GOLF 4 vs MAZDA MX5 Video....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Чет 19 окт 2006 23:38

dobrinb написа:Ами на знам, вчера гледах предаването Пета скорост по Експлорър, и имаше един Опел Спийдстър и един Лотус - спортни купета, мисля че се сещате. Та тези двете автомобилчета, излизайки от завой, пускаха пушек и от двете им задни колела. Така че не знам :dontknow: , явно зависи от съответния автомобил. :wink:

Ами те са си явно със шпер. Аз имах нисан който беше със шпер, па макар и с предно и разликата в завои е огромна. Голямо предимство е, но забавя старта.

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

БМВ

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Съб 21 окт 2006 19:17

dobrinb написа:Ами на знам, вчера .... :wink:

Колега истинската кола за дрифтове е БМВ
Ето ти линк - гледай, но не припадай... :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=aU6Eqr5cV6w

След няколко месеца ще взимам е46 купе и ще слагам турбина само заради кефа от поднасянето на задницата...не съм с всичкия но това е истината!!!БМВ е начин на живот.....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 21 окт 2006 19:48

същия дрифт /само без толко пушек, ако не намажеш гумите с масло или нафта, де/ се получава със всяка кола със задно предаване над 150 коня ;) не виждам защо ти е турбина само за да съсипваш гумите :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Съб 21 окт 2006 20:14

Ludia написа:същия дрифт /само без толко пушек, ако не намажеш гумите с масло или нафта, де/ се получава със всяка кола със задно предаване над 150 коня ;) не виждам защо ти е турбина само за да съсипваш гумите :twisted: :twisted:

Само ако си карал мощно БМВ ще получиш отговора на въпроса ти... :wink: ...дори и без турбина имам зпредвит!!!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 21 окт 2006 20:20

ами возил съм се по време на дрифт на Е класа, АМГ и е доста яко, наистина но и съм се въртял със 124 230 Е и е почти същото :oops:

ПС пробвай на място да навиеш пълен ляв, например , включваш задна и газ колкото може да видиш за кво става на въпрос ;) направи няколко оборота така, после с обратен и ръчна .....абе какво те уча, ти сигурно по-добре ги знаеш тия маймунджолъци :lol: :lol:

ПС2 знам че това е кофти за карета и съединител-понеже сега някой ще се включи с критиката :twisted:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 21 окт 2006 21:47

:lol: Днес случайно видях това клипче...
П.П. :shock Това също е добро.

Последна промяна от FELIPE на Съб 21 окт 2006 22:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Съб 21 окт 2006 22:08

Да и аз съм луд фен на BMW и задното предаване. Преди голфа съм карал 6 години кола с задно и знам за кво става въпрос. Карал съм и Е36 на един приятел на стадион по пистата, дрифта е уникален с него. Следващата е със задно тва е сигурно :)

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Съб 21 окт 2006 22:55

Истинските коли за дрифт са Toyota AE86, Nissan S13,S14,S15...BMW-та пасти да ядат :wink:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Съб 21 окт 2006 23:21

Изображение

:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

БМВ ...

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Нед 22 окт 2006 9:07

[quote="Spunky"]Истинските коли за дрифт са Toyota AE86, Nissan S13,S14,S15...BMW-та пасти да ядат :wink:

Много си прав колега, че японските "бегачки" са за дрифтове и доста филми с тях съм изгледал, но са доста скъпи както да ги купиш - така и за подръжка, така че остава какво... БМВ :wink:

http://vid.data.bg/266lcb7n?ct=sim#vid

CHEERZ

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 22 окт 2006 9:34

Toyota MR2 3S-GTE engine :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 23 окт 2006 14:22

Ако споменатите японки не са барнати специално за целта а са базови-не съм убеден че БМВ е по-слабо.Просто в Европа дрифта засега не е много разпространен и никои не подготвя БМВ-та за това,а и няма хора които да се занимават по сериозно с тоя спорт.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 23 окт 2006 16:35

гледах едно предаване за първата американска кола за Дрифт, някво GTO /Pontiac май/, тогава доста интересно разказаха за произхода на спорта, колите и тн ... като цяло с две думи: всяка кола със задно става, но това не я прави фаворит, няма по-добри коли от япоснките, говорим за абсолютно стандартни купета, дори имаше няква корола'86, която е печелила D1 :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 23 окт 2006 16:57

Сниманата по-горе Корола :lol: Освен тва за дрифт са ти достатачни 300 к.с.А за споменатия филм американците се изложиха по американски :lol:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 23 окт 2006 16:58

VWGT написа:гледах едно предаване за първата американска кола за Дрифт, някво GTO /Pontiac май/, тогава доста интересно разказаха за произхода на спорта, колите и тн ... като цяло с две думи: всяка кола със задно става, но това не я прави фаворит, няма по-добри коли от япоснките, говорим за абсолютно стандартни купета, дори имаше няква корола'86, която е печелила D1 :)

Е точно на тази тойтота и се вика АЕ86 или хашироку, мотора е 1.6 двувалка (води се 4A-GE) twincam пише на капака на клапаните и развива 125конъее няма дебитомер, а е с МАП, клапаните мисля, че не са с хидравлични повдигачи (не съм много сигурен за последните неща) и дори и в сток вариант върви доста прилично. За дрифт се предпочитат леките коли, а този понтиак ГТО ( и аз съм гледал този филм, за който пишеш) си е прасе.

Дори четох една статия Давид срещу Голиат (респективно Понтиака с/у S13)

Aс и въпросните японки си вървят прилично дори и във сток вид особено Нисаните S13 мислч, беше 169кс., а по-новите S14, S15 са по 200коне така, че единственото БМВ, което може да ги предори за времето си е М3 всичките други са доста по-зле като динамика.
Да не говорим, че става въпрос за турбо автомобил и там е много по-лесно да се вдига мощността, от колкото на атмосферно БМВ.
Лошото, на японките е че се намират изключително трудно на пазара на автомобили втора ръка пък да не говорим за читавите.

Аз лично, ако имах възможност да подържам повече коли не бих се замислил за нещо от рода на S13, S14, Порше 928/944/968 - които да се използват за простотии и едно голфче за евридей.
Така, че респект към джапанките

Rabbit_TDI написа:Сниманата по-горе Корола :lol: Освен тва за дрифт са ти достатачни 300 к.с.А за споменатия филм американците се изложиха по американски :lol:

За дрифт са ти достатъчни много по-малко, една от шампионските тойоти АЕ86 е атмосферка 1.6 и почти 200коня.
Баланса и лекота на тази кола са много по-важни от много коньеее. А тази кола дори и в сток вариант с 125коня пързаля перфектно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”