Днес с голямо удоволствие прочетох тази тема. Та да разкажа днес какво ми се случи на мен:
Имам стари задължения към виваком в порядъка на 170 лева (с давност 3 години), с две думи не бях доволен нещо, забравих да ги платя, после ме хвана животът, че бях първи курс, а и ползвам друг номер, който е от 1998 година в мен. Та въпросните красавци от С.Г. груп са звъняли на баща ми - как са намерили неговият номер идея нямам, след като е говорил с тях ми звъни и ми казва "абе имаш някакви стари задължения към Виваком, ще ги оправим тоя-другият месец", викам ок. и си мисля дотук. но не...днес сутринта изпращам сестрата на най-добрият ми приятел на изпит в Медицинският, скапан съм, готвя дипломна работа...и общо взето задрамвям към 8 и нещо сутринта. Към 10 и нещо (и без това трябваше да се запътвам към Националната библиотека) ми се звъни и тук стигаме до забавната част, модерна версия на Доктор Джекил и Мистър Хайд, в която първият е псевдомутроклоун, а вторият гл.асистент доктор (?!)
първо действие, той - доктор Джекил: .... ?
аз : на телефона
той: абе ей я отивай във Виваком си платиш задълженията!
...в този момент усещам накъде отива работата и вместо да му затворя (защото ако беше почнал човешки щях да му обясня, че този другият месец като стигна до там ще ги оправя, а и точно си харесах един план с международни разговори към Виваком и ща не ща ще ги оправя)... но с неговият псевдомутроклоунски изказ реших, че няма да я мине така
аз: къв си ти бе?
... и така в продължение на около 10 минути имаше разговор с приятни епитети от негова страна, като "лукова главо", "цървул", "още имаш жълто по устата" ... общо взето богат речник, който можеш да чуеш само в някое капанче на Сръбско-българската граница.
Общо взето малко заплахи от негов адрес, малко логистечен урок от мен, че като толкова му трябвам да дойде до Руски Паметник да се видим или може да ме потърси в Гугъл за да разбере с кого си има работа и така в общи линии.
Второ действие, пак Той, но вече като Мистър Хайд:
След като не останах длъжен на цялата му рода и средното му образование, завършено с клизма той смени подхода:
Тука гледам, че имаш здравни осигуровки (?! ?! ?! ?!) и това е добре, ама нямаш нищо на твое име (?! ?! ?!) и затова със съдия изпълнител ще отидем при баща ти да му вземем неговото (?! ?! ?! ?!).
Прецених, че моите скромни познания в правото, няма да може да ги осмисли и затова му казах само: Хубаво, ще се видим в съда.
Нашият псевдомутроклоун започна да ми обяснява как това било гражданско дело (?! ?! ?!) и минавало в съда без да ме викат (?! ?! ?!), и след като няколко пъти го питам за името му и се представи, като К*** Доколенов в първата част с доктор Джекил, във втората беше вече гл. ас. д-р ... (некво рандъм нейм)
И така ме предупреди в 6 дни да си платя нещата, обясняваше ми нещо..а в един момент ми писна, оставих телефона включен и отидох в другата стая, след 2-3 мин се върнах в стаята и гледам, че продължава да си говори, затвори, пак звънна, пак му дигнах, оставих телефона на едната секция... и след това не ме е потърсил.
Та каква е равносметката: Освен, че не съм предупреден за цесията, освен, че е минала давност от 3 години от последното плащане на фактура (след изтекъл договор), Виваком пропуснаха ползи от порядъка между 600 и 1200 лева от мен, заради плана, който мислех да взема началото на другият месец. Да им е честито. Колкото до псевдомутроклоуна гл.ас. д-р Еди кой си - чакам да ми се обади пак за да запиша разговора и да звънна на моя близък приятел прокурор.