СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Мнениеот simo » Чет 14 юни 2012 14:56

Luda za Vrazvane написа:...силно разтревожена и уплашена...
Е да де, проблем - реакция - решение, нали това е целта - да те ошашавят и да ти вгорчат живота така, че да направиш всичко, което искат от теб, само и само да си върнеш предишния рахат. Затова не се впрягай толкова ;)
Luda za Vrazvane написа:За инфо: Получих писмо за задължение. Не е мое задължението, но аз съм пряко свързана с Длъжника ;). Първо трябва да разбера каква е сумата и т.н.
Според мен хич не се напъвай ти да разбираш какво е задъжението. Ако някой има зор, това са СГ Груп, не ти; от СГ Груп ще ти се обадят да ти кажат какво и защо (според тях) дължиш и т.н. Говори с тях спокойно; ако има как, запиши разговора (в зависимост от модела на телефона е възможно и това, нали така ;)). После питай юрист, който знае какво прави.

Та така... Няма нищо страшно, ще се справиш :да:

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Чет 14 юни 2012 14:57

enigma79 Работя за в охранителна фирма и съм охрана на едно от най-големите казина.

Ако беше следил темата от началото,щеше да разбереш,че и аз имах дълг към тях за 12 месечни такси неустойка,при положение,че сами си удължиха договора за още 12 месеца а картата беше вече хвърлена ;)
Сметни 12 по 15 и ще разбереш колко пари ми измъкнаха неправомерно от джоба ;)

Казах ти как да си спестиш нерви,ако те нервира и главоболия,ако ту пука,че ти звънят постоянно.Ако не искаш не плащай,бори се до край и си защитавай до край правата в съда! Нека има повече борбени хора като теб.

Просто аз нямах време да се занимавам с тях,нямах нерви и не ми беше приятно,в моменти,в който имах доста по-важни дела и срещи телефона ми да звъни и да чувам пак "познатия глас" ...
Дадох им 150 лв и се отървах,дано да не ме заклеймите като грешник...

И естествено повече не си пуснах и няма и да си пусна скоро договор към НИКОЙ оператор... ;)

Последна промяна от miro_hack на Чет 14 юни 2012 15:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Чет 14 юни 2012 15:00

simo написа:Колегата miro_hack може и да го казва с добри намерения - само че аз засега не смятам да плащам на СГ Груп, само и само СГ Груп да ме оставят на мира :beat_butt2

Виж, ако сметна, че цената на това да си защитя законното право ми дойде прекалено дебела, може и да клекна. Но все още е рано да се каже.
;)

ПП: Ето още телефони, от които звънят от СГ Груп: 437 2219; 437 2238; 437 2239; 437 2619; 437 2801; 437 2803; 492 1317; 492 1319
т.е. имайте едно наум с 437 2ххх и 492 1ххх, както и няколко номера с 0988 death

Ще се радвам да разбера,ако има положително развитие по твоя въпрос,ако успееш да снемеш неправомерното задължение още по-добре! И естествено другия път и аз ще си търся правата така ;) просто съм обезверен...

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Чет 14 юни 2012 18:04

Аз също имах задължения към GLOBUL в последствие прехвърлени към СГ Груп.Занимаваха родителите ми, понеже аз съм в чужбина и няма как да се свържат с мен директно.Платих си ги и повече не съм чул за тях.Наистина ако задължението ви е от скоро-платете го навреме,че след това калкулацията е голяма.Ако смятате, че сте си в правото се борете.Аз също като колегата Miro_hack предпочетох да не ме занимават и им платих.Но като цяло всички знаем каква ни е съдебната система-дела по 10000 години без резултат.Нямам вяра на институциите в България като цяло, а и не ми се занимава с бюрокрация.Четох законите за това, че са длъжни да ме уведомят преди да прехвърлят задължението към агенция за събиране което GLOBUL не правят.Но съм се и убедил, че законите в тази държава са писано срещу хората, а не за да ги защитава.

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Чет 14 юни 2012 19:18

Бадов,живееш в Страсбург,най-големия съд е на крачка от теб,неможе ли да отскочиш и да поразпиташ как седят нещата и да ги нахраним колективно с големя черпак тези копиленца? Поздрави от БГ.

