Колело! И как се приема в БГ!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Re: Колело! И как се приема в БГ!

Мнениеот digo_pl » Пон 18 юни 2012 13:05

В правилника пише, че, ако имаш навършени 13 години си длъжен да се движиш по пътя, а не по тротоарите. За звънче не помня :)
Изскам да се изкажа освен като шофьор и като колоездач, защото карам редовно колело, както и цялото си детство изкарах на колело!
Никой шофер не се съобразява с велосипедиста... съответно велосипедиста става наглец в очите на шофера. Шофера почва да прави сечено на велосипедиста с което го научава и той да бъде нагъл!
Цялата работа идва от злобата и нетърпимостта ни един към друг. Факт е, че велоалеи нямаме, но в ЗДП има правила за велосипедистите. Не един и два пъти са ми бибиткали и псували шофери за това, че просто карам колело... ама нищо вповече. Не мога да съм бърз колкото тях, максимално съм прибран в дясно, но и така им преча. Онзи ден един два пъти ме нахрани. Значи един път ще ми кипне и ще стане грозно.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Пон 18 юни 2012 22:00

maxpayne написа:
snuupy93 написа:Не съм видял, нито в Китай, нито в Лондон, нито, където и да било, някой да кара с такива чудеса?!

За сметка на това в София редовно колелата са по тротоарите, онзи ден двама за малко да се блъснат в мен на Гоце Делчев, при положение, че на другия тротоар си има съвсем хубава велоалея. Иначе се радвам, че повече хора ползват велосипеди.

Караме, да, щото има откачалки с дърти БМВ 3-ки и ГОлф 2-ки, които се мислят за Шумахер!

digo_pl - много си прав, грам не гледат за нас! И аз винаги карам най-вдясно, гледам на макс да не им преча, но това така и не става, тъпи п*тки, дето са си взели книжките с лапане на ..... ми свирят, щото са некъдърни и не знаят как да изпреварват/заобикалят! По този повод, ония ден като бях на шофьорски, една седи и ме чака, а тя е с предимство :deal Дадох И знак и тя взе та зацепи. Както и да е. Винаги ние пречим на шофьорите, като сме на тротоарите, пречим на пешеходците, да летим ли?! Мен не ми дреме, карам си на платното, който иска да ми свири, аз съм си в правото! Ако някой е много смел, да слезе, чакам го с гедоре и камък 27мм!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 18 юни 2012 22:06

На всички пък шофьорите на автомобили са ви виновни и само те трябва да ви пазят, пък вие хич не се пазете, няма смисъл

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 18 юни 2012 22:09

hooligans написа:На всички пък шофьорите на автомобили са ви виновни и само те трябва да ви пазят, пък вие хич не се пазете, няма смисъл

Тая тема стана като оная с мирните и кротки моторджии, пък ние с леките коли не ги пазиме и ги ебаваме по пътищата :D

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 18 юни 2012 22:29

Само, че за разлика от моторджиите колоездачите не могат да са бързи!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 18 юни 2012 22:30

digo_pl написа:Само, че за разлика от моторджиите колоездачите не могат да са бързи!

Да, ама иначе прават почти същите глупусти и после реват, че не ги пазиме...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 18 юни 2012 22:33

digo_pl написа:Само, че за разлика от моторджиите колоездачите не могат да са бързи!

Прав си братле, но могат да са по-внимателни.
За теб знам, че си внимателен и имаш глава на раменете.
Пример.
В петък, в час пик, от орлов мост посока НДК един с кулло краше между двете ленти :screwy
А в ляво е велоалеята.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 18 юни 2012 22:37

digo_pl написа:.. колоездачите не могат да са бързи!

Не съм съгласен, мен ме е изпреварвал колоездач. С фабиа на метан бях :oops:
Отделно на Ситняково друг ме гони да ме удари. Но на този с GTI-то му избягах. :Mr Green Fun
И двата случая са абсолютно достоверни.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 18 юни 2012 22:47

Все пак внимавайте :Mr Green Fun

Потребителски аватар
zylmishok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zylmishok » Пон 18 юни 2012 23:10

Аз всеки път поздравявам колоездачите със "жабката", като го доближа на 15-20 метра и съм готов да спра.Много често се е случвало,заради "колеги" със по скъпи возила, които си мислят че пътя е техен да се прибирам плътно в дясно.Много се дразня на тея със новите лизингови возила... мислят си ,че като колата е нова и има каско могат да си правят каквото искат... да ама не, не са познали :) Спирам както на баби със детски колички пълни с кашони ( тъжна гледка ),така и на животни излезли на пътя.Доста активно карах колело до преди време,но сега се налага да съм повече с колата.Истината е ,че всеки си гледа от собствената камбанария и не му дреме за другите.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 18 юни 2012 23:22

Малко встрани,но понеже споменах някъде нагоре за окаяното състояние на "северна" дъга на Софийско околовръстно,участъка от АМ"Люлин" до бул."Европа"...та днес :shock -някой го е позамазал,в петък си беше разорано...ще рече през почивните дни са поработили "ударно",дали пък не прочетоха тук нещо... :roll:

Потребителски аватар
zylmishok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zylmishok » Пон 18 юни 2012 23:31

emo-gar написа:Малко встрани,но понеже споменах някъде нагоре за окаяното състояние на "северна" дъга на Софийско околовръстно,участъка от АМ"Люлин" до бул."Европа"...та днес :shock -някой го е позамазал,в петък си беше разорано...ще рече през почивните дни са поработили "ударно",дали пък не прочетоха тук нещо... :roll:

"Замазвайте с каквото и както можете...действие да се вижда" - един от девизите на Б.Б.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 18 юни 2012 23:34

zylmishok написа:
emo-gar написа:Малко встрани,но понеже споменах някъде нагоре за окаяното състояние на "северна" дъга на Софийско околовръстно,участъка от АМ"Люлин" до бул."Европа"...та днес :shock -някой го е позамазал,в петък си беше разорано...ще рече през почивните дни са поработили "ударно",дали пък не прочетоха тук нещо... :roll:

"Замазвайте с каквото и както можете...действие да се вижда" - един от девизите на Б.Б.

Ама поне замазват нали?

Потребителски аватар
zylmishok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zylmishok » Пон 18 юни 2012 23:49

hooligans написа:.....

Ама поне замазват нали?[/quote]
Колега, писнало ми е от замазванията ( кръпки ) джиповете подскачат като на оффроуд,а какво остава за леките коли.Говоря за Варна и не за малки пресечки и м/у блокови пътища,говоря за пътища "Е".... през града.
Със това се отклоняваме от темата ,но пак заради кофти кръпка ,може да го отнесе колоездач или пешеходец или някой друг на пътя,защото някой барвец се е качил на тротоара или велоалеята.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 19 юни 2012 9:25

Като я чета тази тема и виждам колко ниска е станала толерантността в този форум и всеки ден намалява още повече...

Един колоездач карал по средата на пътя - колоездачите станаха проблем...

Моторист карал между колите - мотористите са проблем...

Голфаджия прави селски номера на пътя - голфаджиите са селяци...

Циганин кара VW - тия с VW-тата са цигани...

В България има клошари по улиците - българите са клошари...

И чак спорове тук... В целия бял свят колоезденето и ползването на колело се насърчава по всякакъв начин, а в България понеже всичко е наред - глобяват колоездачте за звънче! В същото време полицатите паркират по тротоарите и велоалеит и сами не спазват елементарни правила!

Поради развитието на темата я заключвам. Ако някой има нещо съществено да добави - да пише да я отключа.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”