VWGT написа:гледах едно предаване за първата американска кола за Дрифт, някво GTO /Pontiac май/, тогава доста интересно разказаха за произхода на спорта, колите и тн ... като цяло с две думи: всяка кола със задно става, но това не я прави фаворит, няма по-добри коли от япоснките, говорим за абсолютно стандартни купета, дори имаше няква
корола'86, която е печелила D1 
Е точно на тази тойтота и се вика АЕ86 или хашироку, мотора е 1.6 двувалка (води се 4A-GE) twincam пише на капака на клапаните и развива 125конъее няма дебитомер, а е с МАП, клапаните мисля, че не са с хидравлични повдигачи (не съм много сигурен за последните неща) и дори и в сток вариант върви доста прилично. За дрифт се предпочитат леките коли, а този понтиак ГТО ( и аз съм гледал този филм, за който пишеш) си е прасе.
Дори четох една статия Давид срещу Голиат (респективно Понтиака с/у S13)
Aс и въпросните японки си вървят прилично дори и във сток вид особено Нисаните S13 мислч, беше 169кс., а по-новите S14, S15 са по 200коне така, че единственото БМВ, което може да ги предори за времето си е М3 всичките други са доста по-зле като динамика.
Да не говорим, че става въпрос за турбо автомобил и там е много по-лесно да се вдига мощността, от колкото на атмосферно БМВ.
Лошото, на японките е че се намират изключително трудно на пазара на автомобили втора ръка пък да не говорим за читавите.
Аз лично, ако имах възможност да подържам повече коли не бих се замислил за нещо от рода на S13, S14, Порше 928/944/968 - които да се използват за простотии и едно голфче за евридей.
Така, че респект към джапанките
Rabbit_TDI написа:Сниманата по-горе Корола

Освен тва за дрифт са ти достатачни 300 к.с.А за споменатия филм американците се изложиха по американски

За дрифт са ти достатъчни много по-малко, една от шампионските тойоти АЕ86 е атмосферка 1.6 и почти 200коня.
Баланса и лекота на тази кола са много по-важни от много коньеее. А тази кола дори и в сток вариант с 125коня пързаля перфектно.