Проблем със теч Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
krapeto
Автомобил:
Двигател:

Проблем със теч Golf 3

Мнениеот krapeto » Сря 06 юни 2012 17:07

Здравейте, колеги. Имам следният проблем от преди 3-4 месеца.Наскоро по време на тези големите дъждове видях че под шафиорската стелка се събира солидно количество вода. Във първият момент си помислих че проблема е някъде от долу под колата, но вчера когато валеше не ми се налойи да ходя никъде след което посредством големият дъжд се качих и положението беше същото. Отново имаше вода и то доста.Ако имате някакви идеи как мога да се справя със проблеми Моля пишете.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Re: Проблем със теч Golf 3

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 06 юни 2012 17:09

Погледни си отпред двата отводнителни канала. Ако са се задръстили водата не се оттича и прелива, като ти отива в краката. Също погледни и тампона през който минава жилото на капака и от него може да е. Антифриза намалява ли ти?

krapeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krapeto » Сря 06 юни 2012 17:13

Не антфриза не е помраднал смисал от зимата долях да е мраднал 150 грама. но забелязах преди малко че до моторчето на чистачките има доста............... листа и неуписуеми още боклуци мойили да е от това там ли се намира този клапан.Проблема го има само при дъжд зимата го забелязах но тогава не можеше да се установи нищо от този сняг.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 06 юни 2012 17:31

Изкарай мокета и разгледай от къде е дошла водата, обзалагам се че е от радиаторчето на парното!
Ако системата е изрядна не трябва да доливаш никаква течност!

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 06 юни 2012 17:35

Изчисти ги - намират се в ляво и дясно на колата при предния прозорец. Трябва да са 2 дупки.

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Сря 06 юни 2012 19:02

А лайстната на вратата как е??? При мен се получи абсолютно същото след като я изкъртих в края без да искам и реших, че няма проблем да карам без нея! НО проблема се показа веднага след първия "дъждец" - водата влиза в дупчиците на вратата, от там в нея и ако не ти е хубава изолацията на вратата протича в купето точно при сглобката на интериорните пластмаси в началото на прага!

Последна промяна от pesho_sl на Пет 09 яну 2015 11:41, променено общо 1 път.

prying
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prying » Сря 06 юни 2012 19:39

Здравейте на всички. Имам същия проблем и аз, само че аз имам теч и в багажника. Четох ви коментарите проверих лайсната ис ми е на място антифриза и той всичко си е ок. Вкарах я в едно хале и я изсуших напълно карах я в дните в които не вали и нямах никакъв проблем, но завали ли става като басеин. Най интересното ми е защо и багажника ми се пълни с вода. Ако някой се е преборвал вече с тези проблеми нека каже ще съм ви благодарен много.

krapeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krapeto » Сря 06 юни 2012 20:21

Колеги,направих едно леко разглобяване почистих тези канали имаше доста боклуци около тях. свалих и подкалника наи долната част имасхе около 2 шепи кал почистих го. След това махнах мокета ужас е отдолу и неуписуема миризма, всичко е мокро около мокета но от лявата страна близо до рачката за предният капак е малко по мокро смисал по отгоре мисля че идва от този край. А за това радиаторче на парното как да проверя дали е там как да стигна до него???

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 06 юни 2012 20:29

prying написа:Здравейте на всички. Имам същия проблем и аз, само че аз имам теч и в багажника. Четох ви коментарите проверих лайсната ис ми е на място антифриза и той всичко си е ок. Вкарах я в едно хале и я изсуших напълно карах я в дните в които не вали и нямах никакъв проблем, но завали ли става като басеин. Най интересното ми е защо и багажника ми се пълни с вода. Ако някой се е преборвал вече с тези проблеми нека каже ще съм ви благодарен много.

Пробвай с търсачката има доста теми. Аз предполагам, че ти тече от стоповете.Разглоби ги и виж как им е уплътнението.

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 06 юни 2012 20:31

krapeto написа:Колеги,направих едно леко разглобяване почистих тези канали имаше доста боклуци около тях. свалих и подкалника наи долната част имасхе около 2 шепи кал почистих го. След това махнах мокета ужас е отдолу и неуписуема миризма, всичко е мокро около мокета но от лявата страна близо до рачката за предният капак е малко по мокро смисал по отгоре мисля че идва от този край. А за това радиаторче на парното как да проверя дали е там как да стигна до него???

Писах ти отгоре. Виж маншона, дето минава жилото на капака. От там сигурно ти тече. Трудно ще стигнеш до радиаторчето - поти ли ти се предното стъкло?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 06 юни 2012 20:35

жилото се пада високо
толкова вода не знам как ще мине от там и без това - вижда се че е бааая
при мен е изгоряла заливката на отвора за дясна дирекция - този за вентилатор на парното
ще го изчистя и залея на ново тези дни
ама ти по-скоро си провери вратата :idea:

krapeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krapeto » Сря 06 юни 2012 20:39

Ivo 1983 написа:
krapeto написа:Колеги,направих едно леко разглобяване почистих тези канали имаше доста боклуци около тях. свалих и подкалника наи долната част имасхе около 2 шепи кал почистих го. След това махнах мокета ужас е отдолу и неуписуема миризма, всичко е мокро около мокета но от лявата страна близо до рачката за предният капак е малко по мокро смисал по отгоре мисля че идва от този край. А за това радиаторче на парното как да проверя дали е там как да стигна до него???

Писах ти отгоре. Виж маншона, дето минава жилото на капака. От там сигурно ти тече. Трудно ще стигнеш до радиаторчето - поти ли ти се предното стъкло?

Потят се всичките стъкла само при дъжд но след 3- 5мин. се оправят, утре ще проверя и този маншон.

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 06 юни 2012 20:40

Ако са му били запушени отводнителните канали и е задържал водата горе просто си се стичала водата през единствената дупка дето е имал - но все пак гадая. :)

Потребителски аватар
if4oo
Автомобил: GOLF 4 VR6T
Двигател: AUE

Мнениеот if4oo » Сря 06 юни 2012 20:51

Колега ако е антифриз,ще стои мазно на стъклата.Наскоро да си сменял преден прозорец :?: :?:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 20:52

абсолютно,запушат ли се каналите става езеро.Ако не от там то от филтъра почва да пълни.Ако и от там не е да си огледа предния джам.Уплътненията като издадат багажа влиза вода покрай колонката и често капе и на дунапрена под бушоните/ако има такъв/

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”