Golf3 - Разход на масло от смяна до смяна 1,5л.-много ли е ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Golf3 - Разход на масло от смяна до смяна 1,5л.-много ли е ?

Мнениеот Iezekil » Вто 22 май 2012 17:35

порше написа:Току що ходих до майсторите да си искам парите за некачествения ремонт,а те ми викат баста.Могат да ми направят основен ремонт който струва още 400 лв.Може да направят 50лв отстъпка.Питах да премерят и те компресията,да видят колко е калпав ремонта,а единия вика да премери здравината на щангата в гърба ми.
Сега какво да правя ?

Я натовари 4 говеда и иди пак,дали няма да свалят още 350 лв.от ремонта?

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 22 май 2012 18:22

порше , я кажи кой ти прави ремонта че ми стана интересно . Може и на л.с. да не се сърди ако чете форума .

голф
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот голф » Вто 22 май 2012 18:28

Колега пусни жалба в данъчното те точно такива хубосци търсят.Отиди с данъчните и си купи нещо.Нека данъчните видят че не издават фактури,може и касов апарат да нямат.Тук е мястото да отбележа и на мен никъде до сега не са ми издавали фактура за труд и чаркове в много гаражчета и магазинчета.
Дано форума се чете от някой отговорен държавен служител.Защо в бюджета няма пари ???
Защото всички "майсторчета" криете данъци.
muns61,щях да се учудя ,ако НЕ разбираш и от метеорология maikomila
Има ли тема от която да не разбираш ????????????????????????????????????????
Сега сериозно Плевен не е далече от София като идваш обади се да ти покажа автомобил на 1 020 000 км,без никакъв ремонт.Точно два пъти съм му слагал от стария модел на добавката за моторни масла на ДУРАЛЮБ България.Като гледам ника ти сме набори.Аз съм 61г.
Колега Порше не приемай съветите ни за окончателни твои решения.Направи сборна информация мисли и сам вземи решението.Така се луташ между мненията ни.Никой от форума не може да бъде виновен за твоите си решения.Не че защитавам МНОГОЗНАЙКОТО muns61.
Вземи решението сам.Имаш сайта да ДУРАЛЮБ България http://www.duralube.free.bg.Имаш тел.0 888 804 228 на инж.Николов
Много мнения ти копнах.Не искам утре аз да съм виновен за решението което си взел.
Винаги ти пиша мисли,смятай и реши.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 22 май 2012 18:41

голф написа:Колега пусни жалба в данъчното те точно такива хубосци търсят.Отиди с данъчните и си купи нещо...

Господин рекламен агент, вие има ли тема, в която да не предложите добавките на инж.Николов? Започвам да си мисля, че или имате роднинска връзка с въпросното лице, или ви плаща комисионна... или всъщност вие сте този инж.Николов mhihi Кое от трите е? :lol: Ще си признаеш ли доброволно?
Въпрос номер 2 - не прекалихте ли малко с епитетите и обидите към Мунс61?
Въпрос номер 3 - знаете ли, че отдавна никой не е анонимен в интернет-пространството и че уронването на авторитета (също така и клеветите по адрес) на дадено лице, дори и през интернет е подсъдимо?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 22 май 2012 18:54

голф написа:muns61,щях да се учудя ,ако НЕ разбираш и от метеорология maikomila
Има ли тема от която да не разбираш ????????????????????????????????????????
.

Идея си нямаш, от колко неща разбирам! Много ме кефи темата, ала не ми харесва, че много елементарно подхождаш по въпроса. Аз бих го направил по-фино, с повече фантазия, та след приключване на сагата, всички от форума да се втурнат да ми купуват продукта! :applause:
Другата седмица ще съм на София, ще се срещам даже с един колега, та може и да се видим, ама само да не ме караш да броя годишните кръгове по буталата на оная кола, че не виждам как ще докажеш реалните километри...
Колкото до това, дали съм многознайко - да, може би. Доста неща зная и съм приложил, а което не зная, знам как и къде да получа информация. Ама истинска!
Ха, наздраве! Трябва да започна да си рекламирам ракията, че много е добра!
:beer
......
Ауу, какъв съм спамер!
Сега по темата - колегата с голфа, докарай ми го да ти го направя. Пари за труд няма да ти взема, само ще си купиш каквото трябва. Пред теб ще я разглобя и сглобя, ама искам първо тук в темата снимки на теб и колата. Не ти искам номера на банковата сметка! :lol:

