голф4,тди,AGR,проблем.Решено.Маслото вече не намаля.
- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
голф4,тди,AGR,проблем.Решено.Маслото вече не намаля.
Скоро си купих голф4 тди 90к.AGR мотор.Много исках такъв...но в последствие разбрах,че ми изчезва масло след смяната.
Установих,че турбо пътищата са силно омаслени.Иначе турбината си работи и надува добре.Това ме навежда на мисълта за ремонт на турбото.Дайте съвет и адрес къде да го изпратя за по качествен ремонт.Или пък някой да ми предложи ново?ГОЛФ тди 90 АГР мотор 99г.БЛАГОДАРЯ ВИ...

Последна промяна от ел.техника на Чет 25 апр 2013 20:15, променено общо 2 пъти.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Проблем с турбото на голф тди.
Пътищата са омаслени най-вероятно от картерните газове и за това не бъди сигурен че турбото е заминало.Може друг да е проблема.
- ел.техника
Смених гумичките на клапаните,но пак пипа...Като запаля,няма никакви пушеци.Изпушва единствено като го изрежа след продължително примерно каране.След това като го натисна си пушва нормално.Турбината се чува и тегли добре.Дали при това първо изпушване не изгаря маслото събрано в интеркулера???Как въобще да разбера дали маслото по маркуча към АГР клапана не е от турбината??БЛАГОДАРЯ и за търпението ако съм простоват...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с турбото на голф тди 90 к.с. AGR
Ами като за начало провери луфтовете на оста на турбината,ако усетиш много да мърда в някоя посока значи почваш да мислиш за ремонт,ако не "играе" значи не е от нея пушенето и загубата на масло !
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
ел.техника написа:Смених гумичките на клапаните,но пак пипа...Като запаля,няма никакви пушеци.Изпушва единствено като го изрежа след продължително примерно каране.След това като го натисна си пушва нормално.Турбината се чува и тегли добре.Дали при това първо изпушване не изгаря маслото събрано в интеркулера???Как въобще да разбера дали маслото по маркуча към АГР клапана не е от турбината??БЛАГОДАРЯ и за търпението ако съм простоват...
По принцип тези мотори си изпушват леко при първото рязко настъпване. Колко масло за какъв пробег ти бута че си тръгнал да сменяш гумички и такива щуротии?

- ел.техника
На 5000км съм долял 1л.до мах.т.е.както тръгнах.Проверил съм,има малък луфт нагоре/надолу,по оста май че не.Но омаслението започва направо след студената част на турбото...Казаха ми,че е по_малко вероятно да е от сигменти,двигателите били издръжливи./Мнение на майсторче някъкво/Затова реших да рециклирам,пък каквото ще да става.Нямам обаче никаква представа къде и за колко
От коли мн.не разбирам_ел.техник съм...

- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Леко му е множко литър на 5000км,но зависи стила на каране и много !от маслото!Може и да нямаш проблеми с турбото,иди при кадърен майстор.А и не се шашкай кучета са тези дизели и аз а и мои познати в началото голям страх им брахме. 

- ел.техника
Объркан съм и не зная какво да правя.Да взама да изчакам до нова смяна на масло/някоя друга марка/.Имам и друг проблем,но за него по късно...Все пак някой да ми каже къде се прави ремонт на турбини :?:
Последна промяна от ел.техника на Сря 07 юни 2017 19:02, променено общо 1 път.
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
ел.техника написа:Объркан съм и не зная какво да правя.Да взама да изчакам до нова смяна на масло/някоя друга марка/.Имам и друг проблем,но за него по късно...Все пак някой да ми каже къде се прави ремонт на турбиниОт Бяла Слатина съм.
с какво масло караш сега? ако мислиш, че може да е от него, по добре го смени сега, и виж дали ще има разлика с новото. рециклирай турбото само в краен случай, лично аз бих избрал друго турбо втора употреба, пред рециклиране.
- ел.техника
При смяната сипаха някакво от едно малко варелче,пък аз съм досипал друго и така...Много е вероятно и маслото да е некачествено.А според мен да вземеш турбина втора ръка е мн. по рисковано да си изгубиш парите отколкото да рециклираш.Така мисля аз.Може ли да чуя мнения и на други колеги/изпатили/?Много малко вероятно е да попаднеш на свалена турбина от блъсната кола примерно ,на малко км.Като я пробваш с ряка за луфтове,тя пак да си е в граници,но пак да си пуска масло...Пак това са си мои разсъждения.Благодаря за вниманието 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
ел.техника написа:А според мен да вземеш турбина втора ръка е мн. по рисковано да си изгубиш парите отколкото да рециклираш.
Това не е много сигурно ! Знам от пробвали за рециклирани турбини които сдават багажа още след слагането на колата и първия тест ! Така че ако стигнеш до там се поинтересувай внимателно как стои въпроса с гаранцията и рекламацията на услугата

- ел.техника
Незнам къде да рециклирам?Никой не ми дава идея?
Или пък адрес,телефон и др.

- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
където и да рециклираш, резултата е един и същ. втората употреба турбо можеш да го видиш, ако няма луфтове - значи става, а рециклираните не издържат и 2 месеца
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Имах Голф с такъв мотор, колата не пипаше маслото и не изпушваше, дори и след махане на катализатора пак не съм я забелязвал да изпушва.Веднъж съм и доливал около половин литър за 8000-9000км. но след като смених марката на маслото си го държеше от смяна до смяна без да се налага да доливам.
Върни се в “Дизелови агрегати”