Потребителски аватар
simo

Мнениеот simo » Чет 14 юни 2012 21:24

Той няма как, ама ако има едно групово дело / колективен иск...
срещу неправомерните методи на СГ груп и разни "колектори"...
Можем да го пращаме да проверява дали делото напредва.
Дай боже! :Mr Green Fun :bowdown

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пет 15 юни 2012 21:34

Колеги това за делото в Страсбург не е толкова лесно :banghead: Доколкото аз съм запознат, трябва да се започне дело в България, да мине всички истанции и тогава имаш право да го прехвърлиш насам.То иначе тук щяха да са се зарили с дела от България, като знаем съдебната ни система на какво дередже е :banghead:

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Съб 16 юни 2012 3:20

badov написа:Колеги това за делото в Страсбург не е толкова лесно :banghead: Доколкото аз съм запознат, трябва да се започне дело в България, да мине всички истанции и тогава имаш право да го прехвърлиш насам.То иначе тук щяха да са се зарили с дела от България, като знаем съдебната ни система на какво дередже е :banghead:

Заринати са хората,че даже се оплакваха някаде. И то точно от такива Кенефи какъвто в тук...

mom4i12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mom4i12 » Съб 23 юни 2012 0:17

Здравейте на всички! Изчетох темата защото и аз съм подложен на тормоз. В крайна сметка не е въпроса дали ще платим, а в това че е време да се направи нещо срещу това идиотско отношения към нас като граждани и хора.

За колективния иск може и да стане, но няма да е лесно. Аз мисля по простичко. Това са организирани групи и големи фирми, които заедно са решили да правят каквото си искат. Движат се по ръба на закона и това се вижда, че е от години.

Най-лесния вариант да се противопоставим, е като се съберем и се организираме заедно да събудим институциите и поканим в това пробуждане медии. Ако сме повече, медиите ще участват активно. Може и някой депутат да се навие. В тази държава за 20 години газене от всякакви изроди така и се научихме, че ако се съберем и търсим правата си пред мързеливите институции имаме доста по-големи шансове.

Да направим една колективана жалба до всички компетентни институциите - от омбуцмана, комисията за защита на потребителите, комисия за защита на личните данни, МВР и поканим медии да отразят едно отворено писмо срещу мобилните оператори и идиотите, чрез които ни тормозят. Както и др. идеи можем да родим... Можем да събудим държавата и тя да реши проблема.

Всички монополисти се движат от години по ръба на закона, но понеже няма кои да ги спъне те се превърнаха в новите рекетьори. Стават безобразно нагли. Последните години са извън закона и дори държавата започна да променя законите в тяхна полза.

Дайте да се организираме и да се противопоставим на тези идиоти. Що за нищожен дебил трябва да си за да си избереш професия да тормозиш хората за пари при положение, че има съд. Сигурен съм, че тези хора са си избрали професията по призвание.

Ама хора, хайде стига вече сме търпели идиотите и нещастниците да газят всичко в тази държава!!! scare

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 23 юни 2012 7:33

Скоро Глобул и Германос ще бъдат продадени и искрено се надявам новият собственик да намери по-интелигентен начин за събиране на задълженията си, а подобни паразити, като СГ-К*Р да фалират. death

mom4i12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mom4i12 » Съб 23 юни 2012 8:41

Аз ще си прехвърля номера при тях, ако това наистина се случи. Но фалит за мутрите ще има само когато се заеме с някаква активна дейност срещу фирмите, който ги наемат.

А за Глобул много се радвам :не: :не: :не: , всеки собственик които ива такова отношение към клиентите си го заслужава eusa . Пожелавам го и на Виваком те са наели въпросните дебили и си тормозят клиентите.

Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Habits » Пет 29 юни 2012 18:07

Майка ми също получи приканващо писмо от тия паляци! Тя е абонат на Виваком, явно и Виваком са почнали с тая схема... Отделен въпрос, че задължения нямаме никакви, нито се споменава за какво става въпрос , нито за колко пари... това си е чиста измама за мен!

Потребителски аватар
simo

Мнениеот simo » Пет 29 юни 2012 19:00

Оо, изчакайте, то ако има нещо, ще се чуе mhihi
Нека ви кажат обвинението и тогава ще си измислите стратегията, нали?

