Здравейте, закачих голфа на комп. проблема с бедна смес на празен ход е решен. В компа. има записани две грешки.
00525 - Oxygen (lambda) sensor (G39)
07-10 - Signal too low - Intermittent. Тази грешка предполагам вече няма да я трупа но другата повече ме притеснява:
00516- Closed Throttle (idle) Position Switch (F60)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent. Това е нещо свързано с някой датчик на дросел клапа нали? Мога ли нещо там да изчистя?
Направиха ми и центровка по белег на шайба каквото и да значи това. Колата върви доста повече но на празен ход потреперват оборотите. Направих си белязка и върнах старата центровка там нямам проблем с оборотите а разликата е половин сантиметър. Също така на дросел клапата имаше някаква маса на единия болт закачена, която махнах и вързах другаде да не би от нея да ми дава тази грешка? По принцип не трябва да има такива кабеляци по болтовете на клапата нали?
Сменям а проблема си остава голф 3 1.6 i мотор АЕЕ 1996г.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: Сменям а проблема си остава голф 3 1.6 i мотор АЕЕ 1996г.
Трябва да има маса вързана на един от болтовете на дросела, така е заводски, дали е проблем без нея там не знам. След смяната на останалите джаджи след компа, трябва да ресетнеш компа с откачане на аку-то и да покараш известно време с новите неща за да видиш дали ще натрупа грешки с тях и тогава да закачаш на диагностика за да я четеш. Сега тези грешки дали са от преди да смениш колекторите, МАП-а и другите работи, преди да бараш центровка или са от след това?
Втората грешка мисля че от ТПС-са на дросела, но не съм сигурен. Няма какво да чистиш там освен гърловината на дросела, която ти вече си почистил.
Центровката се прави докато колата е закачена на диагностичен софт за да се гледа ъгъла на запалването. За АЕЕ мисля че беше 6 градуса.
Втората грешка мисля че от ТПС-са на дросела, но не съм сигурен. Няма какво да чистиш там освен гърловината на дросела, която ти вече си почистил.
Центровката се прави докато колата е закачена на диагностичен софт за да се гледа ъгъла на запалването. За АЕЕ мисля че беше 6 градуса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей Каспър грешките са след смяна на колектори и компютър. Грешката за ламбна сонда се надявам да не я дава повече. След смяната не рестартирах компютъра само покарах около 300 километра и тогава закачих колата на компютър. Делкото ми го настроиха на диагностиката, но съм върнал старата позиция защото на празен ход и на място колебае оборотите а при старата позиция на делкото не ми прави така но има едно потреперване в купето което се усеща по волана и скоростния лост. Поне се радвам че главния проблем с бедна смес на празен ход е решен. Ще отида другаде да ми видят делкото и ще пиша но май без нов дросел няма да мина, надявам се да изкара поне още малко. А и днес върнах масата на болта на дросел клапата явно заради пластмасовите колектори я пускат но не забелязвам никаква разлика с нея или без нея.
Много пъти съм писал ,че трябва да се прави пълна диагностика (а не четене на грешки) на автомобила! При неравилна работа на запалителната система ,лабдата отчита такива параметри (отчита грешка) и чрез втората грешка напомня на диагнстика къде да търси проблема - във въздуха!Ами ако е здрав ТПС? какво правим? харчим пари на вятъра!
Правете нещата както трябва!
Правете нещата както трябва!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Засега няма да пипам повече поради липса на средства. Единственият проблем който остана е при палене на студено е да вдига оборотите на около 2000, след което еднократно пропадат до около 500, 600 тракане и възвръщане на около 1100 след което колата заработва добре. При заграля кола няма подобен проблем. Ако успея да реша проблема ще пиша. Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес установих нещо, което ме притеснява паля колата студена и отварям разширителния съд колата си загрява и термостата отваря и двата дебели маркуча на радиатора са топли след което колата продължава работа и по някое време започва да завира водата и да я изхвърля от казанчето и чак след това включи перката на радиатора. Не трябва ли перката да включи преди водата да изври? Също опитах и друго затворих капачката и изчаках перката да включи след като спря отворих капачката и не изхвърли вода. Маркучите не са твърди сменена е гарнитура на глава термостат и капачката на разширителния съд. Мисля ,че не включва перката на първа степен съдя по това, че водата завира и чак след това включва перка. Но другото което е, че колата е с климатик и като го пусна перката тръгва това не е ли всъщност перката на първа степен.
