Малко помощ при избора на Г4 1.9 TDI 131 или 150 кончета

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Малко помощ при избора на Г4 1.9 TDI 131 или 150 кончета

Мнениеот samo_pechka » Чет 21 юни 2012 8:53

joro^ написа:...
п.с samo_pechka-приятелю много ти е болна темата за PD :lol: много са си добри даже love.vw както се казва всеки си хвали своето :beer

:beer Въпрос за мнение колега :) аз не съм "почитател" на ПД мотори :beer въпреки ,че и аз съм ги заглеждал по-рано . Истината е ,че ФВ вече не е това което беше , а именно надежден . За това и заложих на познат и доказан мотор и при поредната си покупка на кола.За мен един автомобил трябва да "работи" за собственика си , а не той за него . Не казвам ,че ПД моторите са калпави, а че са по- проблемни . Инак съм карал такава 131к.с. Пасат на френд , личи си доста по-големия въртящ момент на мотора.Същият този мой приятел я продаде и си купи Тойота Авенсис Д4Д.Думите му бяха "Пасата е чудесна кола , но да не е с ПД мотор"- това го каза човек с ...как да го кажа..човек с пари :D Поддържаше я първокласно, но в един момент му писна и я махна. При нас пристигат коли на голям километраж и това е допълнителен фактор (утежняващ) за състоянието на автомобила .Пътувам редовно в Германия и имам доста познати там- немци . Повече от половината са имали в миналото ФВ, карали са поредни модели и изпитали и ПД-техниката в частност, думите им " ПД техниката на ФВ е провал ,за който фирмата лиже кървави рани" . От няколко години насам ВАГ-груп са с други мотори - комън рейл техника.Там нямам наблюдение все още, по простата причина ,че и ги нямам финансите да си позволя кола от тези години, но времето ще покаже дали са сполучливи и те . Поздрави. :beer

Потребителски аватар
taku_s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taku_s3 » Чет 21 юни 2012 8:59

jos написа::horror:
5/100 при 150км/ч ще ти гори точно никога! :screwy
Как може все такива малоумни коментари да пишете и да обърквате хората? :beat_butt2

Не че нещо,но Ауди А4 2002 131 коня на път за морето с каране по ограниченията даде 4,7 на отиване и 5,5-6 навръщане разход при положение,че е автомат и го водят,че харчи повече.Или сигурно и борд компютъра лъже facepalm

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 21 юни 2012 9:10

И двата голфа имат едни и същи джанти и цвят. Странно. :roll:

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 21 юни 2012 10:00

И учудващо"ниски" цени и км. :lol: В немско са на средно 200-250 к.км и цени от 4 к. ойро нагоре :wink: колкото по- нараства цената - по- имаш шанс да купиш кола на малко километри.Става ми направо смешно, като им чета обявите и км в нашето мобиле. Имал съм случай да търся кола, на обявата една лъскава малеййй- муха да се разчекне , с решетка с четири фара ( Голф 2) и един маслено зелен металик.Питам : Как е колата ? Хубава ли е ?Кажи ми щото разбирам от коли и да не заваря един дарак! И т.н.... Едни хвалби братче по телефона ... Отивам на място 200 км далеч и какво да видя :evil: ..... един син Голф с два фара на решетката :smackbum :063: Питам го : Бе тая ли е колата от обявата?!? отговор-Да беее !! Умрях си!! Така де - умната с колите ! Ние може да обсъждаме кола тука , ма дали ще е същата , с обявените екстри,на место като се отиде - един бог знае . Наситих се на селски тарикати тук. Малко са коректните търговци у нас!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 21 юни 2012 10:29

Тя темата за километрите е безкрайна, как пък всичкото кола къде се продава из БГ е на 132хил.км. :evil:
Ако намериш на 200хил. реални ще си късметлия, чак ме е страх да си помисля на колко реални километра са тези бараки scare
Истината колега е че ще купиш един мъртвец и ще започнеш да го реанимираш и да се мъчеш да го върнеш към живота!

Chobanow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chobanow » Чет 21 юни 2012 11:25

Преди около година, продавах "Пунтото" на майка ми, и хората които искаха да го купят решиха да го карат на диагностика и проверка по окачване,греди и прочие.Така закарахме го тук в Пловдив в един сервиз в "Кичука" близо до "Нептун" е, "Castrol" както и да е прегледаха му ходова част, излезе за смяна само 1 втулка на преден ляв носач която нова ни уведомиха, че струва 6 лева.
Така дойде ред и на диагностиката на мотора, замери човека компресията, изгорелите газове,и там още процедури които не са ми много ясни и каза на хората които искаха да го купуват: - Колата е карата гори малко масло, не мога да кажа с точност дали 100 мл. на 100 км или 1л на 100 километра, и това го казва при положение че слагахме добавка, и горенето спираше но човекът си им каза всичко както е показала диагностиката,и в крайна сметка решиха да е купят.
Та целият ми смисъл в този разказ беше, че като закарам голфи на диагностика мисля,че до някъде ще си покаже ако километрите са много и е връщан, не смятате ли :?: :?: :roll:

