аванс при 2е
- gasoline.in.blood
- Автомобил: MK3 GT
- Двигател:
аванс при 2е
колко градуса трябва да е аванса при 2е мотора и как се настройва. слушал съм че колата трябва да е в авариен режим - как се прави това? и трябва да е загряла. главата е шлайфана 0.63 десети ако има някакво значение
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Re: аванс при 2е
бензин -6 градуса гас-8-9 градуса центровка се прави през ваг-ком като се изключва автоматичната корекция на делкото и с струбоскоп 
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Палиш и изчакваш да загрее. Махаш буксата на температурния датчик след което форсираш няколко пъти над 3000 оборота. Гласиш предварението със стробоскоп по белезите. След като си готов слагаш буксата на датчика и форсираш пак няколко пъти над 3000 оборота и би трябваво да си готов. Би трябвало ама на мен никога не ми харесва как става по белези и си го глася на ухо
На висока предавка и ниска скорост (примерно на 4-та с 40) при подаване на пълна газ трябва да се чува съвсем леко и за секунда звънтенето на аванса. Когато има детонации компютъра сваля аванса. Компенсациите са в рамките на 10 градуса. Тоест ако не чуваш леко и за малко звънтенето от аванса значи ти и малък , ако не изчезне след секунда значи е голям и компютъра не може да компенсира, защото си далече от тези 10 градуса корекция, които той може да си внася. Много е важно да ти е здрав и правилно стегнат детонационния датчик за да става цялата тази магия. Щото според мен цялата тази система си работи на магия
. Нещо такова е цялата работа .........
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Стойко, точно при теб не е така!
Това с разкачването на датчика е вярно за 2Е-тата до средата на '93г. При Г3 вече се прави с VAG-COM.
И детонации не трябва да чуваш.
Това с разкачването на датчика е вярно за 2Е-тата до средата на '93г. При Г3 вече се прави с VAG-COM.
- Stoi
- Вечен БАН
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Стойко, точно при теб не е така!![]()
Аз съм 01.93
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Според мен на газ би понесло и доста над въпросните 2-3 градуса, които колегата по-горе спомена. Аз бих залохил на числото 8 и ако няма странични ефекти при добре настроена газова не бих барал
Преди да сложа ТАП-чето карах с врътнато делко с +10 градуса (т.е. 15 общо) на заводските отгоре. И си вървеше супер добре колицата, само дето умираше от 4000 оборота нагоре, ама голям праз
важното е, че до тях си беше ракета.
- Stoi
- Вечен БАН
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:Според мен на газ би понесло и доста над въпросните 2-3 градуса, които колегата по-горе спомена. Аз бих залохил на числото 8 и ако няма странични ефекти при добре настроена газова не бих баралПреди да сложа ТАП-чето карах с врътнато делко с +10 градуса (т.е. 15 общо) на заводските отгоре. И си вървеше супер добре колицата, само дето умираше от 4000 оборота нагоре, ама голям праз
важното е, че до тях си беше ракета.
Колега , начина на работа на предварението на 2Е няма нищо общо с начина на работа при твоя мотор ако е стандартния ти .
- mvangelov
- Автомобил: MK3
- Двигател: 2E
radotom написа:Стойко, точно при теб не е така!![]()
демек аз като горд собственик на 2е (голф 3-ка) по кой от начините трябва да прозедирам , праз жаг ком или ?
- stefan4o
- Контакти:
Да, 2Е има детонационен датчик, който при мен действително го няма. Но по-голямото октаново число на газта не позволява ли малко по-високи числа на аванса преди въпросният датчик да подаде сигнал за детонация на компира? Все пак стандартният бензин е 95 октана (които реално не се знае дали са толкова),а газта е над 100...
- Stoi
- Вечен БАН
- Двигател:
- Контакти:
mvangelov написа:radotom написа:Стойко, точно при теб не е така!![]()
демек аз като горд собственик на 2е (голф 3-ка) по кой от начините трябва да прозедирам , праз жаг ком или ?
От ваг-ком минаваш само в авариен режим за да не ти се бърка в настройката детонационния датчик докато правиш настройката със стробоскопа.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Stoi написа:От ваг-ком минаваш само в авариен режим за да не ти се бърка в настройката
Ъхъ!
Ама Стойко, щом имаш комуникация с компютър - не би трябвало да минава номера с датчика.
Иначе аз, макар, че нямам газ, карам с 10* предварение, а съм карал и с 12*
При 12* вече почва леко да мени оборотите
- stefan4o
- Контакти:
При задаване на по-голямо предварение на газ се прави корекция и нова настройка на газта
Ако само завъртиш делкото се получава точно това клатене на оборотите, което описваш 
Ако само завъртиш делкото се получава точно това клатене на оборотите, което описваш Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”