афн

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: странен проблем -двигател AFN

Мнениеот vasko__2 » Сря 16 фев 2011 22:06

Дебитомер или турбина(клапан,управление и т.н.).Ако нямаш тестер, виж първо клапана на турбината движи ли се или е спекъл.И вакумните маркучета да не са протрити.Ако всичко е наред свали дебитомера и го изчисти с спрей-обезмаслител.Ако не помогне нищо от това, тичай да си изпее всичко с тестера.

Потребителски аватар
Siv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: странен проблем -двигател AFN

Мнениеот Siv » Пон 04 юни 2012 9:43

Siv написа:Предлагам да минеш на преглед - турбо + пътища и по-спецялно един датчик, който служи за прекъсвач за това кога да се включва турбото или не (съжалявам за неграмотното обяснение), горивна помпа, горивен филтър на по 5 лева, че ще излезе едно от трите :)

Аз имам подобен проблем с мойто турбо на същата серия двигател, но не съм решил проблема, защото ми се спучва не повече от има-няма 3 пъти в месеца за по 10 15 секунди.

Излезе при мен проблема вече - вакуумен клапан :)

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Re: афн

Мнениеот mtm_golf » Пон 04 юни 2012 19:54

Колега, при мен имаше подобен проблем. Особено при ниски обороти като и дам газ се чудеше дали да върви. При закачане на vag-com показа грешка на клапан N18. След отстраняването на проблема всичко се оправи и пак си върви добре. Според мен започни от проверка с vag-com.

Потребителски аватар
latkapatka
Автомобил:
Двигател:

Re: афн

Мнениеот latkapatka » Вто 03 юли 2012 20:04

И при мен имаше същия проблем.Беше зацапана променливата геометрия на турбината.
Разгледай и турбо пътищата,да нямя скъсан маркуч...

Върни се в “Дизелови агрегати”