Последна промяна от muns61 на Вто 22 май 2012 18:59, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 22 май 2012 18:58

Тоя порше ако е метеоролог, аз съм ядрен физик.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 22 май 2012 19:05

Колегата толкова го нахраниха че сигурно го е страм да си кара колата!
Пич, не те познавам, но аз бих направил следното, виждаш че от колата няма да стане нищо, колкото майстори толкова и мнения, и от колата нищо няма да стане, затова карай я с масло м10д 4 лева литъра има, все с 60 лева ще изкараш 10 хил км, колкото и да харчи няма да изхарчиш повече от тези пари! Така че карай си колата и стига се занимава с нея, всички караме милионници! Не казвам че няма майстори, има но не работят за без пари! Всеки труд се заплаща, затова като не ти се дават пари за ремонти поне карай колата, докато е още в съсзнание, дано не се обидиш ма това е истината! :012:

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 22 май 2012 19:23

muns61 написа:Сега по темата - колегата с голфа, докарай ми го да ти го направя. Пари за труд няма да ти взема, само ще си купиш каквото трябва. Пред теб ще я разглобя и сглобя, ама искам първо тук в темата снимки на теб и колата. Не ти искам номера на банковата сметка! :lol:

Евалла,ко се заядоха с теб,дето показа снимка на бутало...да покажат снимка на напластяването и огъването на кристална решетка....

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 22 май 2012 19:49

Да уточня - офертата ми е съвсем сериозна, но искам снимка. До утре на обяд искам тук в темата да кажеш какъв цвят е голфа, а до 48 часа да покажеш реална снимка на теб и колата. Не искам да си показваш номера и лицето, само да си застанал до шофьорската врата и с 2 ръце да държиш огледалото. Надявам се, разбираш защо са тези изисквания!
Чакам! :!:

голф
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот голф » Вто 22 май 2012 20:11

Нямам роднинска или рекламна връзка с инж.Николов.Познаваме се от 12-13гогини,когато за първи път си купих хидравличната добавка на ДУРА ЛЮБ.
Очарова ме през годините,защото не гледа да ти пробута продукта на всяка цена.Изслушва проблема и дава компетентно мнение.
Първия път когато ме изненада беше решение на мой проблем с друг вид добавка.Каза тази в твоя случай ще ти свърши по-добра работа.Втория път ме изненада когато каза сега добавка не може да ти помогне,сменяй семеринга.
Копирах Ви колко много хора са доволни от добавките :да:

Лично изобщо не ме интересуват """"""""""""""""""""майсторските""""""""""""""""""""""""""""" ви мнения.За мен е по важно ако мога да помогна със съвет полезен на колегата порше от личен мой опит.
Вие "майсторите" ще плювате добавките защото ви ВЗЕМАТ от хляба.Колко кожи можеш да свлечеш от гърба на човек с една кожа?
Порше можеше да си реши проблема само с 75лв.Стария модел на моторния DURA LUBE 65.50лв+горивна на Шел.

Колегата Stefan4o се явява адвокат или роднина на всезнаещия muns61.Ако ми е набор,голямо момче е може и сигурен съм ЗНАЕ,как сам да се оправя в живота.Като гледам голям майстор е цял ден виси във форума.Кога ремонтира коли? Колко "клиенти" има ?
От добавки muns61 НЕ РАЗБИРА.От ремонти теоретично да,на практика не знам как е?Порше закарай колата на Плевен,не е далече от Русе и после пиши какъв майстор е?

В понеделник имам товар през Плевен.Може да се видим при мунс61.Звъннах на колеги с трнспортни фирми от Плевен и обещаха да разберат кой е?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 22 май 2012 21:28

не знам кой на кого е адвокат,ама наистина ти се изживяваш като рекламен агент.Малко съм обиден,че мен ме прескочи,а съм най-активния в тази тема...явно имаш стара вражда с тези хора.Прегледах ти и мненията,бая си навътре с тези добавки.За некви 75 лева изписа маса нещо.Интересно ми стана,кво ще стане ако наистина поршето ги сложи,ще му стане компресията 12 ли?
На колегета порше голфа с газ ли е?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 22 май 2012 21:42

голф написа:В понеделник имам товар през Плевен.Може да се видим при мунс61.

