Здравейте, става дума за Голф 2 1.6 PN двигател и газова уредба с изпарител Feroni...до преди месец два всичко си беше ок палеше си на газ (вярно малко трудно на студен двигател - но това е нормално) но от известно време насам се появиха следните проблеми.
- на сегашните сравнително високи температури пали и започва да се тресе да губи обороти и в крайна сметка гасне
- при загрят двигател и на свободна скорост държи неравномерни обороти и понякога след форсиране почти гасне
Искам да вмъкна че регулирането на винта за свободната на изпарителя проблема се маха само временно - после пак започва.
Ходих на газаджия който каза че всичко ми е ок (просто не му се занимаваше), но за мен не е ок да ти прихърква двигателя при освобождаване от скорост.
И тъй като ми писна вече да ходя и да моля някого да ми каже какъв е проблема - моля да ми ударите едно рамо - какъв е проблема според вас...и евентуално при кого да отида който наистина разбира от АГУ-та и би ми помогнал - мерси много предварително...
Странен проблем с АГУ и Голф 2 - моля за съвет
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Странен проблем с АГУ и Голф 2 - моля за съвет
или ти смуче въздух от някъде,някой вакуум може да е също така,или ако е по-модерен двигател/че не знам какво точно е това 1.6/има вероятност някой датчик за темп. да не работи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Двигателя е с карб Pierburg 2EE мисля - а за датчик незнам - и двата датчика са нови. Ако е от вакуум - къде точно да проверя?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
а я кажи на бензин как е,сиреч този проблем само на газ ли се явява?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е странното - на бензин си пали чакмак - двигателя работи равномерно, върви добре - само газта прави проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,
настройката на газта си е малко тънка работа, кажи на колко години ( километри ) ти е газовата уредба, сменял ли си филтър на газовото клапанче, мембраните и гумичките на изпарителя как са? Също така има значение и състоянието на маркучите, както и в каква посока на движението на колата е монтиран изпарителя - трябва да е надлъжно монтиран! За кадърен газаджия не мога да ти помогна - тук в София няма такива ... , а за Велико Търново не знам .
настройката на газта си е малко тънка работа, кажи на колко години ( километри ) ти е газовата уредба, сменял ли си филтър на газовото клапанче, мембраните и гумичките на изпарителя как са? Също така има значение и състоянието на маркучите, както и в каква посока на движението на колата е монтиран изпарителя - трябва да е надлъжно монтиран! За кадърен газаджия не мога да ти помогна - тук в София няма такива ... , а за Велико Търново не знам .

-
- Автомобил:
- Двигател:
Газовия клапан е изцяло сменен преди година и половина заедно с изпарителя - грубо около 8 000 км. Изпарителя е разположен надлъжно по посока на движението на десния калник близо до вакуума за централното. Маркучите ги прегледах - няма сцепени, всичко е стегнато с винтови гривни...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Много са нещата, които могат да ти правят въртел, затова трябва физически оглед. По преразказ не става, затова си търси сервиз и майстор. Тук ще са само предположения.
- bandii
- Автомобил:
- Двигател:
Stef4osg написа:Здравей колега,
Колега,
за надлъжното монтиране на изпарителя по посока на движение вярно ли е ? Защото, по новите изпарители нямало значение как се монтират - така ми каза газаджията който ми слага АГУ-то. Сега като преминавам от бензин на газ се чува едно чукване от изпарителя, също и когато гася двигателя, това е на място а не в движение. Газаджията каза за това като вземах колата и сега е така, други проблеми няма за сега.
Върни се в “Автогазови уредби”