Б3 демонтаж на километраж

Техническа и сервизна информация за Passat
ivan ivanov81
Автомобил:
Двигател:

Б3 демонтаж на километраж

Мнениеот ivan ivanov81 » Вто 26 юни 2012 17:40

Здравеите,колеги както съм споменал и в заглавието на темата. Интересува ме дали при демонтажа на километража трябва да смъква волана.И ако трябва трудно ли става и трябва ли някакъв по специален инструмент.За напасването на волана къде да си направя белег.Изгоряха ми крушките за осветлението на километража така и така ще трябва да смъквам и реших да си купя километраж с обортомер,че моя е с часовник. В търсачката прочетох и доколкото разбрах като си намеря като моя с обортомер като го сложа обортомера ще си тръгне без да трябва да му пускам ново кабелче за него. Благодаря,предварително на всички и много зраве.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Re: Б3 демонтаж на километраж

Мнениеот HukuTyY » Вто 26 юни 2012 17:46

Километража може да се извади и без да се маха волана(трябва да го промушваш през него и си е играчка малко) но за по голямо удобство си го махни(аз така правя и нямам нерви),просто гледай гумите на автомобила да са в права линия и волана също.После слагаш всичко обратно,както си го свалил.Махаш стария километраж,вадиш буксата,слагаш новия и му закачаш буксата и жилото за километрите и всичко тръгва :beer

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 26 юни 2012 19:51

Ако волана ти се регулира нагоре и надолу няма нужда да го вадиш :idea: ако е фиксиран сваляш :?

Потребителски аватар
sonaris
Автомобил: VW Passat B4 Syncro
Двигател: ADY
Контакти:

Мнениеот sonaris » Вто 26 юни 2012 20:22

Изображение
Започва се като демонтираш решетките на парното под тях има болтове и се развива цялата маска.
И в двата случая на чупещ и не чупещ волан се сваля километража.
ИзображениеИзображение
Ако използваш тънка и здрава пластмаса не се нараняват пластмасите и не остават следи от демонтажа като при мен.
ИзображениеИзображение
Махаш решетките и развиваш винтовете.
ИзображениеИзображение
Капака на VAG буксата и сензора на климатроника иска малко по сериозно дърпане :)
ИзображениеИзображение
Общо са 5 винта мисля.
ИзображениеИзображение
Бута се на дясно с нещо тънко Дебитна карта е много подходяща или няква подобна. Едновременно се дърпа на вънка.
ИзображениеИзображение
Тая букса трудно я свалям откача се първо отдолу. После излиза лесно.
ИзображениеИзображение
.
ИзображениеИзображение
След като демонтираш маската има на самия километраж два винта на кръстата отвертка отвиваш ги и след това внимателно го накланяш и завърташ на страни изключваш каквото имаш отзад ако е жило развива се. Буксата се стиска леко и излиза.
Километража се завърта с лицето надолу и излиза свободно през волана. В форума мисля има статия по темата със снимки. Ако не се справяш ще ти я изпратя.

Малко късно снимките но дано са от полза за други. Така е на моя B4. B3 е явно по лесно в последствие видях че темата е за Б3

Последна промяна от sonaris на Сря 04 юли 2012 23:18, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 26 юни 2012 21:17

Всеки път като прочета такова КОМПЕТЕНТНО мнение като горното се опитвам да не се ядосвам ама ядец :banghead:
Душо кукурузена mhihi къде прочете че НЕ трябва да се сваля километража :deal като пише ВОЛАНА/ако не правиш разлика между километраж и волан кажи да ти обясни някой/ И като намериш В3 и В4 с километраж с жило което се завива обади се в завода да ти патентоват рационализацията :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 26 юни 2012 22:04

:lol: И в допълнение на Теодор - той не иска човека да сменя климатика, ве! Къде го прати при духалките?!?
Развиват се двете видийки на овалното около километража, след това двете видийки в двата края отстрани на километража и се накланя се напред.
След това леко врътваш 'фунийката' на жилото и тя се сваля.
Измъква се километража през волана, след като се разкачи буксата.

Потребителски аватар
Stoqn90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqn90 » Сря 27 юни 2012 0:44

radotom написа::lol: И в допълнение на Теодор - той не иска човека да сменя климатика, ве! Къде го прати при духалките?!?
Развиват се двете видийки на овалното около километража, след това двете видийки в двата края отстрани на километража и се накланя се напред.
След това леко врътваш 'фунийката' на жилото и тя се сваля.
Измъква се километража през волана, след като се разкачи буксата.

