афн
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: странен проблем -двигател AFN
Дебитомер или турбина(клапан,управление и т.н.).Ако нямаш тестер, виж първо клапана на турбината движи ли се или е спекъл.И вакумните маркучета да не са протрити.Ако всичко е наред свали дебитомера и го изчисти с спрей-обезмаслител.Ако не помогне нищо от това, тичай да си изпее всичко с тестера.
- Siv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: странен проблем -двигател AFN
Siv написа:Предлагам да минеш на преглед - турбо + пътища и по-спецялно един датчик, който служи за прекъсвач за това кога да се включва турбото или не (съжалявам за неграмотното обяснение), горивна помпа, горивен филтър на по 5 лева, че ще излезе едно от трите
Аз имам подобен проблем с мойто турбо на същата серия двигател, но не съм решил проблема, защото ми се спучва не повече от има-няма 3 пъти в месеца за по 10 15 секунди.
Излезе при мен проблема вече - вакуумен клапан

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: афн
Колега, при мен имаше подобен проблем. Особено при ниски обороти като и дам газ се чудеше дали да върви. При закачане на vag-com показа грешка на клапан N18. След отстраняването на проблема всичко се оправи и пак си върви добре. Според мен започни от проверка с vag-com.
- latkapatka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: афн
И при мен имаше същия проблем.Беше зацапана променливата геометрия на турбината.
Разгледай и турбо пътищата,да нямя скъсан маркуч...
Разгледай и турбо пътищата,да нямя скъсан маркуч...
Върни се в “Дизелови агрегати”