иска масълце 

Тоя чайник май е за маслото!
Не съм наясно с голф 5
но за напред когато ти светне жълта лампа можеш да караш трябва да те притесняват червените лампи!
Предполагам че чайника е червен
Не съм наясно с голф 5

Предполагам че чайника е червен

- jorodrumev
- Автомобил:
- Двигател:
жълт е чайника приятели, има и друго скоро ми бяха оправяли разни грешки по компютъра, за маслото мисля че не ми са въведени километри за следваща смяна и може за това да е светнала пак тази лампа... но май мин път беше друга за маслото.. ще пробвам да долея от тея специалните води на двигателя
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Снимай таблото да видим тази лампа... 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Имаш ли бутон до този за ESP/ASR /вдясно/ пред скоростния лост?
Мисля, че да, нали?!
Ето го виновника. Система за контрол на налягането в гумите
Сутринта на студено провери налягането в гумите, направи го според нормите и като се качиш и запалиш натисни и задръж бутона, докато лампата загасне и чуеш сигнал.
Така ще настроиш сензорите за налягането в гумите.
После при промяна пак ще светне.
Мисля, че да, нали?!
Ето го виновника. Система за контрол на налягането в гумите

Сутринта на студено провери налягането в гумите, направи го според нормите и като се качиш и запалиш натисни и задръж бутона, докато лампата загасне и чуеш сигнал.
Така ще настроиш сензорите за налягането в гумите.
После при промяна пак ще светне.

- jorodrumev
- Автомобил:
- Двигател:
Много страно колеги, маслото ми беше екстра миналата седмица го проверих преди да пътувам.. минах 300 км и тогава ми светна тази лампа, долях масло и се оправи. много странно..
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
М,странно
,не е странно, завъдил си си маслояд в двигателя
.Колко масло си долял,с какъв мотор е колата,с какво масло я караш? Има масла,които не стават за дадени двигатели по ред причини,основно кофти съставки и неподходяща гъстота,тогава двигателя го яде доста,без реално самия двигател да има механичен проблем заради който да яде масло.Да кажем с едно масло яде 2 литра за 10 000,с друго яде 100мл за 10 000км, един и същи мотор при равни условия на каране...Преди да се притесняваш,пробвай с поне 2-3 марки масло какво е положението (Мотул,Кастрол,ама истински Кастрол,че има и много ментета).Ако разхода на масло константно е голям,тогава вече си е проблем (сподели все пак за какви км колко масло доливаш и въобще какво се случва,за да има някаква статистика на проблема).

- jorodrumev
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:М,странно,не е странно, завъдил си си маслояд в двигателя
.Колко масло си долял,с какъв мотор е колата,с какво масло я караш? Има масла,които не стават за дадени двигатели по ред причини,основно кофти съставки и неподходяща гъстота,тогава двигателя го яде доста,без реално самия двигател да има механичен проблем заради който да яде масло.Да кажем с едно масло яде 2 литра за 10 000,с друго яде 100мл за 10 000км, един и същи мотор при равни условия на каране...Преди да се притесняваш,пробвай с поне 2-3 марки масло какво е положението (Мотул,Кастрол,ама истински Кастрол,че има и много ментета).Ако разхода на масло константно е голям,тогава вече си е проблем (сподели все пак за какви км колко масло доливаш и въобще какво се случва,за да има някаква статистика на проблема).
ами голфчето е 2.0 сди 75кончета малкия мотор а маслото кастрол 5w-40 директно от германия тоест качествено..
за пръв път ми се случва такова нещо,карам си колицата от 3 години и до сега проблем-никакъв

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Като се понатисне газта всички двигатели горят повече масло. Тези 300км с каква скорост ги мина, вдигал ли си повече от 150?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами това за скоростта не е точно така, макар че за дизелите наистина е от значение повече,от колкото за бензиновите 
Аз редовно карам с 200+ т.е. на 5500+ оборота (ама бензинов мотор на 20 години) и разход на масло нямам никакъв.Колкото сипеш,след 10 000 толкова вадиш
Това,че маслото е директно от Германия,никак не го прави истинско,защото то все някак е попаднало там и доста зависи как точно.Пробвай да сипеш друго при следващата смяна,да видиш как ще бъде разхода (примерно Мотул е един не лош вариант).Проверявай го редовно и следи как с развиват нещата.Възможно е да не го гори,а да се е появил някакъв теч от някъде,ама засега да не е видим,защото тече по кората примерно
.
Разгледай какво е положението отдолу,как се движи разхода на масло според карането и т.н.

Аз редовно карам с 200+ т.е. на 5500+ оборота (ама бензинов мотор на 20 години) и разход на масло нямам никакъв.Колкото сипеш,след 10 000 толкова вадиш

Това,че маслото е директно от Германия,никак не го прави истинско,защото то все някак е попаднало там и доста зависи как точно.Пробвай да сипеш друго при следващата смяна,да видиш как ще бъде разхода (примерно Мотул е един не лош вариант).Проверявай го редовно и следи как с развиват нещата.Възможно е да не го гори,а да се е появил някакъв теч от някъде,ама засега да не е видим,защото тече по кората примерно

Разгледай какво е положението отдолу,как се движи разхода на масло според карането и т.н.

-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Ха, приятел със същият мотор редовно долива, служебен М-телски на 140 х.км. и не ми вярва че аз за 10х. не доливам.
- jorodrumev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, преди броени дни смених маслото препоръчаха ми пълна синтетика ЕНЕОС

и ми препоръчаха от сервиза че мога спокойно да карам 15к км. с това масло преди следваща смяна.
22 лв./литър ми взеха за маслото

и ми препоръчаха от сервиза че мога спокойно да карам 15к км. с това масло преди следваща смяна.
22 лв./литър ми взеха за маслото
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”