Климатик Daikin или конвектор ADAX ?
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
Re: Климатик Daikin или конвектор ADAX ?
За 1200лв с монтажа може да сложиш Фуджицу.Даикина ще ти стъпи на 1400лв.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Климатика ще се ползва ли лятото за охлаждане? Ако е необходимо си купи климатик. Ако е само за отопление Adax-a върши същата работа като климатика при -20 извън помещението.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
dancing_niki написа:Климатика ще се ползва ли лятото за охлаждане? Ако е необходимо си купи климатик. Ако е само за отопление Adax-a върши същата работа като климатика при -20 извън помещението.
Ади бе.....
Да не започваме безмислени спорове ,обсъждали сме го и друг път.Адакса харчи колкото отдава.При термопомпените системи колкото и да падне COP пак е по ефтино.Говоря за сериозни климатици не става дума за Осака ,Нео ,Самсунг и т.н
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Даже и НЕО-то при температури до -5 ще е по-ефективно от адакса 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
"бе" на някой друг! Тия коефициенти на преобразуване при какви температури са измерени? С един климатик дали ще спести повече от 300 лева на сезон? От тук за колко време ще се изплати инвестицията?
- Winner25
Ако приемем че климатика струва 1000лв за два сезона спестяваш даденото над цената на конвектора. И климатика може да го ползваш и лятото 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
dancing_niki написа:... Тия коефициенти на преобразуване при какви температури са измерени? С един климатик дали ще спести повече от 300 лева на сезон? ....
Ами тия СОР почти никой не казва при какви температури са, но най-вероятно са при такива при които няма нужда да си пускаш климатика на отопление

А колко бързо ще се изплати инвестицията зависи от това колко струва климатика как го ползваш. Ако свикнал да се топлиш добре и никога не спираш отоплението (както било "правилно"

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Бързо нещо палиш....ама не съм искал да те засегна.dancing_niki написа:"бе" на някой друг!
Относно климатика.....ще ти дам пример се единия от моите.Стая 31 м2 .Външна температура - 15 .В стаята 25 гр.Външни стени -бол.При каквито и температури да е измерен коефицента на преобразуване климатика повече от 1.36 kW не може да харчи/това му е на макс за отоплинше при отдаване на 6 kW/ вътре и 3 кW да отдава пак съм на далавера,ама имам съмнения ,че отдава повечко понеже на жалузите при тези условия измерената температура е 58 гр.А удари чертата сега.
За 5-6 години откакто живея в това жилище - 134 м2 монолит, най голямата ми сметка е 240 лв.Работят 3 климатика от които единия е проста ама от първите осаки -няма назад и топли здраво.Още бойлер ,съдомиялна,пералня и т.н
За капак съм с 2 деца от които едното 3 г - това го написах за да се разбере на каква температура са климатиците и колко често се използва пералнята ,съдомиялната и бойлера.У дома винаги има хора и климатиците не се изключват.
И накрая както колегите споменаха идват жеги ,а да те видя с адакса.Единсвения вариант е да направиш у вас толкова жега че като излезеш навън да си мислиш че си в Сибир.Извода е че пак трябва да си вземеш климатик .И най простия да е е 500 лв +адакса....кво стана цена за един по сносен климати ако добавиш някой лев.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
yoyof1 написа:Помещението е вътрешна стая 15кв.м. 45м3. Има изолация и алуминиева дограма. Ще топлим бебеосновно за това се взима уреда.
Колегата пита за една конкретна стая а не с какво да топли 130 квадрата апартамент

- Winner25
Ами то и на конвектора може да му изгори нагревателя, или да дефектира терморегулатора
Основните предимства на климатика са две: по-малката консумация на електричество и това че може и да охлажда. Ако не са от значение - тогава наистина няма смисъл от климатик.

Основните предимства на климатика са две: по-малката консумация на електричество и това че може и да охлажда. Ако не са от значение - тогава наистина няма смисъл от климатик.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбирам от толкова високотехнологични уреди и да попитам - с какво конвекторите се различават от класическите маслени радиатори, които се намират за смешни пари по обяви?
У дома съм с климатици, основната ми професия 22 г е топлотехника...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Не разбирам от толкова високотехнологични уреди и да попитам - с какво конвекторите се различават от класическите маслени радиатори, които се намират за смешни пари по обяви?
А с какво се различават една Осака и един Дайкин с еднакви на хартия параметри !?
- Winner25
muns61 написа:Не разбирам от толкова високотехнологични уреди и да попитам - с какво конвекторите се различават от класическите маслени радиатори, които се намират за смешни пари по обяви?
Различават се с това че "мерят" по-прецизно температурата. "Модерните" конвектори са с електронен терморегулатор който следи температурата на въздуха, докато класическия маслен радиатор е с терморегулатор с биметална пластина, която се влияе от температурата на ламарината на радиатора.
@Stivi
Разликата е в качеството на материалите и контрола на качеството при производството. Съответно вероятността единия да създаде проблем и да стоиш на студено зимата е много по-голяма отколкото при другия.
Все едно да питаш каква е разликата между пасат и е-клас на мерцедес при положение че и двете са с мотори с еднаква мощност и еднакви екстри.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:@Stivi
Разликата е в качеството на материалите и контрола на качеството при производството. Съответно вероятността единия да създаде проблем и да стоиш на студено зимата е много по-голяма отколкото при другия.
Все едно да питаш каква е разликата между пасат и е-клас на мерцедес при положение че и двете са с мотори с еднаква мощност и еднакви екстри.
Моят въпрос беше риторичен и имаше за цел да отговоря на другия въпрос за разликата между маслен радиатор Теси и конвектор на Адакс а не че не знам каква е разликата между Осака и Дайкин

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
сега с това увеличение на тока по-добре да се мисли за климатик дайкин читав за 1200 няма аз ти препоръчвам SHARP AY/AE-XP12LSR
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”