Странен проблем с АГУ и Голф 2 - моля за съвет

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Astral
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с АГУ и Голф 2 - моля за съвет

Мнениеот Astral » Сря 06 юни 2012 9:21

Здравейте, става дума за Голф 2 1.6 PN двигател и газова уредба с изпарител Feroni...до преди месец два всичко си беше ок палеше си на газ (вярно малко трудно на студен двигател - но това е нормално) но от известно време насам се появиха следните проблеми.

- на сегашните сравнително високи температури пали и започва да се тресе да губи обороти и в крайна сметка гасне

- при загрят двигател и на свободна скорост държи неравномерни обороти и понякога след форсиране почти гасне
Искам да вмъкна че регулирането на винта за свободната на изпарителя проблема се маха само временно - после пак започва.

Ходих на газаджия който каза че всичко ми е ок (просто не му се занимаваше), но за мен не е ок да ти прихърква двигателя при освобождаване от скорост.

И тъй като ми писна вече да ходя и да моля някого да ми каже какъв е проблема - моля да ми ударите едно рамо - какъв е проблема според вас...и евентуално при кого да отида който наистина разбира от АГУ-та и би ми помогнал - мерси много предварително...

andreiy
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем с АГУ и Голф 2 - моля за съвет

Мнениеот andreiy » Сря 06 юни 2012 9:57

това карбуратор ли е?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 11:53

или ти смуче въздух от някъде,някой вакуум може да е също така,или ако е по-модерен двигател/че не знам какво точно е това 1.6/има вероятност някой датчик за темп. да не работи.

Astral
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Astral » Сря 06 юни 2012 14:32

Двигателя е с карб Pierburg 2EE мисля - а за датчик незнам - и двата датчика са нови. Ако е от вакуум - къде точно да проверя?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 19:43

а я кажи на бензин как е,сиреч този проблем само на газ ли се явява?

Astral
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Astral » Чет 07 юни 2012 8:26

Това е странното - на бензин си пали чакмак - двигателя работи равномерно, върви добре - само газта прави проблеми.

Stef4osg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stef4osg » Чет 07 юни 2012 8:49

Здравей колега,
настройката на газта си е малко тънка работа, кажи на колко години ( километри ) ти е газовата уредба, сменял ли си филтър на газовото клапанче, мембраните и гумичките на изпарителя как са? Също така има значение и състоянието на маркучите, както и в каква посока на движението на колата е монтиран изпарителя - трябва да е надлъжно монтиран! За кадърен газаджия не мога да ти помогна - тук в София няма такива ... , а за Велико Търново не знам . :beer

andreiy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andreiy » Пет 08 юни 2012 10:46

scare

Astral
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Astral » Пет 08 юни 2012 10:59

Газовия клапан е изцяло сменен преди година и половина заедно с изпарителя - грубо около 8 000 км. Изпарителя е разположен надлъжно по посока на движението на десния калник близо до вакуума за централното. Маркучите ги прегледах - няма сцепени, всичко е стегнато с винтови гривни...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 08 юни 2012 11:04

Много са нещата, които могат да ти правят въртел, затова трябва физически оглед. По преразказ не става, затова си търси сервиз и майстор. Тук ще са само предположения.

Потребителски аватар
bandii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bandii » Пет 08 юни 2012 11:46

Stef4osg написа:Здравей колега,
настройката на газта си е малко тънка работа, кажи на колко години ( километри ) ти е газовата уредба, сменял ли си филтър на газовото клапанче, мембраните и гумичките на изпарителя как са? Също така има значение и състоянието на маркучите, както и в каква посока на движението на колата е монтиран изпарителя - трябва да е надлъжно монтиран! За кадърен газаджия не мога да ти помогна - тук в София няма такива ... , а за Велико Търново не знам . :beer

Колега,
за надлъжното монтиране на изпарителя по посока на движение вярно ли е ? Защото, по новите изпарители нямало значение как се монтират - така ми каза газаджията който ми слага АГУ-то. Сега като преминавам от бензин на газ се чува едно чукване от изпарителя, също и когато гася двигателя, това е на място а не в движение. Газаджията каза за това като вземах колата и сега е така, други проблеми няма за сега.

Върни се в “Автогазови уредби”