Бушон 16 на Пасат Б3
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Re: Бушон 16 на Пасат Б3
В най-лошия случай трябва да ти зарежда (при запалена кола разбира се) 13,8 волта. Всичко под това напрежение е недостатъчно! Ако мериш 12.5 напрежение на акумунлатора при загасен автомобил - това си е нормално, но на запален двигател... 12.5 при работещ двигател не е зареждане!
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Темата е стара но имам опит с този бушон. Колата едва ме докара от морето... И все пак ме остави в моя град. Късмет! Та моя 16-ти бушон гореше от това, че една снадка ми се бе оголила и опряна на желязо и от там късо. Откакто я оправих тая снадка проблем не съм имал.
- darsiman
- Автомобил: VW PASSAT 1.8
- Двигател: ABS 1992
Пич,смени си релето на динамото и ще почне да ти зарежда на 14.2. И при мене беше на 12.6 като си замервах,след като си смених реленцето и започна да си зарежда на 14.2 . Надявам се да съм ти помогнал
успех

- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Той колегата целия генератор е сменил, доколкото разбрах, не само релето...
Така е,смених го целият.Сега напрежението е 13,36 на фарове и всичко си работи нормално,незнам какво още да го човъркам,след като всичко си е ок.Оставил съм го така
- BasS_m_BasS
- Автомобил: Golf mk3 GTI
- Двигател: 2E
И така, пиша тук за да не отварям нова тема.
Проблемът е изгоря ми един бушон в момента не мога да се сетя кой (ще проверя) и сега не ми работят клаксона, електронния часовник на таблото, плафона, запалката и централното. Като се опитах да сложа нов бушон, ми изхвърли искра. Къде може да е проблемът?
Проблемът е изгоря ми един бушон в момента не мога да се сетя кой (ще проверя) и сега не ми работят клаксона, електронния часовник на таблото, плафона, запалката и централното. Като се опитах да сложа нов бушон, ми изхвърли искра. Къде може да е проблемът?

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
клаксона може да е окъсил,изключи му буксата и сложи бушона тогава.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
bobcho написа:Търси проблема по таблото.Когато диода за индикация на алтернатора е изгорял няма зареждане на празен ход (през него минава възбуждането на алтернатора).Иначе бушон 16 е и за бордовия компютър (не за ECU ).
Това мисля не е вярно, моя диод е изгорял от години. Не зарежда при първоначално запалване, но след като се форсира мотора всичко е ок. А и човека казва че е забелязал че не зарежда .. предполагам именно от индикацията.