Разхода ми не пада под 10л/100км, зимата 14л./100км. Извънградско успях да го сваля на 7.5л/100км, което пак е много. Преди колата ми гореше градско около 8л, а извън около 6л.
Другия проблем е, че се усеща силна миризма на бензин, когато е запалена колата. Огледах бензиновите маркучи от резервоара до мотора, никъде няма течове. Огледах и самия резервоар, до колкото мога, но и там не видях нищо нередно. Бенз. помпата също изглежда наред.
Основните ми съмнения са за неизправен регулатор за налягане на рейката и/или ламбда сонда. Колата често си мени оборотите в диапазона 500-2000. Като обикновено ги задържа на определена стойност. Зимата, дори веднъж ми се беше случило, да играят постоянно между 800 и 4000
Колата няма газово, кара се само на бензин, А98 или А100, в зависимост от финансовото ми състояние
Ще съм благодарен на всякакви идеи и съвети. Като за начало, как мога да проверя изправността на регулатора и ламбда сондата?
Благодаря предварително
Майстора го регулира, в момента карам друга кола! Дори ми изчезнаха придърпването на ниски обороти и забиването на предницата при рязко подаване на газ, които ги имам, от както смених мотора. Ще видим как ще се отрази това на разхода, макар че съм почти сигурен, че ще падне още.