Колата ми е Passat B4 1.8mi 90к. бензин - газ.
Проблема не е от акумулатора, проверено.
Опитах с бобина купих нова 60лв, оказа се че и с нея не пали - върнах я.
Говорих с няколко майстора, които за мое съжаление са на морето, казаха стартер, комутатор, клеморед, делко?!?
Да уточня няколко неща. Не съм с палене с ключ, а с стар бутон - проверих за скъсани кабели - няма.
Като завъртя ключа до позиция контакт отпред при бобината изцъцква, съответно ток подава, защото като я откача не прави така. Делкото ме съмнява да е...незнам защо?!?
Клоня към стартер и клеморед. Сега съм разглобил колата до позиция сваляне на клемореда, но нямам скапаните скоби и се мъча като махна цялото кормило подобно на тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=285335&start=0
Опитах да запаля с бутане но двора ни е под наклон и не ми стигна място и сега не мога да избутам сам колата за да опитам пак, но се задави няколко пъти първият път и за малко да запали, така че и съм почти сигурен че щеше да запали, ако това има значение...
Има ли как да изолирам някои от проблемите колеги с Ваша помощ и идеи, преди да съм тръгнал да купувам части, които могат и да са здрави... Как да проверя дали е от Клеморед ( почти съм го разглобил )
Как да разбера дали не е стартер?!? Комутатор ( незнам какво е това и къде се намира и дали има шанс да е то )??? Делко - мисля че е това което е под дистрибуторната капачка, за което е захванат палеца ( не съм сигурен )
Прочетох доста теми и това са нещата които ме съмняват, дайте моля Ви идеи за проверка на съответните симптоми и дано с Вас да намеря диагноза за автомобила

Петър!!!