Колеги,
имам VW Golf 2 1.6 бензин,мод. 1989 г.
Досега не съм имал сериозни проблеми,но от няколко месеца
парното не работи,след като водата загрее до 90 градуса.
Преди да загрее,когато стрелката е на 60-80 градуса парното работи
отлично и след това започва да духа студено.
Давах я на майстори,но нищо не направиха.
Моля,помогнете ми защото ходя на работа с нея и минавам всеки ден по 70-80 км. Не мога да разбера -от запушено радиаторче ли е, или
не е обезвъздушена системата/не знам и как се обезвъздушава/.
Моля,ако знаете какъв е проблема помогнете.
Проблем с парното на VW Golf 2
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:А дано съм прекалено черноглед, ама... ако е издухало гарнитурка и вкарва изгорели газове в охладителната система, парното, като най-висока точка няма ли да събере повече газове, отколкото вода?
Дано ме опровергаят колегите, че иначе е дръвце яко...
Ами на 4000 км съм от смяна на гарнитура.

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Най често срещания проблем при парното на голф 2 ,са двата клапана дето стоят на входа и на изхода на маркучите на парното .Още повече както описва колегата симптомите съм абсоютно сигурен че са те!Докато загрява колата има някакво парно ,и когато загрее и вече трябва да има хубаво парно клапана сработва и прекъсва достъпа на вода до радиатора,и в резултат почва да духа студено!Затова колега си намираш две тръбички(може и от водопровод 1/2 цол)дълги около 5до 6 см и ги монтираш на мястото на двата клапана.Проверено е!Направил съм го на моя голф,и на колите на неколцина приятели 

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sfh
Аз имам подобен проблем ... само че при мен парното ту се спира само ту пак започва да си духа .... в повечето случаи не духа ... вобще моторчето не отразява че съм го пуснал ... Преди съвсем да спре обаче чух някакво тракане от към моторчето .. от какво може да е според вас .... Сега се опитвам да разглобя моторчето обаче има няква предпазна пласт маса която ме измъчва и още не мога да се спрявя с всички щипки по нея 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”