Мнение за косачка ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за косачка ?

Мнениеот valsn » Пет 01 юни 2012 17:55

по-лесно е да сложиш газова уредба!
-добро чувство за хумор mhihi mhihi
pichaga е написал:
:idea:
"харчи около литър на 90 минути и коси като изоглавена"

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 01 юни 2012 18:28

valsn написа:Все още решението не е взето . В Mr.Bricolage един агент фанатично ме убеждаваше в предимствата на ето този модел на Partner B 250 B с характеристики :
http://prodilar.com/210-Posledno-razglezdani
Някой има ли опит с тях?

За малък терен си търси електрическа и четириколесна, за да може да коси равномерно. Става и по-красиво плюс това. С тези "носимите" е много трудно заравняването върховете на тревата.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 02 юни 2012 21:21

velinsl написа:За малък терен си търси електрическа и четириколесна, за да може да коси равномерно. Става и по-красиво плюс това. С тези "носимите" е много трудно заравняването върховете на тревата.

Въобще не е така. Ако искам мога да бръсна тревата до почвата с кордата. На подържано място като махна ножа за рязане на кордата -праскам с корда 50-50 см в радиус / т.е. 1-1,2 в диаметър/

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 03 юни 2012 10:52

Задвижването е с ВАЛ , не със жило

Ето какво научих за приложенията на твъд и гъвкав вал :
Твърдият вал е по-скъп за производство от гъвкавия. Гъвкавият вал е направен от оплетени стоманени нишки и има кръгово сечение, а твърдият е от стоманена сплав има квадратно сечение е и минава през няколко технологични обработки. Това с какъв вал е моторната коса – определя с какви работни органи ще може да бъде комбинирана при работа и какво ще бъде нейното приложение. Циркулярният диск с плосък зъб, който реже дървета с диаметър до 7 cm например е аксесоар, който е подходящ само за коси с твърди валове. . Гъвкавият вал позволява използването само на глави за косене с корда, ножове за косене и дискове за трева с 8 или 40 зъба, но не може да задвижи храсторезни дискове с плосък (делтовиден) или остър (циркулярен зъб).
Вярвам ще Ви е от полза!

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 03 юни 2012 12:53

Май избора ще бъде:
Ето това:
http://www.masterhaus.bg/za_gradinata.pdf / Raider RD-GBC04/

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 03 юни 2012 19:00

kris11 написа:
velinsl написа:За малък терен си търси електрическа и четириколесна, за да може да коси равномерно. Става и по-красиво плюс това. С тези "носимите" е много трудно заравняването върховете на тревата.

Ако искам мога да бръсна тревата до почвата с кордата. На подържано място като махна ножа за рязане на кордата -праскам с корда 50-50 см в радиус / т.е. 1-1,2 в диаметър/

Човеко пишем за различни неща. Не споря, че с твоята косачка в подържана почва може да сече и дървета. Въпросът е, че като ти е равен терена с четириколесната косачка(независимо бензин или ток) след като окосиш като погледнеш от страни тревата е равна(като проскост), а не нащърбена като в една стара реклама на фанта.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 04 юни 2012 19:47

velinsl написа: Не споря, че с твоята косачка в подържана почва може да сече и дървета. Въпросът е, че като ти е равен терена с четириколесната косачка(независимо бензин или ток) след като окосиш като погледнеш от страни тревата е равна(като проскост), а не нащърбена като в една стара реклама на фанта.

В неделя съм окосил малко над 2 декара / тревата м/у 15-20 см и 50-60 см /- с твоята дето я буташ и теглиш хайде окоси 2 дка. Бръснал съм до пръст- не ми трябва трева.3 пъти съм наивал корда и изпил 1,5л бира. Луд умора няма.
утре си купувам вместо очила, предпазен шлем , че и устата ми се напълни с треволяк

pti4ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pti4ko » Пон 04 юни 2012 22:30

здравей колега,само да кажа нещо за бензиновите коси(така се водят въпросните тримери),аз имам райдар купуван от практис за 148.90,мога да ти кажа че тая косачка не отстъпва по нищо на марковите коси,с изключение на колана,наистина е неудобен,но за работа е бомба,главата и е японска,не е със жило а с шестограм,разглобяема е през средата и се събира в багажника на поло 2.много съм доволен от нея и при положение че аз ходя и по съседите да кося,че да искарам някой лев докат съм отпуска.купи си такава според мен няма да съжаляваш,а относно колана си купи един на щил за 40-50 лв и си гледай кефа,но по добре колан за 50 отколкото машинка за 1200 лв.това е мое мнение но до сега сам укосил доста трева със него и дай боже нямам и дано да нямам проблеми с нея.
машината се продава с 1-нож и 1-глава за корда и 2 год гаранция

П.П.-винаги карай машината с хубаво двутактово масло само на Хускварна или на Щил,другите масла при високи обороти нямат необходимото мазане

dinobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinobg » Вто 12 юни 2012 12:45

ако може малко инфо за тези китайчета RAIDER RD-GLM01

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 12 юни 2012 20:58

dinobg написа:ако може малко инфо за тези китайчета RAIDER RD-GLM01

Тежко в сравнение с Щил и Хуксварна, вдига много гюролтия- в сравнение Хуксварната не се чува. Иначе евтино по 170-180 пари. Малко грубоватичко на изпълнение. колко време ще изкара моторчето божа работа. Съседа ми си купил такова и в събота послушах доста думи "..майката" Дали той не може да я запали или в машинката е проблема не знам, но дърпа канапа 20-30 мин докато забръмчи.
Но ако сега трябваше да купувам бих взел такава и като се счупи нова / на половин цена са от тази на Щил и Хуксварна/.

