турбо голф4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivkobiks
Автомобил:
Двигател:

турбо голф4

Мнениеот ivkobiks » Съб 30 юни 2012 18:08

турбото на голф4 спира при 130/140км.4 но като изгася колата в движение и като запаля пак работи до тази скорост и пак спира.живея в испания и от сервиза на фолцваген ми казаха,4е е турбото и е за сменяне а друг маистор ми каза,4е ако е турбото 6те спре завинаги и може да е от компа,вие как мислите на някой ставало ли е така

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: турбо голф4

Мнениеот IvanMan » Съб 30 юни 2012 20:46

Едно пояснение на правилата, и по-конкретно на т. 4 от тях, специално за потребителите на този раздел във форума.
Може да сте пропуснали да прочетете тази тема и по-специално втора точка - направете го. И да разтълкувам - определението "Заглавие, подсказващо съдържанието" включва не само посочване на конкретния въпрос за разрешаване, но и конкретния модел, годината на производство и вида двигател на автомобила, за който става въпрос.
Теми със заглавия като "колата грее" :screwy могат да бъдат директно заключени, вместо някой да се старае да намери информация за автомобила, за който питате и след това да ви промени заглавието според правилата.
Горното важи за всички раздели, но в настоящия раздел майсторите на уникално безмислени заглавия са най-много.

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Нед 01 юли 2012 9:54

На един приятел беше така на дизелов мотор (110К) и се оказа един датчик.Ако искаш мога да го питам точно кой е датчика :да:

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Нед 01 юли 2012 9:59

Изглежда като за дебитомер по всички признаци които си описал,във форума има много изписано по темата,ползвай търсачката :beer

Потребителски аватар
vw123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw123 » Нед 01 юли 2012 22:23

При мен е същия случай и е дебитомер, само незнам колко трябва да си приготвя но утре ще разбера.
Аз съм със ТДИ 115 кончета.

Потребителски аватар
bakalovag
Автомобил: Skoda Oktavia
Двигател: 1.9 TDI AHL

Мнениеот bakalovag » Пон 02 юли 2012 8:50

Log VAG-COM и ще стане ясно. Така може да се говори много но дали е вярно. И моя дебитомер сдава багажа но няма тези проблеми, но при 170 влизам в авариен режим. Вече е диагностицирано, че актуатора е изправен но геометрията се движи трудно т.е за чистене. За това трябва да се види с VAG-COM и д се провери механично за да се изключат други проблеми.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 02 юли 2012 8:58

По-скоро геометрията е за чистене(те за тва и то сервиза са казали че турбото е за смяна - плюе грешка в налягането на турбото) ,ама си требе ВАГ-Ком.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”