Б3 демонтаж на километраж
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б3 демонтаж на километраж
Здравеите,колеги както съм споменал и в заглавието на темата. Интересува ме дали при демонтажа на километража трябва да смъква волана.И ако трябва трудно ли става и трябва ли някакъв по специален инструмент.За напасването на волана къде да си направя белег.Изгоряха ми крушките за осветлението на километража така и така ще трябва да смъквам и реших да си купя километраж с обортомер,че моя е с часовник. В търсачката прочетох и доколкото разбрах като си намеря като моя с обортомер като го сложа обортомера ще си тръгне без да трябва да му пускам ново кабелче за него. Благодаря,предварително на всички и много зраве.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Re: Б3 демонтаж на километраж
Километража може да се извади и без да се маха волана(трябва да го промушваш през него и си е играчка малко) но за по голямо удобство си го махни(аз така правя и нямам нерви),просто гледай гумите на автомобила да са в права линия и волана също.После слагаш всичко обратно,както си го свалил.Махаш стария километраж,вадиш буксата,слагаш новия и му закачаш буксата и жилото за километрите и всичко тръгва 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Ако волана ти се регулира нагоре и надолу няма нужда да го вадиш
ако е фиксиран сваляш 

- sonaris
- Автомобил: VW Passat B4 Syncro
- Двигател: ADY
- Контакти:

Започва се като демонтираш решетките на парното под тях има болтове и се развива цялата маска.
И в двата случая на чупещ и не чупещ волан се сваля километража.

Ако използваш тънка и здрава пластмаса не се нараняват пластмасите и не остават следи от демонтажа като при мен.

Махаш решетките и развиваш винтовете.

Капака на VAG буксата и сензора на климатроника иска малко по сериозно дърпане

Общо са 5 винта мисля.

Бута се на дясно с нещо тънко Дебитна карта е много подходяща или няква подобна. Едновременно се дърпа на вънка.

Тая букса трудно я свалям откача се първо отдолу. После излиза лесно.

.

След като демонтираш маската има на самия километраж два винта на кръстата отвертка отвиваш ги и след това внимателно го накланяш и завърташ на страни изключваш каквото имаш отзад ако е жило развива се. Буксата се стиска леко и излиза.
Километража се завърта с лицето надолу и излиза свободно през волана. В форума мисля има статия по темата със снимки. Ако не се справяш ще ти я изпратя.
Малко късно снимките но дано са от полза за други. Така е на моя B4. B3 е явно по лесно в последствие видях че темата е за Б3
Последна промяна от sonaris на Сря 04 юли 2012 23:18, променено общо 5 пъти.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Всеки път като прочета такова КОМПЕТЕНТНО мнение като горното се опитвам да не се ядосвам ама ядец
Душо кукурузена
къде прочете че НЕ трябва да се сваля километража
като пише ВОЛАНА/ако не правиш разлика между километраж и волан кажи да ти обясни някой/ И като намериш В3 и В4 с километраж с жило което се завива обади се в завода да ти патентоват рационализацията 

Душо кукурузена

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

Развиват се двете видийки на овалното около километража, след това двете видийки в двата края отстрани на километража и се накланя се напред.
След това леко врътваш 'фунийката' на жилото и тя се сваля.
Измъква се километража през волана, след като се разкачи буксата.
- Stoqn90
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа::lol: И в допълнение на Теодор - той не иска човека да сменя климатика, ве! Къде го прати при духалките?!?
Развиват се двете видийки на овалното около километража, след това двете видийки в двата края отстрани на километража и се накланя се напред.
След това леко врътваш 'фунийката' на жилото и тя се сваля.
Измъква се километража през волана, след като се разкачи буксата.
Точно и ясно

- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=324224&p=3373799#p3373799
Тук съм обяснил моят начин. Давам само насоки, тъй като ми е ясно че има разлика в моделите но разликата е в местата за развиване на болтовете
Относно пластмасите които съм махал, не знам при B3-ката мисля че не се махат. При мен трябваше да ги махна, защото около километража има пластмаси и няма как да се развият болтовете които държат километража.
Тук съм обяснил моят начин. Давам само насоки, тъй като ми е ясно че има разлика в моделите но разликата е в местата за развиване на болтовете

Относно пластмасите които съм махал, не знам при B3-ката мисля че не се махат. При мен трябваше да ги махна, защото около километража има пластмаси и няма как да се развият болтовете които държат километража.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
sonaris написа:Започва се като демонтираш решетките на парното под тях има болтове и се развива цялата маска.
И в двата случая на чупещ и не чупещ волан се сваля километража.
След като демонтираш маската има на самия километраж два винта на кръстата отвертка отвиваш ги и след това внимателно го накланяш и завърташ на страни изключваш каквото имаш отзад ако е жило развива се. Буксата се стиска леко и излиза.
Километража се завърта с лицето надолу и излиза свободно през волана. В форума мисля има статия по темата със снимки. Ако не се справяш ще ти я изпратя.
Колега много го усложни същата процедура я правих преди 2 дена, километража с часовника се скапа на 791 838 кми се предаде.Пластмасовата лайстна на километража е на 2 винчета в горният край който се развиват с кръстата отвертка, след като се развият се издърпва внимателно, защото вътре в долния край откъм волана лайстната е на щипки,след като сте свалили тази лайстна преди да пристъпите към развъртане на винчетата за който е захванато таблото, отивата откъм двигателния отсег, жилото за километража е с пружинков механизъм и след обтягане въпросното жило ляга в "легло"; издърпвате го внимателно от леглото и след това се издърпва и от гнездото на таблото, иначе таблото с уредите няма как да излезе, ако не се откачи жилото; после влизате в колата развивате си 2-те винчета и с леки бавни движения за да не счупите пластмасовите части на таблото го изваждате.Това обяснение беше за пасати с чупещ волан, ако колата не е с такъв предварително се сваля волана. Да не забравиш да откачиш и куплунга с окабеляването за индикациите.Оборотомера и дигиталния часовник ще заработят без проблем.Ако има нещо неясно питай процедурата я правих във вторник следобяд, и гледай новото табло да е същата марка и същите предавателни числа като твоето.Успех в начинанието!
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Не му се сърдете на sonaris писал е за духалките защото при Б4 се свалят, понеже пластмасата около духалките и километража е цяла
А иначе на Б3 с нерегулируем волан съм свалял километража без да махам волана, така че мисля че не е задължително да се махне

А иначе на Б3 с нерегулируем волан съм свалял километража без да махам волана, така че мисля че не е задължително да се махне

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Winner25 написа:Не му се сърдете на sonaris писал е за духалките защото при Б4 се свалят, понеже пластмасата около духалките и километража е цяла![]()
Излиза си перфектно без да се сваля волана
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много на всички ви. Само ако може някои да ми обясни къде да гледам за предавателното число на километража.
- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Winner25 написа:Не му се сърдете на sonaris писал е за духалките защото при Б4 се свалят, понеже пластмасата около духалките и километража е цяла![]()
Излиза си перфектно без да се сваля волана
То било МЕДЕЦ работа... Ние с тея В4-ки голем зор вадим

Съжалявам за спама ама да си кажа

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
В оградения в червено кръг пише марката и предавателното число на километража, ти търсиш същите като твойте, друга особеност при смяна на табло е разположенонието на диодите за мигачите и за температурата на антифриза, там също трябва да се внимава!
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://media.snimka.bg/7471/021198168.jpg?r=0също се откача жилото от U скоба под лявата чистачка ,там е на пружина. защото после ще яде х...я докато намести края на жилото което влиза във фунията отзад на таблото с уредите.