golf 4 tdi2001или ford mondeo tdci 2004

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: golf 4 tdi2001или ford mondeo tdci 2004

Мнениеот Aprilia » Пет 15 юни 2012 0:57

Dead man написа:
VW няма нищо общо с едно време по нищо !!!! :banghead:

Като гледам годините, ми то си спадат към 'едно време' :mrgreen:

Голфа е много по-добрия избор, цените на вторичния пазар също не са без значение, 5 години по-стария Голф на цената на 2004 Мондео, защо ли :wink:

Потребителски аватар
BasS_m_BasS
Автомобил: Golf mk3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот BasS_m_BasS » Пет 15 юни 2012 1:06

Aprilia написа:
Dead man написа:

Голфа е много по-добрия избор, цените на вторичния пазар също не са без значение, 5 години по-стария Голф на цената на 2004 Мондео, защо ли :wink:

Наистина защо ли?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 15 юни 2012 10:04

BasS_m_BasS написа:
Aprilia написа:
Dead man написа:

Наистина защо ли?

А защо такситата в София не са от Любимата ви марка ??

А някакви Корейски коли,дето карат по 1 000 000 км на метан ??

Българинът е предобеден и това си е... :banghead:

VW та,та VW... :screwy

Колега, отговор задаваш. Форд мондео не съм видял по магистралите, с отворен капак и шафьорчето с GSM-a до него.
Мои лаишки наблюдения
Виж при VW дизел e друга работа, златна карта от СБА ще ти трябва.
В пъти по-кола е мондеото от тоя голф.

:bowdown :bowdown

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 15 юни 2012 10:48

Вие тези коли за да ги карате ли ги вземате, или при покупката мислите колко ще сте вътре при продажбата? :roll: За 3-4-5 години толкова неща могат да станат, че това ми се струва най-малкия проблем. Като гледам как се пълни темата с откраднати коли, то за толкова години може да я откраднат, да е тоталка някъде или кой знае какво.
Отделно, това кой на колко си оценава колата няма ама никакво значение, важно е другите на колко му я оценяват, то така и някой ще се оцени мондеото 2000 год на 10 бона и глей как държат тези коли цени бре mhihi Хубаво си оценява колегата голфа на 6 бона 99 година, докато не му го оцени някой друг с пари в ръка, струва нищо.
По темата, неуместно е сравнението, едното е градска кола с възможност горе-долу да прави някакви непланирани извънградски преходи, а другото е семейна кола, за която пътя в града е мъка, а извънградското- удоволствие. Тези фордове доколкото знам им дефектират дюзите на 200-250 000 км и са по 1000 лв едната, не, че на голфа не са по толкова нови.
И понеже имам на разположение така известния афн в пасат, да ви кажа, че в сравнение с по-дъртия ми италиянски дизел, дето е с 1 цилиндър повече и върви 3 пъти по-добре от афна, ми и харчи по-малко /при един и съш маршрут, каран и с двете от мен/. Та не си мислите, че само Фв правят коли, а другите спят. Който иска да плаща повече заради чуждото мнение и разбирания, че Фв е кола, а другото кошник- нека плаща heavy metal zork

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 15 юни 2012 11:12

Знаем че българина е предубеден, това е така наистина, ама като казах разликата в цените визирам цяла Европа, не само БГ. Такова Мондео се купува с 800 евро, докато Голф4 Тди под 1500 няма намиране. Италианците са всеизвестни с юнашкото си каране, е тука Мондео от тези години по улиците не се вижда (как да го видя с отворен капак на магистралата като то просто ги няма mhihi ) докато Голф4 от тези години е една от най-караните и продължаващи да се карат коли (може би единствената по-карана е Пежо 206). Нали знаете каква приликата между Форда и циганина ? И 2-мата не боледуват, директно умират mhihi

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 15 юни 2012 11:14

Имаме един служебен фокус с двигател tdci, дето шефовете вдигнаха ръце от него scare . Всичко беше чудесно до около 200000км, когато почнаха проблемите с турбото. Три пъти му сменяха турбината и други чарколяци и давахме по около 2-3000лв за ремонт в Мото Пфое /поддържан е само от тях/. Накрая специалистите от там решиха че целия двигател трябвало да се смени, защото явно не можеха да разберат проблема. Така, че въобще не ми се чува за форд и Мото Пфое. Вярно е че окачването е по-меко от на голфа, но двигателя доколкото знам е съвместна разработка с Пежо-Ситроен, ако не е и целия техен.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 15 юни 2012 11:16

Dead man написа:А някакви Корейски коли,дето карат по 1 000 000 км на метан ??

