пуши като трактор Б5 1.8Т

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BoJoFF
Автомобил: Passat B5 1.8 turbo
Двигател: ANB 2000

пуши като трактор Б5 1.8Т

Мнениеот BoJoFF » Чет 28 юни 2012 15:37

Колеги , след като тръгна на някъде с колата и след 20 минутно каране тя почва да пуши страшно много , да гори масло и да мирише доста ... Това ми се случи вчера , помислих , че си е отишла турбината , но май не е тя .. щото с всичкия си акъл и дадох гас , турбото нямаше по-различен звук от обикновеното каране , но въпреки това още си пушеше.Спрях , изгасих колата и след 20тина минути я запалих пак и тръгнах да се прибирам със студена пот на челото и ужасни мисли .. как ще я прибера , но за късмет след като я запалих тя не пушеше.Първоначално си помислих , че е нещо свързано с това че преди 1 седмица смених ремъци масло ролки и филтри .. и в известна степен ми олекна ... но днес ми се случи същото.Отидох при моя майстор и му разказах с доста подробности какво се случи , но той ми отговори , че докато не запуши пред него не може нищо да направи ..
Вие какви съвети може да ми дадете , защото доста се притесних ? :cry: :cry:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: пуши като трактор Б5 1.8Т

Мнениеот buller » Чет 28 юни 2012 15:45

Е*ати майстора.
Казваш му всичко от-до да провери, щом е станало след смяната. Всичко може да е (както и случайно стечение на обстоятелствата).
На първо място - не карай така колата. Вижте я на диагностика какви грешки ще е изписала и тогава мисли какво и как...
Късмет!

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Чет 28 юни 2012 20:18

Проверете за масло след турбото към всмукателния колектор.Какъв е цвета на пушека?С какво масло си в момента и какъв вискозитет и намалява ли нивото му или нивото на антифриза?

nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasekomoto » Пон 02 юли 2012 10:33

ще следя темата с интерес и при мене проблема е същия само че пуши когато си поиска и само на място в движение пушека изчезва?????грешки не записва никакви и където и да съм ходил по майстори ми викат ти какво искаш тези двигатели така си харчат масло и си пушат.Писнало ми е вече да обикалям по сервизи без резултат.Колега пиши къде е бил проблема като разбереш.При мене няма масло към смукателния колектор и дросела е чист като лист хартия.За сега подозренията са ми за гумички на клапаните или кофти масло.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пон 02 юли 2012 10:51

Провери си маркучите на турбото, някой да не е откачен или скъсан.

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Вто 03 юли 2012 7:52

Колеги , ще трябва да ви разочаровам , защото проблема се оказа страшно ТЪП !Явно все още съм твърде млад шофьор , защото тогава не успях да различа миризмата на изгоряло масло и на феродо , защото проблема ми се оказа смешен.Когато си взех колата отзад накладките опираха в дисковете съвсем леко , но издаваха достатъчно силен шум от стърженето , че да ме чуе целия квартал.Отидох при майстора и той каза , че това е в следствие от това , че колата не е карана доста време и бла бла и че с каране ще се изшлайфа самичко и т.н.Впоследствие обаче това стържене се влоши и ефекта беше такъв , че когато покарам известно време (над 15-20мин)задно ляво колело се нагрява и започва да пуши...
1вата причина поради която мислих че гори страшно много масло и пуши е , че като се нагреят достатъчно диска и накладката , те започват да пушат , но дима излиза все едно от ауспуха а не някъде около джантата
2ро както вече казах не успях да различа миризмата на изгоряло масло от феродо ..
Извинявам се , че не писах по-рано по случая , но малко ме беше срам :oops: :bowdown
Трябва да ми простите :P все пак имам кола от 2 седмици :wink:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 03 юли 2012 8:17

Сега си провери накладките и спирачните апарати и най-вероятно ще смениш задните накладки, защото тези може би са се опекли и са станали твърди като камък. :)

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Вто 03 юли 2012 8:42

Да , аз вече смених задни дискове + накладки , защото дисковете ми бяха страшно надрани .. а лява задна накладка я изгубих по време на път mhihi mhihi
Цената на задни дискове+накладки+монтаж 155лв.
За марка не знам ..

Върни се в “Passat”