Мощност на МПС и възрастово ограничение

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Смятате ли че трябва да има възрастово ограничение за мощни автомобили - над 100к.с. след 21 години

Анкетата завърши на Сря 01 ное 2006 10:12

ДА
111
74%
НЕ
39
26%

Общо гласове: 150
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 22 окт 2006 12:32

колеги, и със 50 коня се трепиш без проблем. Не са конете, мощноста или нещо друго виновни. Проблема е мааалко по друг - комплекси, безумие и наи-вече липса на какъвто и да е контрол. Къде са полицайте на тази отсечка, където всяка вечер ставали дръпки (въпреки че колегата Лудия твърди че било видите ли най-правилното и безопасно място за гонки). В кой затвор са хората, затрили умишлено живот на пътя или край него(под умишлено имам впредвит тези карали с алкохол, карали безумно и т.н.). Така, че конете не са проблем, знам хора с по 300+ коня без инцидент на пътя, както и други, лека им пръст, катастрофирали с лади и москвичи и останали на място. Винаги ще има идиоти на пътя и това не е от годините, не е и от конете, въпреки че тези идиоти пи принцип обичат по-така колиците.
Всеки има глава и мисли какво и как кара, въпроса е да мисли, нещо което май по тези географски ширини не ни се отдава особенно.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 22 окт 2006 12:35

lz1kka написа:Категорично съм против! Всеки си има глава на раменете и както споменахте по-горе всичко опира до самосъзнание!

колега, ако не дай си боже някое намахано пишлеме те лепне с на тати омегата, например, ще мислиш по-друг начин (предполагам)
Работата е там, че заради действията на един, последсвията носят още много хора

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 22 окт 2006 12:46

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Нед 22 окт 2006 13:36

Според мене трябва да има такова ограничение и проблема не е в самосъзнанието, а в ОПИТА. Защото и аз по някога се изпущам да правя простотии /много рядко/ , макар и да са ми малко кончетата, но ако стане нещо знам как да реагирам, имам изграден рефлекс. Докато на един млад шофьор ще му трябва малко повече време за реакция.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 22 окт 2006 13:48

Дрън,дрън глупсоти.Според мен такива теми са излишни и глупави.Ми дайте тогава да пуснем направо и една тем "Трябва или не трябва хората над 50 да карат мощни коли".Сащата работа бе.Това е стого индивидулано.Не може всички под общ знаменател ей така.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

RE

Мнениеот tyo » Нед 22 окт 2006 13:53

Ludiq написа:Дрън,дрън глупсоти.Според мен такива теми са излишни и глупави

Колега към този момент съотношението ЗА/ПРОТИВ е 71%/28% така, че нека юзърите да кажат с вота си дали е излишно или не :x

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 22 окт 2006 13:54

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 22 окт 2006 13:58

Аз съм за ограничението.... и не защото съм дърт вече, а защото знам , че наистина с времето нормалния млад човек поумнява малко или повече, знае, че морето не е до колене ( е има и блестящи изключения) Мисля си за глупостите които съм направил до 20 тата си година - сега не бих ги направил ама на...... така че вероиятноста да се претрепеш с 75 коня е колкото и с 150 само че когато нямаш тези 75 повече е по малко вероятноста да ходиш да ги развеждаш всичките за "демо" версия какъв велик майстор си на волана. вярно някои колеги казват за общия знаменател - че не може обаче е така -покрай сухото трябва да изгори и зеленото ....

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 22 окт 2006 14:00

Еми ОК.Щом мислите така ок.Ама просто е тъпо и несеризно да кажеш че които няма 21 НЕСТАВА.Абе човек не става ли от него карач то ако ще 25 години да иам зад геврека пак си остава пречка и опасност за околните. :wink:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 22 окт 2006 14:06

Мисля че подобна мярка не е сегрегация, а начин да се даде възможност на по младите буйни глави да остареят..... нещо като тренировка по бойни изкуства - не се започва с шивари на тухли ами с по меки "матриали " :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 22 окт 2006 14:11

В чужбина,специално Англия и другите около нея са го измислили много добре.Гражданската отговорност(то там си е една застраховка за всичко доколкото знам) се плаща на база опит като години стаж,година на лицето,пол на лицето,населено място и СПОРЕД автомобила като си имат доста категории според мощността,тегло и т.н.
Младите хора,които не могат да си позволят големите застраховки просто не карат големи мощни автомобили.И точка.
Не знам дали за БГ такава диференциация на застраховките ще е от полза,но изглежда за други държави върши работа.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 22 окт 2006 14:13

juve написа:...като тренировка по бойни изкуства - не се започва с шивари на тухли ами с по меки "матриали " :)

:bowdown Блестящо сравнение!!!

п.п.Божее...като се сетя какви фиести съм правил на 20 :oops: Особено пък ако в колата има и красива/и девойка/и :oops:
Сега да дойде един е да каже: "Ето ти 10 000$ -Направи го" -Не бих го направил!

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Нед 22 окт 2006 14:14

така е колега, колкото и да им е неприятно на младите шофьори, примерно и в автозастраховките правят разлика, межу "млад" и "стар", както е в ЕС, за у нас знам със сигурност че в Алианц е така, отдогодина предполагам навсякъде....така че аз подкрепям идеята, да се започва от по кола с по-малка мощност, и постепенно с придобиване на опит, да се преминава нагоре...

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 22 окт 2006 14:14

Ludiq написа:...Това е стого индивидулано.Не може всички под общ знаменател ей така.

Ми нека тогава всеки си взема книжка кой-когато поиска на 12г. на 15г., след като всичко е строго индивидуално. Винаги има частни случаи , но има много млади хора загинали благодарение на неоптността си качили се на 100+ коня.
Ето аз как разсъждавам:
1.Кофти ситуация - опитен шофьор+мощен автомобил(висока скорост), не много добра маневра(заради високата скорост) = лек сблъсък, окривени ламарини, леки травми.
2. Кофти ситуация - неопитен водач+маломощен автомобил (ниска скорост), не много добра маневра (заради нопитността на водача) = лек сблъсък,окривени ламарини, леки травми.
3. Кофти ситуация - неопитен водач+мощен автомобил(висока скорост), многоооо лоша менивра (заради високата скорост и неопитността на водача ) = "Зверска катастрофа при която загина 20г водач с инициали .... "

Наясно съм, че определенията "опитен", "неопитен" , "висока", "ниска" скорост са много относителни

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 22 окт 2006 14:23

Абе човек да си прочел някаде да сам писал за 12-15г ааа? :twisted: Чети и пиши тогава.Абе хора трагнали сте да засъждавате за неща които вече са решени.И то не от форум маняци!!!Хората са го решили и тва е!Не си усложняваите живота караите си като хората и тва е! :?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”