аванс при 2е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gasoline.in.blood
Автомобил: MK3 GT
Двигател:

аванс при 2е

Мнениеот gasoline.in.blood » Вто 12 юни 2012 11:27

колко градуса трябва да е аванса при 2е мотора и как се настройва. слушал съм че колата трябва да е в авариен режим - как се прави това? и трябва да е загряла. главата е шлайфана 0.63 десети ако има някакво значение

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Re: аванс при 2е

Мнениеот basata-user » Вто 12 юни 2012 12:15

бензин -6 градуса гас-8-9 градуса центровка се прави през ваг-ком като се изключва автоматичната корекция на делкото и с струбоскоп :)

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 12 юни 2012 15:01

Палиш и изчакваш да загрее. Махаш буксата на температурния датчик след което форсираш няколко пъти над 3000 оборота. Гласиш предварението със стробоскоп по белезите. След като си готов слагаш буксата на датчика и форсираш пак няколко пъти над 3000 оборота и би трябваво да си готов. Би трябвало ама на мен никога не ми харесва как става по белези и си го глася на ухо :) На висока предавка и ниска скорост (примерно на 4-та с 40) при подаване на пълна газ трябва да се чува съвсем леко и за секунда звънтенето на аванса. Когато има детонации компютъра сваля аванса. Компенсациите са в рамките на 10 градуса. Тоест ако не чуваш леко и за малко звънтенето от аванса значи ти и малък , ако не изчезне след секунда значи е голям и компютъра не може да компенсира, защото си далече от тези 10 градуса корекция, които той може да си внася. Много е важно да ти е здрав и правилно стегнат детонационния датчик за да става цялата тази магия. Щото според мен цялата тази система си работи на магия :lol: . Нещо такова е цялата работа .........

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 12 юни 2012 22:23

Стойко, точно при теб не е така! :lol:
Това с разкачването на датчика е вярно за 2Е-тата до средата на '93г. При Г3 вече се прави с VAG-COM.
И детонации не трябва да чуваш.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 12 юни 2012 22:39

radotom написа:Стойко, точно при теб не е така! :lol:
Това с разкачването на датчика е вярно за 2Е-тата до средата на '93г. При Г3 вече се прави с VAG-COM.

Аз съм 01.93 :D Явно за това при мен се получава. А за детонациите не съм много съгласен. За оптимално изгаряне мотора винаги трябва да работи една идея под прага на детонации и в първия момент да се чуват когато си на висока предавка и нетипично ниска скорост.....с 95 бензин :) Като се появи лека детонация компютъра на golfa се оправя. Говорим за лека разбира се.При настройка по моя метод с настройка по слух и 95 бензин , на LPG аванса става перфектен !

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 юни 2012 22:46

Според мен на газ би понесло и доста над въпросните 2-3 градуса, които колегата по-горе спомена. Аз бих залохил на числото 8 и ако няма странични ефекти при добре настроена газова не бих барал :lol: Преди да сложа ТАП-чето карах с врътнато делко с +10 градуса (т.е. 15 общо) на заводските отгоре. И си вървеше супер добре колицата, само дето умираше от 4000 оборота нагоре, ама голям праз :lol: важното е, че до тях си беше ракета.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 12 юни 2012 23:00

stefan4o написа:Според мен на газ би понесло и доста над въпросните 2-3 градуса, които колегата по-горе спомена. Аз бих залохил на числото 8 и ако няма странични ефекти при добре настроена газова не бих барал :lol: Преди да сложа ТАП-чето карах с врътнато делко с +10 градуса (т.е. 15 общо) на заводските отгоре. И си вървеше супер добре колицата, само дето умираше от 4000 оборота нагоре, ама голям праз :lol: важното е, че до тях си беше ракета.

Колега , начина на работа на предварението на 2Е няма нищо общо с начина на работа при твоя мотор ако е стандартния ти .

Потребителски аватар
mvangelov
Автомобил: MK3
Двигател: 2E

Мнениеот mvangelov » Вто 12 юни 2012 23:02

демек аз като горд собственик на 2е (голф 3-ка) по кой от начините трябва да прозедирам , праз жаг ком или ?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 юни 2012 23:03

Да, 2Е има детонационен датчик, който при мен действително го няма. Но по-голямото октаново число на газта не позволява ли малко по-високи числа на аванса преди въпросният датчик да подаде сигнал за детонация на компира? Все пак стандартният бензин е 95 октана (които реално не се знае дали са толкова),а газта е над 100...

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 12 юни 2012 23:04

mvangelov написа:

демек аз като горд собственик на 2е (голф 3-ка) по кой от начините трябва да прозедирам , праз жаг ком или ?

От ваг-ком минаваш само в авариен режим за да не ти се бърка в настройката детонационния датчик докато правиш настройката със стробоскопа.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 13 юни 2012 7:17

Stoi написа:От ваг-ком минаваш само в авариен режим за да не ти се бърка в настройката

Ъхъ! :да:
Ама Стойко, щом имаш комуникация с компютър - не би трябвало да минава номера с датчика.
Иначе аз, макар, че нямам газ, карам с 10* предварение, а съм карал и с 12* :lol:
При 12* вече почва леко да мени оборотите :?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 13 юни 2012 7:23

При задаване на по-голямо предварение на газ се прави корекция и нова настройка на газта :Mr Green Fun Ако само завъртиш делкото се получава точно това клатене на оборотите, което описваш :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”