Здравейте, колеги. Имам следният проблем от преди 3-4 месеца.Наскоро по време на тези големите дъждове видях че под шафиорската стелка се събира солидно количество вода. Във първият момент си помислих че проблема е някъде от долу под колата, но вчера когато валеше не ми се налойи да ходя никъде след което посредством големият дъжд се качих и положението беше същото. Отново имаше вода и то доста.Ако имате някакви идеи как мога да се справя със проблеми Моля пишете.
Благодаря предварително.
Проблем със теч Golf 3
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Re: Проблем със теч Golf 3
Погледни си отпред двата отводнителни канала. Ако са се задръстили водата не се оттича и прелива, като ти отива в краката. Също погледни и тампона през който минава жилото на капака и от него може да е. Антифриза намалява ли ти?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не антфриза не е помраднал смисал от зимата долях да е мраднал 150 грама. но забелязах преди малко че до моторчето на чистачките има доста............... листа и неуписуеми още боклуци мойили да е от това там ли се намира този клапан.Проблема го има само при дъжд зимата го забелязах но тогава не можеше да се установи нищо от този сняг.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Изкарай мокета и разгледай от къде е дошла водата, обзалагам се че е от радиаторчето на парното!
Ако системата е изрядна не трябва да доливаш никаква течност!
Ако системата е изрядна не трябва да доливаш никаква течност!
- Ivo 1983
Изчисти ги - намират се в ляво и дясно на колата при предния прозорец. Трябва да са 2 дупки.
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
А лайстната на вратата как е??? При мен се получи абсолютно същото след като я изкъртих в края без да искам и реших, че няма проблем да карам без нея! НО проблема се показа веднага след първия "дъждец" - водата влиза в дупчиците на вратата, от там в нея и ако не ти е хубава изолацията на вратата протича в купето точно при сглобката на интериорните пластмаси в началото на прага!
Последна промяна от pesho_sl на Пет 09 яну 2015 11:41, променено общо 1 път.
Здравейте на всички. Имам същия проблем и аз, само че аз имам теч и в багажника. Четох ви коментарите проверих лайсната ис ми е на място антифриза и той всичко си е ок. Вкарах я в едно хале и я изсуших напълно карах я в дните в които не вали и нямах никакъв проблем, но завали ли става като басеин. Най интересното ми е защо и багажника ми се пълни с вода. Ако някой се е преборвал вече с тези проблеми нека каже ще съм ви благодарен много.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,направих едно леко разглобяване почистих тези канали имаше доста боклуци около тях. свалих и подкалника наи долната част имасхе около 2 шепи кал почистих го. След това махнах мокета ужас е отдолу и неуписуема миризма, всичко е мокро около мокета но от лявата страна близо до рачката за предният капак е малко по мокро смисал по отгоре мисля че идва от този край. А за това радиаторче на парното как да проверя дали е там как да стигна до него???
- Ivo 1983
prying написа:Здравейте на всички. Имам същия проблем и аз, само че аз имам теч и в багажника. Четох ви коментарите проверих лайсната ис ми е на място антифриза и той всичко си е ок. Вкарах я в едно хале и я изсуших напълно карах я в дните в които не вали и нямах никакъв проблем, но завали ли става като басеин. Най интересното ми е защо и багажника ми се пълни с вода. Ако някой се е преборвал вече с тези проблеми нека каже ще съм ви благодарен много.
Пробвай с търсачката има доста теми. Аз предполагам, че ти тече от стоповете.Разглоби ги и виж как им е уплътнението.
- Ivo 1983
krapeto написа:Колеги,направих едно леко разглобяване почистих тези канали имаше доста боклуци около тях. свалих и подкалника наи долната част имасхе около 2 шепи кал почистих го. След това махнах мокета ужас е отдолу и неуписуема миризма, всичко е мокро около мокета но от лявата страна близо до рачката за предният капак е малко по мокро смисал по отгоре мисля че идва от този край. А за това радиаторче на парното как да проверя дали е там как да стигна до него???
Писах ти отгоре. Виж маншона, дето минава жилото на капака. От там сигурно ти тече. Трудно ще стигнеш до радиаторчето - поти ли ти се предното стъкло?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
жилото се пада високо
толкова вода не знам как ще мине от там и без това - вижда се че е бааая
при мен е изгоряла заливката на отвора за дясна дирекция - този за вентилатор на парното
ще го изчистя и залея на ново тези дни
ама ти по-скоро си провери вратата
толкова вода не знам как ще мине от там и без това - вижда се че е бааая
при мен е изгоряла заливката на отвора за дясна дирекция - този за вентилатор на парното
ще го изчистя и залея на ново тези дни
ама ти по-скоро си провери вратата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ivo 1983 написа:krapeto написа:Колеги,направих едно леко разглобяване почистих тези канали имаше доста боклуци около тях. свалих и подкалника наи долната част имасхе около 2 шепи кал почистих го. След това махнах мокета ужас е отдолу и неуписуема миризма, всичко е мокро около мокета но от лявата страна близо до рачката за предният капак е малко по мокро смисал по отгоре мисля че идва от този край. А за това радиаторче на парното как да проверя дали е там как да стигна до него???
Писах ти отгоре. Виж маншона, дето минава жилото на капака. От там сигурно ти тече. Трудно ще стигнеш до радиаторчето - поти ли ти се предното стъкло?
Потят се всичките стъкла само при дъжд но след 3- 5мин. се оправят, утре ще проверя и този маншон.
- Ivo 1983
Ако са му били запушени отводнителните канали и е задържал водата горе просто си се стичала водата през единствената дупка дето е имал - но все пак гадая. 

- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
Колега ако е антифриз,ще стои мазно на стъклата.Наскоро да си сменял преден прозорец

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
абсолютно,запушат ли се каналите става езеро.Ако не от там то от филтъра почва да пълни.Ако и от там не е да си огледа предния джам.Уплътненията като издадат багажа влиза вода покрай колонката и често капе и на дунапрена под бушоните/ако има такъв/
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”