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 21 юни 2012 11:53

Километрите са връщани на 200% с колко обаче един Господ знае, няма как да разбереш с диагностика на колко реални километри е колата, тази информация не се пази никъде!
Това което ще ти кажат на диагностиката е в сферата на добрите пожелания, единствения начин да се ориентираш как е била експлоатирана колата е по-външни белези.
Боя, лак, салон, волан, педали и т.н. джамбазите съответно не падат от Марс и умело преправят и замаскират всичко по-което може да си проличи че колата е смазана от каране.
Единственото на което можеш да разчиташ е това което ще видиш и пипнеш, както знаем обаче в повечето случеи човек като тръгне да си купува кола от мерак внезапно ослепява mhihi
Ако можеш вземи с теб някой безпристрастен към твоята покупка да гледа и той, че после ще започнеш да виждаш по-колата си неща които са щели да ти извадят очите а ти не си ги видял, проверено неколкократно от личен опит!
Всичко друго е късмет, тези TDI мотори са си разход от към подръжка и обслужване това също го вземи в предвид, на всички е ясно че тук се вкарват най евтините бройки които са намерили в Италия и Германия!
А те са евтини защото състоянието им е такова, сложи всички разходи на джамбазина плюс печалбата която си е сложил в/у автомобила и сам прецени за колко го е купил от там, после разгледай чуждите сайтове и виж колко струва лъскав Голф 4 TDI 150к.с.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 21 юни 2012 16:16

Да допълня колегата в предишния пост. Имах "щастието" да отида в Австрия с "търговци" на коли. ПЕЧАЛБАТА е единственото което ги интересува. От две коли правят една и ги продават тука. Вземаха случайно само една читава кола и то скъпо, явно имаха сигурен клиент за такава и понеже аз не исках такава марка и модел, а това беше единствената читава кола. Всичко друго което вземаха беше смазано от каране и ударено, даже едно рено много ударено, чак не знам как са го направили после. Тия коли, по които се загледах като визия, марка и модел бяха с по 1000 евро по скъпи от аналозите тук. Това при цени 6000 - 7000 евро. Като сложиш разходите по докарването и други - около 500 евро и печалба... Извода е, че кола от търговец на коли не трябва да се взема. Лошото е, че 90% от предлаганите за продан коли са минали през търговец. Най-добре кола на която знаеш историята от познат или комшия.

Chobanow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chobanow » Чет 21 юни 2012 19:21

Дам и този вариант го имам, да вкарам от чужбина но за него ще трябва да почакам до края на лятото (септември-октомври) ама то оставя ли ме да чакам това пусто желание, като си наумя нещо и докато не се сдобия с него и направо се едно съм болен, ама как да се кара 3-4 месеца без кола.. :screwy

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 21 юни 2012 21:26

Kaкто е казал народа "Трай колега за хубост" :D
Демек, по-добре изчакай и си вземи нещо хубаво да му се радваш, отколкото да се хвърлиш на първия кош и след един месец да го псуваш и на сън :)
Айде успех !

Chobanow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chobanow » Пет 22 юни 2012 11:37

Някои колега от форума не продава ли гледано голфче 4 :lol:

Потребителски аватар
tdi4motion
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMM TDI 140 hp

Мнениеот tdi4motion » Пет 22 юни 2012 14:16

Колегаа muko има добра колица поне според това което виждат очите и чета в написаната обява :beer
Правени са малко интервенций,но за хубаво все пак ;)Има пусната тема...прегледай колега ;)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 22 юни 2012 17:44

forski написа:Демек, по-добре изчакай и си вземи нещо хубаво да му се радваш, отколкото да се хвърлиш на първия кош и след един месец да го псуваш и на сън

2008 като обикалях за барака харесах един навтомобил, първия който оглеждах на живо(вярно беше втория най-скъп от този марка, модел, екстри в мобилето). Навъртях после около 3000км грубо по огледи. Нямаше такива като него. Накрая взех първия видян.

Ако нещо ти грабне окото(и ухото)... не го мисли.

Chobanow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chobanow » Пет 22 юни 2012 18:46

Така е колега, стига да е читав голфи ще го взема ! Но разбира се трябва да го види човек които си има понятие от тези работи, защото виншният вид понякога лъже.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пет 22 юни 2012 20:19

red.devilll написа:
samo_pechka написа:Точно така колега ! :да: Тези с ПД мотори - недей !.Предимствата им са по-малко (по-голям въртящ момент на мотора при равни условия с роторна ГНП ТДИ) от негативите (проблемна и капризна техника). Сега само да не ме нарочат и скочат срещу мен фенове на ТДИ-ПД :D ...Самият аз оня ден си купих кола и изрично съм търсил да не е ПД и да не е и 2.5 ТДИ ,че те също имат доста негативи.

След 5 години каква кола ще си вземеш с роторна помпа ако не е тайна? Че са по-капризни по-капризни са,че е малко по-скъпо от към ремъци да,но ти ще дадеш 6-7 бона за кола и ще мислиш за едни 100-150 лв повече за 60 000км,колкото им е интервала ли?
...

Само живот и здраве да е колега, а каква ще е колата - не се знае , може още да не е измислена , може и нафта(и други горива) да няма вече тогава, един Господ знае как ще е :да: , но няма да е ФВ с ПД мотор - само това знам :applause: евентуално мотор с Комън–Рейл техника :talk: А за второто наистина ли сериозно го мислиш ?!? Ако такава сума е проблемна - 100-150 лв ?!? Май не е там проблема !!! Друг е ! И форума е пълен с тях! Отсега нататък се заричам , да НЕ давам каквото и да е мнение по ПД мотори . Излезе ли такава тема - ще я отминавам ! :да: То ясно , че винаги ще има спор кой е по-Убав , но на мен каквото и да ми приказвате - си държа на мнението за ПД мотора на ФВ .Освен , ако ми падне от ТоТо-то една , тогаз няма да я мисля , като се наложи смяна на дюзи примерно - направо се оттървам от нея :063:

Върни се в “Дизелови агрегати”