Питане за сп. течност Textar
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за сп. течност Textar
Слагал съм Текстар,на същата цена-около 12 лева,черно шише-1л.Няма никакви проблеми до сега,имайки в предвид че колата на която е сложена е с почти изгнили тръбопроводи и помпа на не по-малко от 27-28 години!(ем е японска)
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Преди малко смених течноста, обаче оня не ми сложи текстар, ами няква Ferodo и не осетих разлика в спирането.
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Ти да не очакваше да стане чудо 
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Sashko_Trg написа:Преди малко смених течноста, обаче оня не ми сложи текстар, ами няква Ferodo и не осетих разлика в спирането.
Разлика в спирането не би трябвало да има. Смяната се налага само и единствено заради влагата, която се абсорбира от течността и намалява температурата на кипене и влошава антикорозионните качества.
По мое мнение излишно честата смяна е донесла повече ядове на потербителите, отколкото несменянето. Поначало отдушника на капачката на казанчето е така направен, че течността има директен контакт с външен въздух. Който е виждал оригинална капачка на Жигули, си спомня маншончето, което позволява на нивото да играе, но отделя течността от околния въздух и не позволява влагата да влиза. Интересно, защо тази проста технология не е възприета.
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Стига течността да е DOT-4 и това е достатъчно. Марки и фирми-всичко е ала бала. Сменя се на 2 години и това е. Колеги не се вкарвайте в излишни разходи само заради етикета. Мале сега колко хора ще ми кажат, че не съм прав.
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
По-принцип си прав.И според мен всички са от един казан 

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Sashko_Trg написа:Преди малко смених течноста, обаче оня не ми сложи текстар, ами няква Ferodo и не осетих разлика в спирането.
Разлика в спирането не би трябвало да има. Смяната се налага само и единствено заради влагата, която се абсорбира от течността и намалява температурата на кипене и влошава антикорозионните качества.
По мое мнение излишно честата смяна е донесла повече ядове на потербителите, отколкото несменянето. Поначало отдушника на капачката на казанчето е така направен, че течността има директен контакт с външен въздух. Който е виждал оригинална капачка на Жигули, си спомня маншончето, което позволява на нивото да играе, но отделя течността от околния въздух и не позволява влагата да влиза. Интересно, защо тази проста технология не е възприета.
Имам същото мнение(подчертаното..),но причината не е в новата течност,а в "технологията" на смяната и запеклите с времето резбови обезвъздушители и старите спирачни маркучи.Ей заради тези неща повечето избягваме да "бутаме" по тая система...докато някой хубав(обикновено зимен) ден

Навремето,на старото руско возило,има-няма 2 години и се сменяше всичко гумено по магистралите(без да е дефектирало),сега с тия "втора-злоупотреба" коли си я караме малко на късмет.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът е точно в неправилната технология на смяна, не в новата течност. 2 години е малък период за експлоатация на спирачната течност.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Така е ама като не се сменя дълго време се превръща в нещо кафяво и желеподобно:

- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
muns61 написа:Проблемът е точно в неправилната технология на смяна, не в новата течност. 2 години е малък период за експлоатация на спирачната течност.
Това е максимума за ползване на спирачна течност за кола с помпа за АБС и хидравлични помпи на съединителя!
Спирачната течност, многократно споменато по- горе, е хигроскопична и си нямаш и на идея каква гняз се събира в помпата. Не казвам, че не може да кара и 5 години с една течност, просто на 6- тата ще сменяш помпа/ помпи, а те са по 100+ лв
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”