Голфа на бензин пали и загасва моля за съвети (отново)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
emo8821
Автомобил:
Двигател:

Re: Голфа на бензин пали и загасва моля за съвети

Мнениеот emo8821 » Пон 11 юни 2012 21:48

Ivo 1983 написа:Чисти се :) В едни ванички с ултра звук :beer

колко струва

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 12 юни 2012 6:21

С тея къси постове едва ли ще помогнете на човека бе
Сваляш капака на моното и гледаш като пали на бензин дали пръска дюзата.Ако не пръска има 2 положения както са написали колегите.Проверяваме за помпа.Вадим маркуча за бензина от моното и го пъхаме в едно големичко шише.Палим колата на газ и гледаме дебита на бензина.На обороти колата трябва да прави хубава плътна струя на бензин и шишето да се напълни бързичко.Това е в домашни условия всичко,другия вариант е да се търси сервиз да ти мери налягане на помпата.
Тук обаче идва проблема с токовете по таблото.Не знам дали имат връзка и те но трябва да се отстранят естествено проблемите.
Следващ момент е ако дюзата и/или помпата прекъсват.Преди да ги обявим за смяна е хубаво да се замери напрежението до тях,за да не се окаже че проблема е токов.Примерно може да е релето,сложено от газаджиите или оригиналното реле за помпата.За целта на работеща кола се мери с мултицет и се следи напрежението.Проверяват се първо и масите по двигатела,а на таблото и стабилизатора на напрежението.
Знам,че станаха доста неща но от някъде трябва да се тръгне.Така описани 2 проблема в 1 имат много решения.Дано съм бил полезен :да:

Потребителски аватар
emo8821
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo8821 » Вто 12 юни 2012 7:28

Iezekil написа:С тея къси постове едва ли ще помогнете на човека бе
Сваляш капака на моното и гледаш като пали на бензин дали пръска дюзата.Ако не пръска има 2 положения както са написали колегите.Проверяваме за помпа.Вадим маркуча за бензина от моното и го пъхаме в едно големичко шише.Палим колата на газ и гледаме дебита на бензина.На обороти колата трябва да прави хубава плътна струя на бензин и шишето да се напълни бързичко.Това е в домашни условия всичко,другия вариант е да се търси сервиз да ти мери налягане на помпата.
Тук обаче идва проблема с токовете по таблото.Не знам дали имат връзка и те но трябва да се отстранят естествено проблемите.
Следващ момент е ако дюзата и/или помпата прекъсват.Преди да ги обявим за смяна е хубаво да се замери напрежението до тях,за да не се окаже че проблема е токов.Примерно може да е релето,сложено от газаджиите или оригиналното реле за помпата.За целта на работеща кола се мери с мултицет и се следи напрежението.Проверяват се първо и масите по двигатела,а на таблото и стабилизатора на напрежението.
Знам,че станаха доста неща но от някъде трябва да се тръгне.Така описани 2 проблема в 1 имат много решения.Дано съм бил полезен :да:

може ли да има някаква връзка че вчера съм свалил километража и съм пробвал други 3 километража и при монтажа или демонтажа съм прецакал нещо :012:

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 12 юни 2012 11:30

аз връзка между табло,дюза и помпа не виждам..

Потребителски аватар
emo8821
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo8821 » Вто 12 юни 2012 13:39

Проблема за сега е решен... Оказа се че помпата се чува отзад но не идва достатъчно бензин до моното..... Един газаджия го погледна удари с една тояга под колата в резервоара и помпата тръгна каза че или бензина не е качествен или помпата е пътник... По принцип бензин много количество не слагам и слагам чат пат когато падне на червеното и може от стария бензин да е било така.... Каза ми да покарам няколко километра на бензин за да се изчисти малко.... Ако пак спре каза че е бензиновата помпа.... Това ми е втората бензинова помпа старата пак е чукна същия човек по същия начин и около 1 седмица си поработи и пак спре дано и тази да не стане така :beer Ако стане пак нещо ще го отбележа тука.... Сутринта като извадихме маркуча на моното бензина направо миришеше на короселин аман от фалшиво гориво :beat_butt2

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 12 юни 2012 15:36

снощи случайно четох тема за бензинова помпа и разложени гуми и точно това беше написал един колега,че слагат много коресилин в бензина и последния като остарее се превръща в ацетон/или нещо подобно/...

Потребителски аватар
emo8821
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo8821 » Вто 12 юни 2012 15:41

да може ще видим сега ще покарам няколко км на бензин ще видим дали ще ми прави мизерии сложил съм за 20лв нов бензин

Потребителски аватар
emo8821
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo8821 » Сря 13 юни 2012 12:59

Колеги проблема днеска се повтори минах през една дупка и както си карах на бензин помпата пак спря... интересното е че винаги когато дам на контакт помпата се чува... след половин час като спря пробвах пак и колата си запали от 1вия път на бензин... Покарах около 10 км и пак спря.... Няколко пъти спря гася при следващ опит за запалване си пали много чудна работа :shock моля за съвети нова помпа ли да търся или нещо друго да гледам преди това

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Re: Голфа на бензин пали и загасва моля за съвети (отново)

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 13 юни 2012 13:19

Щом така с почукване се е оправяло за мен помпата ти е пътник :bishop

Потребителски аватар
emo8821
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo8821 » Сря 13 юни 2012 15:14

и майстора така ми каза че самата помпа е блокирала и пак тръгвала ще почакам малко давидим дали ще се оправи... помпата съм е сменила преди около 10месеца с втора употреба оргинална VDO с нея нямам общо 200км на бензин :dummy:

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 13 юни 2012 16:28

emo8821 написа:Проблема за сега е решен... Оказа се че помпата се чува отзад но не идва достатъчно бензин до моното.....

извади я виж,да не се е задръстила нещо

Потребителски аватар
emo8821
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo8821 » Сря 13 юни 2012 20:29

имали такъв вариант и с какво може да се задръсти например сега отново работи помпата врътнах градско 20км без проблем

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 13 юни 2012 20:33

Ами може да се задръсти сас собствените си разядени тампони,има една цедка и може би филтър.

Потребителски аватар
emo8821
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo8821 » Сря 13 юни 2012 20:36

Ако проблема от само себеси не изчезне на хладничко ще се захвана да го видя че доста е жега... газаджията ми каза че вътре самия механизим на помпата блокирва и спира няма значение че се чува всеки път при подаване на контакт... имали такъв вариант... предишната ми помпа се прецака но изобщо не се чуваше

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patzo_sl » Чет 14 юни 2012 15:37

Колега,проверете и релето за газ/бензин(пробвайте с друго).Погледнете кабелите и клеймите влизащи в него за хлабава връзка.
П.С. Казвам го от личен опит с такъв проблем(самоче с газта - ту работеше,ту не).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”