Точно и ясно :да:

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Сря 27 юни 2012 9:40

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=324224&p=3373799#p3373799
Тук съм обяснил моят начин. Давам само насоки, тъй като ми е ясно че има разлика в моделите но разликата е в местата за развиване на болтовете :)
Относно пластмасите които съм махал, не знам при B3-ката мисля че не се махат. При мен трябваше да ги махна, защото около километража има пластмаси и няма как да се развият болтовете които държат километража.

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Чет 28 юни 2012 10:08

sonaris написа:Започва се като демонтираш решетките на парното под тях има болтове и се развива цялата маска.
И в двата случая на чупещ и не чупещ волан се сваля километража.
След като демонтираш маската има на самия километраж два винта на кръстата отвертка отвиваш ги и след това внимателно го накланяш и завърташ на страни изключваш каквото имаш отзад ако е жило развива се. Буксата се стиска леко и излиза.
Километража се завърта с лицето надолу и излиза свободно през волана. В форума мисля има статия по темата със снимки. Ако не се справяш ще ти я изпратя.

Колега много го усложни същата процедура я правих преди 2 дена, километража с часовника се скапа на 791 838 кми се предаде.Пластмасовата лайстна на километража е на 2 винчета в горният край който се развиват с кръстата отвертка, след като се развият се издърпва внимателно, защото вътре в долния край откъм волана лайстната е на щипки,след като сте свалили тази лайстна преди да пристъпите към развъртане на винчетата за който е захванато таблото, отивата откъм двигателния отсег, жилото за километража е с пружинков механизъм и след обтягане въпросното жило ляга в "легло"; издърпвате го внимателно от леглото и след това се издърпва и от гнездото на таблото, иначе таблото с уредите няма как да излезе, ако не се откачи жилото; после влизате в колата развивате си 2-те винчета и с леки бавни движения за да не счупите пластмасовите части на таблото го изваждате.Това обяснение беше за пасати с чупещ волан, ако колата не е с такъв предварително се сваля волана. Да не забравиш да откачиш и куплунга с окабеляването за индикациите.Оборотомера и дигиталния часовник ще заработят без проблем.Ако има нещо неясно питай процедурата я правих във вторник следобяд, и гледай новото табло да е същата марка и същите предавателни числа като твоето.Успех в начинанието!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 28 юни 2012 12:11

Не му се сърдете на sonaris писал е за духалките защото при Б4 се свалят, понеже пластмасата около духалките и километража е цяла :wink:

А иначе на Б3 с нерегулируем волан съм свалял километража без да махам волана, така че мисля че не е задължително да се махне :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 28 юни 2012 12:28

Winner25 написа:Не му се сърдете на sonaris писал е за духалките защото при Б4 се свалят, понеже пластмасата около духалките и километража е цяла :wink:

А иначе на Б3 с нерегулируем волан съм свалял километража без да махам волана, така че мисля че не е задължително да се махне :)

Излиза си перфектно без да се сваля волана
Изображение

ivan ivanov81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan ivanov81 » Чет 28 юни 2012 16:47

Благодаря много на всички ви. Само ако може някои да ми обясни къде да гледам за предавателното число на километража.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Чет 28 юни 2012 17:24

К.Одаджийски написа:
Winner25 написа:Не му се сърдете на sonaris писал е за духалките защото при Б4 се свалят, понеже пластмасата около духалките и километража е цяла :wink:

Излиза си перфектно без да се сваля волана
Изображение

То било МЕДЕЦ работа... Ние с тея В4-ки голем зор вадим :D

Съжалявам за спама ама да си кажа heavy metal zork

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Чет 28 юни 2012 18:14

В оградения в червено кръг пише марката и предавателното число на километража, ти търсиш същите като твойте, друга особеност при смяна на табло е разположенонието на диодите за мигачите и за температурата на антифриза, там също трябва да се внимава!

IMG_0168.JPG

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Чет 28 юни 2012 22:13

http://media.snimka.bg/7471/021198168.jpg?r=0също се откача жилото от U скоба под лявата чистачка ,там е на пружина. защото после ще яде х...я докато намести края на жилото което влиза във фунията отзад на таблото с уредите.

Върни се в “Passat”