С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
wolff1
Автомобил:
Двигател:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот wolff1 » Вто 26 юни 2012 18:54

hooligan_sk написа:
radi_nrj написа:
hooligan_sk написа:Ради... в колата ми съм инвестирал поне едни 10 000лв след покупката й, повечето за ненужни неща и лиготии. Дори за секунда не ми е минала мисълта да спестя и 1 стотинка от каквото и да било за поддръжката й. Преди да реша с какво масло да карам съм изчел всичко по темата до което съм се докопал. Такаче това ти заключение няма как да е по-грешно.

Точно за това хич не те разбирам. Специално Магнатека дори и оригинален 10W40 е мешавица от минерално и хидрокрак - нИ ста'а. Edge е друга бира и не само като вискозитет, а като детедгентни и диспергираши свойства.

Ами тя повечето полу-синтетика е така. Аз не твърдя че такива масла са добри колкото пълна синтетика, ясно е че не са. Мисълта ми е че за мотори които изискват масла 505.00, не е толкова драматично да се карат с 10/40. Вие скачате все едно че след 20 000км ще трябва да си хвърли колата човека ако кара с такова. :да:

ПП: някой да ми каже марка и модел пълна синтетика различна от Яко и да не е хидрокрак плс :beer

още 1 наивник, казвам го като не искам да те обидя :да: брато, якото имат може би 2 или 3 пълни синтетики. кажи ми за какъв вискозитет имаш предвид, да ти кажа? 10-40 няма. от 5-40 може да ти изброя 5,6. за 5-30 също. не вярвай на това което се пише или говори, кво яко, кви 5 лв. кви пълни синтетики? всичко е строго индивидуално до точен вид масло. мобил 1, цялата им серия е пълна. мегуин лайхлауф 5-40 пълна. унил 24с също. равенол вси, вмо, те имат цяла база пълни синтетики серия, като мобил 1. отвори им сахта и ще видиш. арал лонглайф и т.н. дори си мисля че новип модел кастрол едж 5-40 е пълна но не съм му намерил още листа за безопастност да му видя базата.

п.с. мотула е като якото, за мене най прехваленото масло. освен естерните им смеси и в серията, друго всичко е хидрокрак. гледай руските клипчета по ютюб, да видиш че кастрола има по добра течност при минусови температури от него. и е най важно, като запалиш на -15, първата минута какво масло ще достигне до двигателя и в какво състояние, иначе след това по магистралата всеки може да пляска. говорите тука празни приказки, като испускате най важната подробност. но както казах за 5, 10 лв разлика си е ваш проблем, правете каквото искате. всичко най :да:

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Вто 26 юни 2012 20:04

Благовест написа:Колеги,
yacco VX600 5W40 и yacco VX1703 5W40

Има ли други разлики освен,че едното покрива 505.01?

При мен "VX 600" се "похапва"!!! Мотора е "AHF" За около 3000км.-300мл.
Предишното бе КАСТРОЛ 10/40 (купено от МОТОБУЛ) сега двигателя е по-тих,по-пъргав.
Ако трябва да обобщя маслата които съм ползвал на тази кола може би най доволен съм от ТОТАЛ-а 10/40
Затова и заложих на последното (ЯККО) те ползват базовите си масла от ТОТАЛ.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 26 юни 2012 21:59

wolff1 написа:
hooligan_sk написа:
radi_nrj написа:
hooligan_sk написа:Ради... в колата ми съм инвестирал поне едни 10 000лв след покупката й, повечето за ненужни неща и лиготии. Дори за секунда не ми е минала мисълта да спестя и 1 стотинка от каквото и да било за поддръжката й. Преди да реша с какво масло да карам съм изчел всичко по темата до което съм се докопал. Такаче това ти заключение няма как да е по-грешно.

Точно за това хич не те разбирам. Специално Магнатека дори и оригинален 10W40 е мешавица от минерално и хидрокрак - нИ ста'а. Edge е друга бира и не само като вискозитет, а като детедгентни и диспергираши свойства.