pti4ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pti4ko » Вто 12 юни 2012 21:23

колега явно твоя съсед,не и разбира на косачката,моята когато не съм работил дълго време с нея,давам на контакт,подкачвам и бензин,бутам смукача,и дърпам на второто дърпане пали и връщам смукача.после като е загряла пали от РАЗ,имам я от 2 месеца и съм доволен от нея окосила е около 50дкр,и нямам проблеми за сега като изключим колана но в нета за 15-20 лв се намират кадърни колани.

dinobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinobg » Чет 14 юни 2012 8:48

за тези китайчета и аз много пцувни казах дори такива дето не ги бях ползвал преди но китайчето не за пали ще ходя в praktis щтото от там я купих

стискайте ми палци

bai marin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai marin » Съб 23 юни 2012 21:40

pti4ko написа:здравей колега,само да кажа нещо за бензиновите коси(така се водят въпросните тримери),аз имам райдар купуван от практис за 148.90,мога да ти кажа че тая косачка не отстъпва по нищо на марковите коси,с изключение на колана,наистина е неудобен,но за работа е бомба,главата и е японска,не е със жило а с шестограм,разглобяема е през средата и се събира в багажника на поло 2.много съм доволен от нея и при положение че аз ходя и по съседите да кося,че да искарам някой лев докат съм отпуска.купи си такава според мен няма да съжаляваш,а относно колана си купи един на щил за 40-50 лв и си гледай кефа,но по добре колан за 50 отколкото машинка за 1200 лв.това е мое мнение но до сега сам укосил доста трева със него и дай боже нямам и дано да нямам проблеми с нея.
машината се продава с 1-нож и 1-глава за корда и 2 год гаранция

П.П.-винаги карай машината с хубаво двутактово масло само на Хускварна или на Щил,другите масла при високи обороти нямат необходимото мазане

Здравейте колеги,ще искажа и моето мнение специално за този модел,може да е полезно за някой който се чуди още какво да избере.
Взех си машинката преди две седмици от същата промоция и на същата цена,обнадежден от цената си викам сега е момента да експериментирам и да видя тея китайци докъде са стигнали с техниката :twisted: .Сглобявам техниката наливам бензин,подкачвам и на второто дръпване ха.. запали,викам си сега по принцип трябва малко да побръмчи без натоварване за разработка,така и направих.. :roll: ,изчаках около 15-20 сек да позагрее и от там в 1декар дворно място некосено през тази година само на пълна газ.. heavy metal zork музика направо,ами какво да ви кажа много добре се справи,със кратки спирания за техническо доусъвършенстване и подобряване на конструкцията и навиване на корда нямаше други проблеми.
За впечатленията от машината и какво ми се наложи да направя по нея.Като начало материалите и изработката не са много финно подбрани,но все пак не сме на модно ревю, конструкцията е направена разглобяема и превозването и в автомобила е много удобно,но това съединение на двете части на вала е много слабо направено,лесно се разбива застопоряващото щивтче и по време на работа постоянно иска да се саморазглабя,проблема е оправен със две здрави скоби,а в полеви условия може да се използва и техническа връв :shock ..т.е тел,пак върши работа,от многото напъни и вибрации ми се разви и карбуратора,но след здраво стягане и някоя друга шайбичка към болтовете няма проблем,между другото двигателя вади страхотна мощност,по-силен е от повечето машини 1.5кв малко над 2к.с,като разход на гориво за 1дка отиде малко по-малко от 2л но само на пълна газ се работи,в бензина се слага повече масло спрямо други машини към40гр на литър,капачката на резервоара не е уплатнена добре и подлизваше бензин и там се наложи доработка,защитната пластмаса на ножа е много малка и навсякъде хвърчи трева яко особенно в очите споменах че и двигателя е доста силен и не се спъва изобщо,така че трябват предпазни очила задължително,металният нож коси добре ,но е направен от евтин материал и дрънчи гадно на тенекия,с кордата се коси добре,налага се сравнително често пренавиване,но не е проблем,може да се сложи и по-хубава глава от Щил например,както и по-удобен колан за носене.Като заключение ще кажа,че ниската цена компенсира всички недостатъци по конструкцията,за работата която ми свърши мисля че ще си избие парите съвсем скоро.Поздрави!

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 12 авг 2012 8:18

bai marin :
но това съединение на двете части на вала е много слабо направено,лесно се разбива застопоряващото щивтче и по време на работа постоянно иска да се саморазглабя,проблема е оправен със две здрави скоби,а в полеви условия може да се използва и техническа връв :shock ..т.е тел,пак върши работа,от многото напъни и вибрации

Един въпрос- намаляха ли вибрациите като сложи тези две "здрави скоби"между двете части на вала- защото на мен ми се струва че точно от там идват и вибрациите. А тези са според мен са доста силни! И търся начин и идеи да ги намаля. Защото след 15 мин. работа и ръцете ми почнат да вибрират :P
Благодаря за евентуални идеи! :?

pti4ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pti4ko » Нед 12 авг 2012 18:10

според мен колега вибрациите идват от силата на двигателя и той е с твърда връзка към вала а не от наденето на машинката,а и все пак за тези пари......няма как да е професионална,наскоро работих с FS-480,е какво да ви кажа-голяма сила ама-1500лв все пак

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”