Здравейте,
/SEAT IBIZA III 1.9 TDI, 8V, 6K1(MK2), ASV, 81KW-110PS/
Днес хвърлих MONBAT 75AH EN 730 (явно е от старите) и взех AFA 80Ah /EN 740/ на 190 лв. в София. Нямам допълнително озвучаване в колата и се надявам, че ще "паля" и през идващата зима. Искрено моля за мнение по този вълнуващ и предстоящ ми период ако е възможно рабира се, както и за впечатления от самата марка акумулатори AFA. Засега на "първи прочет" за марката AFA и първоначалното ми впечатление е, че би трябвало да съм "на далавера" за тези пари

:
VARTA е създадена през 1904 г. като дъщерно дружество на Accumulatorenfabrik Aktiengesellschaft (AFA) и е базиран в Хаген във Вестфалия...
ПП: МонБата ме остави без ток снощи от-раз при "
зелено око", след доста навъртяни километри преди седмица и малко каране през тази, и проверена кола за зареждане на акумулатора... не знам за утечки - днес "акумулаторджията" тества и не каза нищо за утечки.
@joromnt:
При зелено око не винаги означава , че акумулатора е 100% в изправност:
- защото окото е само за клетката в която е поставено, което означава , че другите клетки може да не са добре - да са поизсъхнали и тъй нататък.
- когато акумулатор "умре" геройски означава , че плътността му е около 1,27 примерно , окото съответно е зелено защото следи плътносттта , но при натоварване с вилка в продължение на около 10 сек. напрежението пада под 9,00 V.