Ами тя повечето полу-синтетика е така. Аз не твърдя че такива масла са добри колкото пълна синтетика, ясно е че не са. Мисълта ми е че за мотори които изискват масла 505.00, не е толкова драматично да се карат с 10/40. Вие скачате все едно че след 20 000км ще трябва да си хвърли колата човека ако кара с такова. :да:

ПП: някой да ми каже марка и модел пълна синтетика различна от Яко и да не е хидрокрак плс :beer

още 1 наивник, казвам го като не искам да те обидя :да: брато, якото имат може би 2 или 3 пълни синтетики. кажи ми за какъв вискозитет имаш предвид, да ти кажа? 10-40 няма. от 5-40 може да ти изброя 5,6. за 5-30 също. не вярвай на това което се пише или говори, кво яко, кви 5 лв. кви пълни синтетики? всичко е строго индивидуално до точен вид масло. мобил 1, цялата им серия е пълна. мегуин лайхлауф 5-40 пълна. унил 24с също. равенол вси, вмо, те имат цяла база пълни синтетики серия, като мобил 1. отвори им сахта и ще видиш. арал лонглайф и т.н. дори си мисля че новип модел кастрол едж 5-40 е пълна но не съм му намерил още листа за безопастност да му видя базата.

п.с. мотула е като якото, за мене най прехваленото масло. освен естерните им смеси и в серията, друго всичко е хидрокрак. гледай руските клипчета по ютюб, да видиш че кастрола има по добра течност при минусови температури от него. и е най важно, като запалиш на -15, първата минута какво масло ще достигне до двигателя и в какво състояние, иначе след това по магистралата всеки може да пляска. говорите тука празни приказки, като испускате най важната подробност. но както казах за 5, 10 лв разлика си е ваш проблем, правете каквото искате. всичко най :да:

А ти четеш през ред, отговаряш с неща много далеч от дискусията и плясваш един толкова неграмотен пост, че нищо не ти се разбира - без да искам да те обидя :beer

ПП: В случай че има някакво двусмислие - аз не бих си сложил Яко в колата и за това питам за друго масло, което не е хидрокрак :да:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 26 юни 2012 23:55

90% от това,което е 100% пълна синтетика всъщвост е хидрокрек
viewtopic.php?f=24&t=262027
обсъждан е въпросът вече!!!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 27 юни 2012 7:58

Точно защото е обсъждано, питам за конкретни модели масла от другите 10%. Мисля че тази тема е най-подходяща за такива неща :да: Някой обърнал ли е внимание пълната синтетика на Лики Моли каква е? Принципно ако е made in Germany, там нямат право да кръщават хидрокрак - пълна синтетика. Ама знам ли? :roll:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 27 юни 2012 9:44

hooligan_sk написа:Точно защото е обсъждано, питам за конкретни модели масла от другите 10%. Мисля че тази тема е най-подходяща за такива неща :да: Някой обърнал ли е внимание пълната синтетика на Лики Моли каква е? Принципно ако е made in Germany, там нямат право да кръщават хидрокрак - пълна синтетика. Ама знам ли? :roll:

Аа, извинявай тогава, не съм те разбрал :да: конкретно модели пълна синтетика, 5-40 - unil 24 s; yacco vx600, 1000; meguin leichtlauf 5-40 но трябва да си го купиш от германия, тук вносителя не го предлага, нз защо. Ravenol - http://www.ravenol.de/products?part=294 пълният им списък, който си избереш. 5-30 - мобил 1 ESP, както и цялата им серия 1; Opaljet Longlife 3 5W30, мисля че са достатъчни :да:

п.с. германия е единствената страна в европа, на която по закон трябва да се пише базовото масло на етикета. във всички останали, хидрокрака го пишат - фул синтетик.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 27 юни 2012 18:18

Здравейте колеги. Имам възможност за покупка на масло Motoröl Mobil 1 Rally Formula 5W-50 .В момента тече някакво промо с маслата им и има голям избор на масла Мобил на "тънка лайсна" .Четох спецификациите, но никъде не видях ,че е подходящо за ТДИ мотор АФН (няма спецификация) :shock . Какво е мнението ви , убеден съм , че е хубаво масло и не вярвам да има проблем визкозитета, смятам даже ,че е много подходящ ,но...http://www.atu.de/online-shop/oele-5532 ... wg=wg_6247 и другите на Мобил-на някои от тях пише ,че стават (спецификации) за ФВ ТДИ http://www.atu.de/pages/common/ff_suche ... 6l%20mobil