Задавал съм същия въпрос на приятел който въртя бакшиш дълго време, не ги карат защото са толкова здрави, като се купуват таксита се търси най-добрата оферта и просто Хуйдай са излезли с най-добра цена, да не говорим че в БГ са много силно представени и до колкото съм чувал представителствата си извършват гаранционни ремонти без да се обесняват много много. А и точно при една въпросна фирма таксита от преди време, имало доста задкулисни игри които предупреляли марката кола да е хуйдай. Факт е обаче че тези коли все още се карат, не знам това с цената на колко ремонта е, но е похвално че се движат.
Ама то ако гледаме таксита, защото въпросна фирма с корейските масово сега купува Кади ?

Последна промяна от Aprilia на Пет 15 юни 2012 11:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 15 юни 2012 11:17

Аз знам за циганина и форда, че зимата не бачкат. И най-добрия форд бил продадения :lol:

Потребителски аватар
jorkata30
Автомобил: VW GOLF-1.9TDI
Двигател: AHF-1999

Мнениеот jorkata30 » Пет 15 юни 2012 11:20

Aprilia написа:Знаем че българина е предубеден, това е така наистина, ама като казах разликата в цените визирам цяла Европа, не само БГ. Такова Мондео се купува с 800 евро, докато Голф4 Тди под 1500 няма намиране. Италианците са всеизвестни с юнашкото си каране, е тука Мондео от тези години по улиците не се вижда (как да го видя с отворен капак на магистралата като то просто ги няма mhihi ) докато Голф4 от тези години е една от най-караните и продължаващи да се карат коли (може би единствената по-карана е Пежо 206). Нали знаете каква приликата между Форда и циганина ? И 2-мата не боледуват, директно умират mhihi

:да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 15 юни 2012 11:21

pakumba написа:Вие тези коли за да ги карате ли ги вземате, или при покупката мислите колко ще сте вътре при продажбата? :roll: За 3-4-5 години толкова неща могат да станат, че това ми се струва най-малкия проблем.

Да предположим, че имаш 10 000 лв. и искаш да ги инвестираш в нещо. Дали в кола, дали в друго не е от значение. Ако знаеш, че парите, които ще инвестираш в дадена вещ ще загубят стойността си след 3 години с около 60 процента, а имаш вариант тези проценти да бъдат сведени до 30 или 40 кое ще избереш? Или ти си ларж и за теб не е проблем от 10 000 цена при купуване, после едвам да я продадеш за 3000 лев? Ако е така, то горенаписаното не важи за твоя случай.
Има и втори вариант - да купиш колата без да мислиш за овехтяването й с идеята да ти е единствена кола за цял живот.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 15 юни 2012 11:28

Чудно ама по улиците такива Мондео-та почти няма,в Мобила също няма много,камо ли на магистралата mhihi

Пък и Голф с\у Мондео,не върви,защо не го сравниш с Пасат,поне са един клас там!
Ама Пасатко ще е доста по-напред eusa

Такситата ги остави,те гледат нова коя е най-тънка - Лади,Шеви и корейки разни...В Германия нови Е класи таксита ги мелят до 2мил,защо не си вземат и те корейки mhihi

Фокус не си ли гледал,готвиха го уж като убиеца на Голф mhihi

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 15 юни 2012 11:44

Никой не каза нищо и за частите, я да видим по моргите колко Голфа има и колко Мондео-та, а като ни потрябва нещо за мондео-то ? Или направо в Мото-Пфое mhihi
Да не говорим за официалните сервизи че сигурно Мото-Пфое са единствените по-големи профани от Порше София mhihi
Да не говорим че и при тези мотори тдци има пак проблеми със съединител и маховици, при ФВ пак имаме икономайзер решение с твърд маховик ама при Форд до колкото знам решението е на бул.Сливница (мото-твое мое ) :Mr Green Fun

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 15 юни 2012 12:42

stefan4o написа:
pakumba написа:Вие тези коли за да ги карате ли ги вземате, или при покупката мислите колко ще сте вътре при продажбата? :roll: За 3-4-5 години толкова неща могат да станат, че това ми се струва най-малкия проблем.

