Замяна на демпферен маховик за Поло1.9-Д-РЕШЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Re: Замяна на демпферен маховик за Поло1.9-Д

Мнениеот tisho_tch » Сря 13 юни 2012 19:11

Ако маховика е здрав, не го пипай ! Моя го смених защото беше тотално разбит.

staikoivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staikoivanov » Чет 14 юни 2012 12:18

Различно изкарват.Има разбити на 60 000км.Зависи от стила на каране.Каране на висока скорост без обороти и т. н.Направо си е консуматив който е измислен да ни скъса джобовете.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 14 юни 2012 13:55

Пък аз все си мислех , че основната причина да се скапе (строши) демф.маховик преждевременно е грешната практика да се пали и гаси мотора БЕЗ да е натиснат съединителя ( независимо, че може да е на свободна) .Т.е. ако се натиска педала на съединителя при всяко палене и гасене- ще изкара много повече.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 14 юни 2012 15:27

samo_pechka написа:Пък аз все си мислех , че основната причина да се скапе (строши) демф.маховик преждевременно е грешната практика да се пали и гаси мотора БЕЗ да е натиснат съединителя ( независимо, че може да е на свободна) .Т.е. ако се натиска педала на съединителя при всяко палене и гасене- ще изкара много повече.

Като се позамисля в думите ти колега,наистина има лек резон в тях! :да:

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 14 юни 2012 17:17

deversant написа:
samo_pechka написа:Пък аз все си мислех , че основната причина да се скапе (строши) демф.маховик преждевременно е грешната практика да се пали и гаси мотора БЕЗ да е натиснат съединителя ( независимо, че може да е на свободна) .Т.е. ако се натиска педала на съединителя при всяко палене и гасене- ще изкара много повече.

Като се позамисля в думите ти колега,наистина има лек резон в тях! :да:

Не съм се замислял на това колега,аз и без това винаги паля при натиснат съединител,защото тя е все на скорост изгасена ,но си мисля ,че от начина на каране е причината да се износва маховика,само знам ,че е ужасно скъпо удоволствие и за тези кошници си е пладнешки обир цената.Но като се скапе минавам задължително на обикновен маховик.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 17 юни 2012 7:50

Някой знае ли дали става маховик от поло -1.9SDI,за него знам ,че е обикновен.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 19 юни 2012 8:43

Чувал съм че става от 1z 90к.с tdi golf 3.Но аз лично не съм пробвал тази комбинация!

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Вто 03 юли 2012 10:18

Колеги радостта беше кратка,таман оправих ГНП и маховика се скапа.Помагайте,някой ако е купувал само маховик втора употреба обикновен да каже от какъв двигател стават,че вече свърших парите.Не искам и да мисля за демпферен,то и не мога да си го позволя.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Съб 07 юли 2012 17:38

Колеги,взех алтернативата на Валео-понеделник,за сега майстора ми е дал виза да го сменя,като взема котурника ще напиша как е промяната.Но тези дни паленето беше жестоко,явно маховика е разбит много ,защото се налагаше продължително въртене с тресене на двигателя докато запали.Няма друг вариант за промяна ,само този на Валео става.но е много,много скъпо,за тази кола си е пладнешки обир.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Замяна на демпферен маховик за Поло1.9-Д-РЕШЕНО

Мнениеот stivenj » Сря 11 юли 2012 20:57

Така,обещах ,че ще напиша как е минала интервенцията,вече е факт,няма разлика във вървенето и държанието на двигателя,колата раБоти равномерно.Явно това е по -доброто решение от колкото нов маховик демпферен за 1100 и ремонта излиза колкото друга кола ,ако мога да го нарека кола ,това чудо на немската индустрия,майстора проклина затова ,че се е хванал да го прави.Крайна цена 580лв обикновен маховик-Валео,комплект и 100 лв.ремонт.Може да се ключи темата,На тези,които се колебаят още дали да си купят поло ,казвам НЕ,НЕ,НЕ,ако държите на марката да е голф,бора,1.9 тди,без ПД.Късмет колеги,вече тази кола остава моя до гроб,освен ако не уцеля новия джакпод и ще я взривя за удоволствие.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 12 юли 2012 10:17

Нека и тази тема остане някъде по нагоре, че след известно време пак ще има подобна. Колега би ли написал някакъв номер на съединителя, че следващите да го намерят по лесно.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 12 юли 2012 11:41

stivenj написа:.....На тези,които се колебаят още дали да си купят поло ,казвам НЕ,НЕ,НЕ,ако държите на марката да е голф,бора,1.9 тди,без ПД.......

Как стои въпроса с Поло 1.9 ТДИ - 90 кончета? За него си мисля ,че си е добър избор или ?Предполагам , че и скор. кутия е доста по-надеждна от на 60 коньовото...

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Вто 17 юли 2012 20:51

След интервенцията ,днес се наложи да направим отново зацепване на ГНП и се наложи да върнем предварението.От днес не съм я чувал никога досега да работи по добре,просто мърка,но не съм си променил мнението за тези превозни средства ,срам ме е да я нарека кола.Явно с добър майстор и с мнооого пари може да се докара до желаното състояние.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 19 юли 2012 22:21

Лелеее...да си беше "метнал" един 1Y мотор...ем помпа като помпите ,ем маховик обикновен..ем си е същия спънат конь!

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пет 20 юли 2012 7:58

emo-gar написа:Лелеее...да си беше "метнал" един 1Y мотор...ем помпа като помпите ,ем маховик обикновен..ем си е същия спънат конь!

Не знам дали щеше да стане този двигател,но е факт Емо, че налях 1000лв върху тази купчина ламарина и сега ще я карам до разпадане.Дано не се обади друго,но най скъпите и страшни проблеми ми се случиха с нея.

Върни се в “Дизелови агрегати”