колеги, и със 50 коня се трепиш без проблем. Не са конете, мощноста или нещо друго виновни. Проблема е мааалко по друг - комплекси, безумие и наи-вече липса на какъвто и да е контрол. Къде са полицайте на тази отсечка, където всяка вечер ставали дръпки (въпреки че колегата Лудия твърди че било видите ли най-правилното и безопасно място за гонки). В кой затвор са хората, затрили умишлено живот на пътя или край него(под умишлено имам впредвит тези карали с алкохол, карали безумно и т.н.). Така, че конете не са проблем, знам хора с по 300+ коня без инцидент на пътя, както и други, лека им пръст, катастрофирали с лади и москвичи и останали на място. Винаги ще има идиоти на пътя и това не е от годините, не е и от конете, въпреки че тези идиоти пи принцип обичат по-така колиците.
Всеки има глава и мисли какво и как кара, въпроса е да мисли, нещо което май по тези географски ширини не ни се отдава особенно.
Мощност на МПС и възрастово ограничение
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- teo_ss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lz1kka написа:Категорично съм против! Всеки си има глава на раменете и както споменахте по-горе всичко опира до самосъзнание!
колега, ако не дай си боже някое намахано пишлеме те лепне с на тати омегата, например, ще мислиш по-друг начин (предполагам)
Работата е там, че заради действията на един, последсвията носят още много хора
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:14, променено общо 1 път.
Според мене трябва да има такова ограничение и проблема не е в самосъзнанието, а в ОПИТА. Защото и аз по някога се изпущам да правя простотии /много рядко/ , макар и да са ми малко кончетата, но ако стане нещо знам как да реагирам, имам изграден рефлекс. Докато на един млад шофьор ще му трябва малко повече време за реакция.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
RE
Ludiq написа:Дрън,дрън глупсоти.Според мен такива теми са излишни и глупави
Колега към този момент съотношението ЗА/ПРОТИВ е 71%/28% така, че нека юзърите да кажат с вота си дали е излишно или не

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:14, променено общо 1 път.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Аз съм за ограничението.... и не защото съм дърт вече, а защото знам , че наистина с времето нормалния млад човек поумнява малко или повече, знае, че морето не е до колене ( е има и блестящи изключения) Мисля си за глупостите които съм направил до 20 тата си година - сега не бих ги направил ама на...... така че вероиятноста да се претрепеш с 75 коня е колкото и с 150 само че когато нямаш тези 75 повече е по малко вероятноста да ходиш да ги развеждаш всичките за "демо" версия какъв велик майстор си на волана. вярно някои колеги казват за общия знаменател - че не може обаче е така -покрай сухото трябва да изгори и зеленото ....
-
- Автомобил:
- Двигател:
В чужбина,специално Англия и другите около нея са го измислили много добре.Гражданската отговорност(то там си е една застраховка за всичко доколкото знам) се плаща на база опит като години стаж,година на лицето,пол на лицето,населено място и СПОРЕД автомобила като си имат доста категории според мощността,тегло и т.н.
Младите хора,които не могат да си позволят големите застраховки просто не карат големи мощни автомобили.И точка.
Не знам дали за БГ такава диференциация на застраховките ще е от полза,но изглежда за други държави върши работа.
Младите хора,които не могат да си позволят големите застраховки просто не карат големи мощни автомобили.И точка.
Не знам дали за БГ такава диференциация на застраховките ще е от полза,но изглежда за други държави върши работа.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
juve написа:...като тренировка по бойни изкуства - не се започва с шивари на тухли ами с по меки "матриали "

п.п.Божее...като се сетя какви фиести съм правил на 20

Сега да дойде един е да каже: "Ето ти 10 000$ -Направи го" -Не бих го направил!
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
така е колега, колкото и да им е неприятно на младите шофьори, примерно и в автозастраховките правят разлика, межу "млад" и "стар", както е в ЕС, за у нас знам със сигурност че в Алианц е така, отдогодина предполагам навсякъде....така че аз подкрепям идеята, да се започва от по кола с по-малка мощност, и постепенно с придобиване на опит, да се преминава нагоре...
- teo_ss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ludiq написа:...Това е стого индивидулано.Не може всички под общ знаменател ей така.
Ми нека тогава всеки си взема книжка кой-когато поиска на 12г. на 15г., след като всичко е строго индивидуално. Винаги има частни случаи , но има много млади хора загинали благодарение на неоптността си качили се на 100+ коня.
Ето аз как разсъждавам:
1.Кофти ситуация - опитен шофьор+мощен автомобил(висока скорост), не много добра маневра(заради високата скорост) = лек сблъсък, окривени ламарини, леки травми.
2. Кофти ситуация - неопитен водач+маломощен автомобил (ниска скорост), не много добра маневра (заради нопитността на водача) = лек сблъсък,окривени ламарини, леки травми.
3. Кофти ситуация - неопитен водач+мощен автомобил(висока скорост), многоооо лоша менивра (заради високата скорост и неопитността на водача ) = "Зверска катастрофа при която загина 20г водач с инициали .... "
Наясно съм, че определенията "опитен", "неопитен" , "висока", "ниска" скорост са много относителни
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”