Да предположим, че имаш 10 000 лв. и искаш да ги инвестираш в нещо. Дали в кола, дали в друго не е от значение. Ако знаеш, че парите, които ще инвестираш в дадена вещ ще загубят стойността си след 3 години с около 60 процента, а имаш вариант тези проценти да бъдат сведени до 30 или 40 кое ще избереш? Или ти си ларж и за теб не е проблем от 10 000 цена при купуване, после едвам да я продадеш за 3000 лев? Ако е така, то горенаписаното не важи за твоя случай.
Има и втори вариант - да купиш колата без да мислиш за овехтяването й с идеята да ти е единствена кола за цял живот.

Първо, колата не е ивестиция по никакъв начин /освен за дилърите и автокъщите/. Само в Бг и другите скъсани държавки /вероятно/ като тръгнат да продават една кола и в обявата се пише: сменено съединител -800 лв, окачване-1000, турбо-300; Цена на колата 3000 лв+ сменените части 5100 :Mr Green Fun Имаше една такава тема за голф 3ка наскоро тук. Иначе за мен лично няма значение овехтяването, защото аз за 4 години им навъртам по 120-130 000 км. Последната я взех за 3500лв, направих й 110 000 за 4 години, сега ако я пусна за 1000 лв просто веднага ще се продаде /фиат браво 97/, реално може и за повече да се продаде ако не бърза човек.Мисля, че като разделя 2500 лв овехтяване на 4 години и за тези км, сметката излиза. Ако бях взех през 2007 година голф 3 97 година, той щеше да струва колко, към 5 бона поне ако не ме лъже паметта, сега за колко да го продам, има ли кой да ми даде 2500 в момента, че да се изравни овехтяването с по-горната сметка за фиата?
Единствено мога да се съглася с теб за овехтяването при новите коли, по един начин овехтява Хонда, по друг Фиат. Там вече има значение дали кола на 3 години ще струва 50% от цената си или 20% от цената си, но дали ще можеш да спасиш овехтяване 1000-2000 лв за 3-4-5 години, ми то един съединител струва толкова, ако тези пари са проблем за такъв период, по-добре хич да не си и помислям за кола. :beer

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 15 юни 2012 12:45

Купи си японска кола и си живей живота mhihi

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 15 юни 2012 12:57

Aprilia написа:..Никой не каза нищо и за частите..

ЦЕНИ НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ
Двигател
3 270 EUR
Скоростна кутия (механична)
2 070 EUR
Динамо
516 EUR
Ауспух (без катализатор)
453 EUR
Цените са за оригинални резервни части по
справочника Eurotax Schwacke /без ДДС/ за модел
Volkswagen Golf IV 1.6 Comfortline /100 к. с./, произведен

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Цени на резервни части
Двигател (на части, без оборудване)
2 000 EUR
Скоростна кутия (механична)
1 600 EUR
Динамо
110 EUR
Ауспух (без катализатор)
350 EUR
Цените са за оригинални резервни части по справочника Eurotax Schwacke /без ДДС/ за модел Ford Focus 1.6 /100 к. с./, произведен 1998 г.

източник Dir.bg
kombito-tdi написа:вчера ми докараха мондео 3 2000тдци
с пьлан резервоар нафта от лукоил спряло по пьт
при направената проверка от моя страна се оказа че всщност това не е нафта
а някаква смесиша от олио гас за горене и някакви разредители
в резултат на което имаме 4 бр блокирали пиезо инжектори всеки с цена 700лв
..

това вече е за жестокият, велик VW с безпроблемен мотор ВКР
ruslanmilev написа:..Смених вече една срещу 1300 лв-искам при следващата да имам алтернатива .

Това е само началото при тея VW "лешеве дизеле" mhihi
Изобщо нема да рова за поколения цепещи се глави, даже и бензиновите коли осраха: разтегнати вериги на тефесеита и т.н. Бучащи метани на екофюели, и другие.
Не е лошо да слезнеш от ладата и да си щастлив у голфа, ма голфа Омре 1997г. Там някъде и пасата.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”