;)

Kutzarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kutzarov » Вто 03 юли 2012 16:28

Днес с голямо удоволствие прочетох тази тема. Та да разкажа днес какво ми се случи на мен:

Имам стари задължения към виваком в порядъка на 170 лева (с давност 3 години), с две думи не бях доволен нещо, забравих да ги платя, после ме хвана животът, че бях първи курс, а и ползвам друг номер, който е от 1998 година в мен. Та въпросните красавци от С.Г. груп са звъняли на баща ми - как са намерили неговият номер идея нямам, след като е говорил с тях ми звъни и ми казва "абе имаш някакви стари задължения към Виваком, ще ги оправим тоя-другият месец", викам ок. и си мисля дотук. но не...днес сутринта изпращам сестрата на най-добрият ми приятел на изпит в Медицинският, скапан съм, готвя дипломна работа...и общо взето задрамвям към 8 и нещо сутринта. Към 10 и нещо (и без това трябваше да се запътвам към Националната библиотека) ми се звъни и тук стигаме до забавната част, модерна версия на Доктор Джекил и Мистър Хайд, в която първият е псевдомутроклоун, а вторият гл.асистент доктор (?!)

първо действие, той - доктор Джекил: .... ?
аз : на телефона
той: абе ей я отивай във Виваком си платиш задълженията!
...в този момент усещам накъде отива работата и вместо да му затворя (защото ако беше почнал човешки щях да му обясня, че този другият месец като стигна до там ще ги оправя, а и точно си харесах един план с международни разговори към Виваком и ща не ща ще ги оправя)... но с неговият псевдомутроклоунски изказ реших, че няма да я мине така
аз: къв си ти бе?
... и така в продължение на около 10 минути имаше разговор с приятни епитети от негова страна, като "лукова главо", "цървул", "още имаш жълто по устата" ... общо взето богат речник, който можеш да чуеш само в някое капанче на Сръбско-българската граница.

Общо взето малко заплахи от негов адрес, малко логистечен урок от мен, че като толкова му трябвам да дойде до Руски Паметник да се видим или може да ме потърси в Гугъл за да разбере с кого си има работа и така в общи линии.

Второ действие, пак Той, но вече като Мистър Хайд:
След като не останах длъжен на цялата му рода и средното му образование, завършено с клизма той смени подхода:
Тука гледам, че имаш здравни осигуровки (?! ?! ?! ?!) и това е добре, ама нямаш нищо на твое име (?! ?! ?!) и затова със съдия изпълнител ще отидем при баща ти да му вземем неговото (?! ?! ?! ?!).

Прецених, че моите скромни познания в правото, няма да може да ги осмисли и затова му казах само: Хубаво, ще се видим в съда.

Нашият псевдомутроклоун започна да ми обяснява как това било гражданско дело (?! ?! ?!) и минавало в съда без да ме викат (?! ?! ?!), и след като няколко пъти го питам за името му и се представи, като К*** Доколенов в първата част с доктор Джекил, във втората беше вече гл. ас. д-р ... (некво рандъм нейм)

И така ме предупреди в 6 дни да си платя нещата, обясняваше ми нещо..а в един момент ми писна, оставих телефона включен и отидох в другата стая, след 2-3 мин се върнах в стаята и гледам, че продължава да си говори, затвори, пак звънна, пак му дигнах, оставих телефона на едната секция... и след това не ме е потърсил.

Та каква е равносметката: Освен, че не съм предупреден за цесията, освен, че е минала давност от 3 години от последното плащане на фактура (след изтекъл договор), Виваком пропуснаха ползи от порядъка между 600 и 1200 лева от мен, заради плана, който мислех да взема началото на другият месец. Да им е честито. Колкото до псевдомутроклоуна гл.ас. д-р Еди кой си - чакам да ми се обади пак за да запиша разговора и да звънна на моя близък приятел прокурор. :012:

Потребителски аватар
simo

Мнениеот simo » Вто 03 юли 2012 18:59

Kutzarov написа:...Колкото до псевдомутроклоуна гл.ас. д-р Еди кой си - чакам да ми се обади пак за да запиша разговора и да звънна на моя близък приятел прокурор. :012:
Хаха, СГ Груп, евала...
:да:
Пиша ти и лс ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”