съвет за акумулатор монбат formula 75ah.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: съвет за акумулатор монбат formula 75ah.

Мнениеот radi_nrj » Пон 13 фев 2012 21:09

Zlatina написа:в цената води Старт-Добрич.

Start е собственост на Monbat на практика е същия акумулатор. Premium го спряха и сега Formula е top модела. Има разлика между моята Formula и тази, която се продава в магазина. Моята се отваря, а новите са запечатани, което е и плюс, и минус.

joromnt написа:Само за справка, акумулаторите със експандирани плочи имат по-голям стартов ток от това дето пише на етикета.

Това е така защото са по-тънки и могат да набутат повече плочи в същия размер кутия. Контактната повърхност на плочите спрямо електролита е по-голяма съответно и стартовия ток. Лошото, е че пада резервния капацитет.

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Пон 13 фев 2012 21:17

radi_nrj написа:Аз съм с Formula 75Ah. На -20 печката с него пали ...

Ами колега зареждам го 24 часа на стайна температура слагам го на колата и едвам запали. Иначе няколко дни като не я карам колата на 25ма консумация и всичко приключва.

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Вто 21 фев 2012 9:56

вчера го изтормозих моя акумулатор монбат формула защото си чистих двигателя и намокрих делкото... въртях поне 20мин докато го изсуша хубаво и не се предаде!!! екстра е!

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Чет 15 мар 2012 21:58

колеги кажете какъв монбат да си взема, искам да е обслужваем.стария собственник беше разменил аку и го мъчих не става, сега мъча да върна от оня свят един бош, но ако не успея ще се взима.карах с монбат старата кола и я продадох с него беше железен...
колата е ауди б4 2.0 гледам 60 амперчаса примерно.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 15 мар 2012 22:28

Вземи си Start Extreme! Обслужваем е и е малко по-евтин от Monbat Dynamic.

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Чет 15 мар 2012 22:29

тея старт какви са ?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 15 мар 2012 22:31

Монбат са.

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Чет 15 мар 2012 22:46

разрових из нета видях ги само тука http://www.akumulatori.bg/ ама тоя сайт голямо дърво, опитах се да им намеря официален сайт на старт ама не успях.с какви гаранции са бг акутата?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 16 мар 2012 11:12

Официален сайт на Start няма защото са собственост на Монбат. Старт Екстрийм е Монбат Динамик с различни етикети. Гаранцията е 2 години.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 16 мар 2012 11:28

Даже се произвеждат в Монтана, в Добрич официално се правят само големи акумулатори.

d3ni3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d3ni3r » Нед 03 юни 2012 13:10

Здравейте,
/SEAT IBIZA III 1.9 TDI, 8V, 6K1(MK2), ASV, 81KW-110PS/
Днес хвърлих MONBAT 75AH EN 730 (явно е от старите) и взех AFA 80Ah /EN 740/ на 190 лв. в София. Нямам допълнително озвучаване в колата и се надявам, че ще "паля" и през идващата зима. Искрено моля за мнение по този вълнуващ и предстоящ ми период ако е възможно рабира се, както и за впечатления от самата марка акумулатори AFA. Засега на "първи прочет" за марката AFA и първоначалното ми впечатление е, че би трябвало да съм "на далавера" за тези пари ;) :

VARTA е създадена през 1904 г. като дъщерно дружество на Accumulatorenfabrik Aktiengesellschaft (AFA) и е базиран в Хаген във Вестфалия...

ПП: МонБата ме остави без ток снощи от-раз при "зелено око", след доста навъртяни километри преди седмица и малко каране през тази, и проверена кола за зареждане на акумулатора... не знам за утечки - днес "акумулаторджията" тества и не каза нищо за утечки.
@joromnt:
При зелено око не винаги означава , че акумулатора е 100% в изправност:
- защото окото е само за клетката в която е поставено, което означава , че другите клетки може да не са добре - да са поизсъхнали и тъй нататък.
- когато акумулатор "умре" геройски означава , че плътността му е около 1,27 примерно , окото съответно е зелено защото следи плътносттта , но при натоварване с вилка в продължение на около 10 сек. напрежението пада под 9,00 V.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 04 юни 2012 13:17

Това "OKO" е аерометър, който мери гъстота на флуид (в случая електролита) и то само на една клетка, а има още 5 в акумулатора. На окото много вяра не трябва да му се има защото не дава пълна представа за състоянието на акумулатора.

Колкото до конкретния случай - много неща може да са се объркали като укъсила клетка, прекъснат мост и т.н.

Gajetoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gajetoni » Пет 11 яну 2013 7:23

Колеги само да ви кажа че от MONBAT се изнасят редовно акумулатори за Австрия и др. без лепенки.Аз не бих дал на Австриеца +40лв. за за БГ акумулатор.Имах МОНБАТ ДИНАМИК 4г. 95х.к. чак сега умря.Вчера си взех формула и маи се преебах. Но пък е 2г. гранция :deal , пък каквото стане.За мен е важно, че БГ.

pgenoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pgenoff » Нед 21 апр 2013 13:58

Моля, не правете грешката като мен с МОНБАТ. Умря месец след изтичане на гаранцията, а уж от новите серии, с малко по-висок ампераж и стартов ток от необходимото уж за презастраховка..ама на.
Тотално съм разочарован от марката - като ниско качествените китайски стоки са тези акумулатори: на 10-15 бройки боклуци може да попаднеш на един добър - айде нема нужда!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 21 апр 2013 21:02

pgenoff написа:Моля, не правете грешката като мен с МОНБАТ. Умря месец след изтичане на гаранцията, а уж от новите серии, с малко по-висок ампераж и стартов ток от необходимото уж за презастраховка..ама на.
Тотално съм разочарован от марката - като ниско качествените китайски стоки са тези акумулатори: на 10-15 бройки боклуци може да попаднеш на един добър - айде нема нужда!

Ти купи ли си 10-15 монбата за да правиш такива изводи? :eek Вземи си прегледай колата можеби?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”