Замяна на демпферен маховик за Поло1.9-Д-РЕШЕНО
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Замяна на демпферен маховик за Поло1.9-Д
Ако маховика е здрав, не го пипай ! Моя го смених защото беше тотално разбит.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Различно изкарват.Има разбити на 60 000км.Зависи от стила на каране.Каране на висока скорост без обороти и т. н.Направо си е консуматив който е измислен да ни скъса джобовете.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Пък аз все си мислех , че основната причина да се скапе (строши) демф.маховик преждевременно е грешната практика да се пали и гаси мотора БЕЗ да е натиснат съединителя ( независимо, че може да е на свободна) .Т.е. ако се натиска педала на съединителя при всяко палене и гасене- ще изкара много повече.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:Пък аз все си мислех , че основната причина да се скапе (строши) демф.маховик преждевременно е грешната практика да се пали и гаси мотора БЕЗ да е натиснат съединителя ( независимо, че може да е на свободна) .Т.е. ако се натиска педала на съединителя при всяко палене и гасене- ще изкара много повече.
Като се позамисля в думите ти колега,наистина има лек резон в тях!

-
- Автомобил:
- Двигател:
deversant написа:samo_pechka написа:Пък аз все си мислех , че основната причина да се скапе (строши) демф.маховик преждевременно е грешната практика да се пали и гаси мотора БЕЗ да е натиснат съединителя ( независимо, че може да е на свободна) .Т.е. ако се натиска педала на съединителя при всяко палене и гасене- ще изкара много повече.
Като се позамисля в думите ти колега,наистина има лек резон в тях!
Не съм се замислял на това колега,аз и без това винаги паля при натиснат съединител,защото тя е все на скорост изгасена ,но си мисля ,че от начина на каране е причината да се износва маховика,само знам ,че е ужасно скъпо удоволствие и за тези кошници си е пладнешки обир цената.Но като се скапе минавам задължително на обикновен маховик.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой знае ли дали става маховик от поло -1.9SDI,за него знам ,че е обикновен.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Чувал съм че става от 1z 90к.с tdi golf 3.Но аз лично не съм пробвал тази комбинация!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги радостта беше кратка,таман оправих ГНП и маховика се скапа.Помагайте,някой ако е купувал само маховик втора употреба обикновен да каже от какъв двигател стават,че вече свърших парите.Не искам и да мисля за демпферен,то и не мога да си го позволя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,взех алтернативата на Валео-понеделник,за сега майстора ми е дал виза да го сменя,като взема котурника ще напиша как е промяната.Но тези дни паленето беше жестоко,явно маховика е разбит много ,защото се налагаше продължително въртене с тресене на двигателя докато запали.Няма друг вариант за промяна ,само този на Валео става.но е много,много скъпо,за тази кола си е пладнешки обир.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Замяна на демпферен маховик за Поло1.9-Д-РЕШЕНО
Така,обещах ,че ще напиша как е минала интервенцията,вече е факт,няма разлика във вървенето и държанието на двигателя,колата раБоти равномерно.Явно това е по -доброто решение от колкото нов маховик демпферен за 1100 и ремонта излиза колкото друга кола ,ако мога да го нарека кола ,това чудо на немската индустрия,майстора проклина затова ,че се е хванал да го прави.Крайна цена 580лв обикновен маховик-Валео,комплект и 100 лв.ремонт.Може да се ключи темата,На тези,които се колебаят още дали да си купят поло ,казвам НЕ,НЕ,НЕ,ако държите на марката да е голф,бора,1.9 тди,без ПД.Късмет колеги,вече тази кола остава моя до гроб,освен ако не уцеля новия джакпод и ще я взривя за удоволствие.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нека и тази тема остане някъде по нагоре, че след известно време пак ще има подобна. Колега би ли написал някакъв номер на съединителя, че следващите да го намерят по лесно.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
stivenj написа:.....На тези,които се колебаят още дали да си купят поло ,казвам НЕ,НЕ,НЕ,ако държите на марката да е голф,бора,1.9 тди,без ПД.......
Как стои въпроса с Поло 1.9 ТДИ - 90 кончета? За него си мисля ,че си е добър избор или ?Предполагам , че и скор. кутия е доста по-надеждна от на 60 коньовото...
-
- Автомобил:
- Двигател:
След интервенцията ,днес се наложи да направим отново зацепване на ГНП и се наложи да върнем предварението.От днес не съм я чувал никога досега да работи по добре,просто мърка,но не съм си променил мнението за тези превозни средства ,срам ме е да я нарека кола.Явно с добър майстор и с мнооого пари може да се докара до желаното състояние.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лелеее...да си беше "метнал" един 1Y мотор...ем помпа като помпите ,ем маховик обикновен..ем си е същия спънат конь!
-
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Лелеее...да си беше "метнал" един 1Y мотор...ем помпа като помпите ,ем маховик обикновен..ем си е същия спънат конь!
Не знам дали щеше да стане този двигател,но е факт Емо, че налях 1000лв върху тази купчина ламарина и сега ще я карам до разпадане.Дано не се обади друго,но най скъпите и страшни проблеми ми се случиха с нея.
Върни се в “Дизелови агрегати”