Голф 3 97 г. Бутон за аварийните

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
EvankoIII
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 97 г. Бутон за аварийните

Мнениеот EvankoIII » Пон 23 окт 2006 14:39

Като натисна бутона за аварийните, той свети постоянно и се чува едно жужене откъм релето. Мигачите не светят. Някаква идея от какво е това: реле или бутон. Голфа е 3ка, 97г.

Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот teddymc » Пон 23 окт 2006 14:50

релето е проблема, на изключени авариини чукни леко релето отгоре белким се отлепи ако не - ново

Потребителски аватар
jvs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jvs » Пон 23 окт 2006 15:28

не е проблема в релето ако си имаш мигачи слънце, проблема е в копчето което натискаш ако е на конзолата на волана, и аз го имам същия проблем и се чудя кога ще го смажа като хората, ако го поразмърдаш малко в едно положение ще проработи, но като го пуснеш пак така ще е ..проблема е решим за това все още не съм го оправил .... :oops:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 23 окт 2006 17:21

сваля се бутона и се зачиства,после се смазва внимателно и всичко е ОК

Потребителски аватар
EvankoIII
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутон за аварийните

Мнениеот EvankoIII » Чет 17 яну 2013 17:59

EvankoIII написа:Като натисна бутона за аварийните, той свети постоянно и се чува едно жужене откъм релето. Мигачите не светят. Някаква идея от какво е това: реле или бутон. Голфа е 3ка, 97г.

И днес отново съвсем се скапа тоя бутон, реших да се преборя за втори път с него. Има и снимков материал:
Първо откачаш минуса на акумулатора. Махате кората зад волана, отдолу има два винта. Под нея е буксата на лентовия кабел за аербега, откачате кабела от буксата.
Изображение

Аербега се държи за волана с два болта, ще ви трябва шестограм. Отзад има букса, която трябва да извадите и хоп имате си аербег в ръката.
Изображение

За волана трябва ключ 24. След свалянето на волана се вижда това:
Изображение
Отвивате трите черни болчета, които се виждат на снимката. След това леко започвате да дърпате тази част на конзолата, която е с лостчето за мигачите с леко разклащане тя излиза така:
Изображение

Отвивате винтчето, което се вижда и продължавате да разглобявате.
ВНИМАВАТЕ за тези малки щипки:
Изображение
Изображение

Разкачате лоста и вече имате достъп до бутона.
Изображение

И накрая имаш това странно усещане, че нещо си се прецакал. И че е имало и по-добри начини човек да си прекара следобеда. Виждат се пинчетата, които трябва да почистите добре, за има контакт.
Изображение

Крушката беше изгоряла, тя е от тези с много дългите крачета. Това е опита ми да сменя крушката, с такава с къси крачета. Оказа се, че и е по-дълга ампулата и опира в капачката на бутона. Наложи се да издълбая мястото, където ляга крушката. След това не ми се разказва, колко лазих за едни пружинки и за други, които не намерих scare
Изображение

Пружинки и самият той БУТОНА.
Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”