- Каспър
АЕЕ-тата са с едностепенни перки. Като слагат климатика жабарите слагат по-мощен електромотор на перката и едно допълнително съпротивление. Когато пускаш климатика перката тръгва с намалена сила благодарение на това съпротивление, а когато колата загрее и/или достигне твърде високо нялягане на фреона тогава перката тръгва на директната степен и върти с пълна мощност. Тоест направили са нещо като първа и втора степен.
При отворен разширителен съд според мен е нормално да ти изври водата. Перката се включва преди водата да изври, но при затворен разширителен съд тоест когато системата е под налягане.
При отворен разширителен съд според мен е нормално да ти изври водата. Перката се включва преди водата да изври, но при затворен разширителен съд тоест когато системата е под налягане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за бързия отговор Каспър всичко започна след смяната на радиаторчето на парното което правих сам и успях за около 3 дни да събера колата.Мисля сега трябва да се обезвъздуши нали? Беше пукнато и колата е карана само на вода, че взех днес да наливам вода и ми се стори странно това ,че перката включи след като завря водата когато я закачаха на комп. видях че перката включи на 104 градуса според компютъра. На таблото стрелката не ми е преминавала 90 градуса а датчика работи защото това лято стрелката премина средата и резултата беше смяна гарнитура на глава. Че ме притеснява това, че компа показва 104 при включване на перката таблото показва 90 водата завира при 100 а перката включва след като е завряла това значи ли че показанията на таблото не са ми верни?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато съда е затворен мисля, че не ври поне доколкото виждам през зацапаните му стенички. След смяна на радиаторчето се напълни казанчето с някаква гнус вероятно смазка от него. Може и да се шашкам напразно.
- Каспър
В затворена охладителна система където водата е подналягане не завира на сто градуса. Вече за разликите в показанията на таблото и включването на перката трябва да се проверят датчика за таблото, този за перката и на финала самото табло. Според мен нямаш проблем с охладителната система. Като я закачиш на комп виж каква Т ще покаже при включване на перката и тогава го мисли.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще го свърша скоро и без това ми свети лампата за AirBag сигурно дето го разкачах при смяната на радиаторчето.
- bee7le
- Автомобил: Golf 5
- Двигател: BSE 2007
Включване от още един АЕЕ юзър - ако търся комп за АЕЕ по моргите как да разбера от каква кола е ? Разбрах че октавия държат 700, от ибиза 800 оборота, тея 900 с човаркането по компа ми се струват малко високи- търсят се най-ниските идеални обороти на пх и след смяната на компа нужна ли е някаква настройка ?
- Каспър
За компа просто питаш моргаджията, ако той не е искрен питаш Google
Какво значи най-ниските идеални обороти ? 850-900 оборота колкото държи Поло АЕЕ са оптимални за малък 4-цилиндров двигател. Под оптимални аз имам предвид да работи равномерно без да се усеща леко притрисане и спокойно да храни всички консуматори на ПХ като ги пуснеш заедно зимата. От тези обороти надолу колкото по-ниски са толкова по-трудно му е на малкия мотор да смогва и да компенсира навреме товара причинен от навиване на волана; пускане на компресора на климатика; пускане на дълги светлини; пускане на перка; пускане на няколко или всички големи консуматори заедно и т.н. Ако има и газ тогава заради ниските обороти на ПХ компенсирането на големите спадове при включването на голям консуматор става още по-тегаво та даже се стига и до гаснене, ако си на газ и на ПХ ти се пусне компресора на климата и навиеш пълен волан примерно. Ниските обороти на ПХ са единствено радост за ухото и за околната среда. 6-цилиндров мотор да работи на 650 оборота ПХ разбирам защото там баланса на мотора е един, но малък 4-цилиндров мотор да го накараш да работи на такива обороти за да вземеш Евро 3 е това вече е тъпо. Но от VW като са правили Голф 3 АЕЕ да работи на 650 оборота ПХ не са мислили че след това жабарите ще му садят климатик, че в БГ ще му се слага газ и т.н. Затова Голф АЕЕ с оригинален климатик няма, а Поло АЕЕ има с оригинален климатик и е с 850 оборота ПХ. След смяната на компа, новия комп ще трябва да се "обучи" да работи с твоя ключ, става при автоключар.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”