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Сря 27 юни 2012 19:25

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 27 юни 2012 19:37

kn9453 написа:При мен "VX 600" се "похапва"!!! Мотора е "AHF" За около 3000км.-300мл.
потвърждавам при мен VX 600 горе долу същия разход мотора мърка повдигачите не се обаждат както с кастрола

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 27 юни 2012 20:26

samo_pechka написа:Здравейте колеги. Имам възможност за покупка на масло Motoröl Mobil 1 Rally Formula 5W-50 .В момента тече някакво промо с маслата им и има голям избор на масла Мобил на "тънка лайсна" .Четох спецификациите, но никъде не видях ,че е подходящо за ТДИ мотор АФН (няма спецификация) :shock . Какво е мнението ви , убеден съм , че е хубаво масло и не вярвам да има проблем визкозитета, смятам даже ,че е много подходящ ,но...http://www.atu.de/online-shop/oele-5532 ... wg=wg_6247 и другите на Мобил-на някои от тях пише ,че стават (спецификации) за ФВ ТДИ http://www.atu.de/pages/common/ff_suche ... 6l%20mobil

мнението ми е че е по скоро не става, ако търсиш спец. 505.01. и е малко по гъсто и ненужно ще се олееш с него. ето ти неговите пълни спецификаций - Mobil 1 5W-50 meets or exceeds the following
industry specifications:
ACEA A3,B3,B4
API SM,SL,SJ,CF
Mobil 1 5W-50 has the following builder approvals:
Daimler Chrysler 229.3 / 229.1
Porsche Approved
Volkswagen 505.00

ето какво препоръчват кастрол за този двигтел: Engine AFN
Capacity : FilterCap 0,5 liter
Capacity : LubeCap 4,3 liter

Use : Normal
Intervals : Change 15000 km / 12 months
Products : Castrol EDGE 0W-30
: Castrol EDGE 5W-30
: Castrol EDGE Turbo Diesel 0W-30
: Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40
: Castrol MAGNATEC 5W-40 C3

ако бях на твое място, бих си взел това и забравил, всичко най - http://www.ebay.de/itm/5L-5W-40-Motorol ... 27bf0ed206

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Сря 27 юни 2012 20:34

Благодаря колега . Намерих и аз доп. инфо http://www.eberhart.ch/shop-daten/201-mob1550.pdf .Според него става за АФН мотор (505 00 ).За Равенол съм запознат - ползвам техни продукти . Просто видях промоцията на Мобил и се заинтересувах.Поздрави.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 27 юни 2012 21:37

samo_pechka написа:Благодаря колега . Намерих и аз доп. инфо http://www.eberhart.ch/shop-daten/201-mob1550.pdf .Според него става за АФН мотор (505 00 ).За Равенол съм запознат - ползвам техни продукти . Просто видях промоцията на Мобил и се заинтересувах.Поздрави.

е ако ти трябва 505 00 нп. колко пари ти идват 5 л. ли колко е? мерси, поздрави и на тебе :да:

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Сря 27 юни 2012 21:52

http://www.atu.de/online-shop/oele-5532 ... OB025.html 16.50 лв някъде литъра .Цената е "убиец" ,а доставчика -известен в Германия :beer

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 27 юни 2012 22:29

hooligan_sk написа:Точно защото е обсъждано, питам за конкретни модели масла от другите 10%. Мисля че тази тема е най-подходяща за такива неща :да: Някой обърнал ли е внимание пълната синтетика на Лики Моли каква е? Принципно ако е made in Germany, там нямат право да кръщават хидрокрак - пълна синтетика. Ама знам ли? :roll:

Ето ти пълната синтетика на Лики Моли!!!
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... db=web.nsf

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 27 юни 2012 22:47

samo_pechka написа:http://www.atu.de/online-shop/oele-5532/sae_5w_50-6247-pg4-pp25-sobezeichnung/motoroel_mobil_1_rally_formula_5w_50_1l-MOB025.html 16.50 лв някъде литъра .Цената е "убиец" ,а доставчика -известен в Германия :beer

е щом ти върши работа, няма грижи. аз не виждам доставка до бг от този сайт но може би си в германия :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”