Питане за сп. течност Textar

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за сп. течност Textar

Мнениеот emo-gar » Пет 29 юни 2012 22:29

Слагал съм Текстар,на същата цена-около 12 лева,черно шише-1л.Няма никакви проблеми до сега,имайки в предвид че колата на която е сложена е с почти изгнили тръбопроводи и помпа на не по-малко от 27-28 години!(ем е японска)

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 30 юни 2012 15:15

Преди малко смених течноста, обаче оня не ми сложи текстар, ами няква Ferodo и не осетих разлика в спирането.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Нед 01 юли 2012 9:15

Ти да не очакваше да стане чудо :roll:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 01 юли 2012 9:29

Sashko_Trg написа:Преди малко смених течноста, обаче оня не ми сложи текстар, ами няква Ferodo и не осетих разлика в спирането.

Разлика в спирането не би трябвало да има. Смяната се налага само и единствено заради влагата, която се абсорбира от течността и намалява температурата на кипене и влошава антикорозионните качества.
По мое мнение излишно честата смяна е донесла повече ядове на потербителите, отколкото несменянето. Поначало отдушника на капачката на казанчето е така направен, че течността има директен контакт с външен въздух. Който е виждал оригинална капачка на Жигули, си спомня маншончето, което позволява на нивото да играе, но отделя течността от околния въздух и не позволява влагата да влиза. Интересно, защо тази проста технология не е възприета.

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Съб 07 юли 2012 21:59

Стига течността да е DOT-4 и това е достатъчно. Марки и фирми-всичко е ала бала. Сменя се на 2 години и това е. Колеги не се вкарвайте в излишни разходи само заради етикета. Мале сега колко хора ще ми кажат, че не съм прав.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Нед 08 юли 2012 9:44

По-принцип си прав.И според мен всички са от един казан mhihi

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 08 юли 2012 9:52

muns61 написа:
Sashko_Trg написа:Преди малко смених течноста, обаче оня не ми сложи текстар, ами няква Ferodo и не осетих разлика в спирането.

Разлика в спирането не би трябвало да има. Смяната се налага само и единствено заради влагата, която се абсорбира от течността и намалява температурата на кипене и влошава антикорозионните качества.
По мое мнение излишно честата смяна е донесла повече ядове на потербителите, отколкото несменянето. Поначало отдушника на капачката на казанчето е така направен, че течността има директен контакт с външен въздух. Който е виждал оригинална капачка на Жигули, си спомня маншончето, което позволява на нивото да играе, но отделя течността от околния въздух и не позволява влагата да влиза. Интересно, защо тази проста технология не е възприета.

Имам същото мнение(подчертаното..),но причината не е в новата течност,а в "технологията" на смяната и запеклите с времето резбови обезвъздушители и старите спирачни маркучи.Ей заради тези неща повечето избягваме да "бутаме" по тая система...докато някой хубав(обикновено зимен) ден :banghead:
Навремето,на старото руско возило,има-няма 2 години и се сменяше всичко гумено по магистралите(без да е дефектирало),сега с тия "втора-злоупотреба" коли си я караме малко на късмет.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 08 юли 2012 10:02

Проблемът е точно в неправилната технология на смяна, не в новата течност. 2 години е малък период за експлоатация на спирачната течност.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 08 юли 2012 10:29

Така е ама като не се сменя дълго време се превръща в нещо кафяво и желеподобно:
Изображение

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 09 юли 2012 9:26

muns61 написа:Проблемът е точно в неправилната технология на смяна, не в новата течност. 2 години е малък период за експлоатация на спирачната течност.

Това е максимума за ползване на спирачна течност за кола с помпа за АБС и хидравлични помпи на съединителя!
Спирачната течност, многократно споменато по- горе, е хигроскопична и си нямаш и на идея каква гняз се събира в помпата. Не казвам, че не може да кара и 5 години с една течност, просто на 6- тата ще сменяш помпа/ помпи, а те са по 100+ лв :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”