Ооо, каква чест! С удоволствие! Ще докараш ли онова, дето ще му броим годишните кръгове? Не бих отказал и подарък 1 -2 опаковки Пенкилер, да ги сипя тайно в мотора на поршето, като ми докара колата си за ремонт.
А що не доведеш и него? А? Да не получиш раздвоение на личността, шизофрения ли беше, или май не точно...
За съжаление, кризата удари и нас, та имам повечко свободно време за писане на глупости в нета.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 23 май 2012 4:19

Вече писах на едно място за Дуралюб...пак ще пиша...най-добрата добавка продавана някога у нас...времето го показа и е изпитано на една кола известна с конструктивните си дефекти!Но действа антифрикционно само на ЗДРАВИ детайли.Ремонт не прави...може би го отлага...Дуралюб на "виеща" скоростна кутия не намалява виенето....пак е проверено...този път на Голф!.Но все пак един колега през 90-те мина близо 100 км със спукан картер без масло, само на дуралюб-покритието останало по метала след изтичане на маслото...Добавката е ИСТИНСКА и ако има откъде да намеря бих сложил и на двата си Голфа...

порше
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот порше » Сря 23 май 2012 8:33

Благодаря ти колега joker !
Прочетох мненията ти.Звучиш убедително,не като онзи пенкелер който знае всичко и дава смело и безотговорно съвети на няколко ракий.
Карам на газ.
Обадих се на ДУРАЛЮБ България и разговарях с инж. Николов.Личи че човека е компетентен и разбира от двигатели.Каза при сегашната ситуация най-добре да довърша ремонта.
Добавката е трябвало да сложа преди да сменям сегменти.Този разход 1,5 на 10 000 км.е малък и не предполага смяна на сегменти(аз нали слушам всезнайко).Тогава е трябвало да сложа добавка.
Аз казах,че нямам пари за ремонт.Тогава ме посъветва да сменя маслото на максимум 3 000 км.Сега съм на 2 200.За този пробег щели да се сработят новите сегменти с цилиндрите.Въпреки,че DURA LUBE POUR & GO не изисква задължителна смяна на маслото,в моя случай е по-добре да го сменя защото има микро стружки от сработката.Те могат да попречат на правилното отлагане на добавката.
Сега моля да не бързате да ме притискате с отзиви.Ще пиша само когато наистина усетя какво става с двигателя.Може да мине седмица,може и месец.Ако бързате,досаждате,бъзика те се,ще спра да ви държа в течение .

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 23 май 2012 9:31

Takaaa, дойдохме на това, което написах в своя първи пост в темата! :mrgreen:
Драги ми порше, голф, инж. Николов - както си избираш, така се наричай. Толкова ли много огладня, та започна тази елементарна рекламна кампания тук? Не зная майсторите колко са останали без работа заради добавките, ама вие май сте го закършили яко. Кризата се отрази на всички, затова пак се занимавам и с бояджийски ремонти, въпреки, че се бях отказал преди - нека младите момчета търкат и лапат пепеляците. Сега шприцнах една предница и имам доста време да пиша, докато съхне.
Добавка ремонт не прави. Който не вярва, нека сам провери. Не съм против добавките, а съм против рекламирането им като панацея. Всяка фирма има добри продукти, ама да знаеш кои са. Oще 80-те години си купувах от Кореком за 20$ добавка молибден сулфид, на LIQUI MOLY, стигаше за 2 смени на маслото. Та толкоз за добавките.
Начинът ти на реклама е много елементарен, темата ти бе шита с бели конци на черен плат. Ако бях дал задачата на единайсетокласниците, дето жената им води проекта, щяха да се справят къде-къде по-добре. Поне да бе седнал да пишеш от различни компютри, ама в тая криза - от де пари за офис техника...
Поднасянето на информацията също не съответства на реалността, ама трябва да си професионалист в областта, за да забележиш бъговете.
Кой от какво разбира - това се вижда от форумната история, макар че няма универсални специалисти. Аз пиша и давам съвети в определени раздели, а където не ми е силата, само чета. Ти, или вие, от какво не разбирате, вече е ясно...
Та инж. Николов да не си играе на селски тарикат, а да си плати за реклама във форума и да си пише хвалебствия в платена тема, колкото си иска.
А, щях да забравя! Жена ми е гимназиална учителка по БЕЛ, дава уроци и може да помогне на екипа ви. Пише се РАКИИ множественото число, Ракий е центурион от римската армия, заселил се след пенсия по нашите земи и оставил поколение. Заедно с брат си Идиотий...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”