azrod написа:snupeca написа:mafiacartel написа:Добре колега но напрежението си остава 13,8 след изгасвне на лампата когато паднат оборотите на 850
Е щом държи 13,8 , и лампата не свети повече (зарежда), проблема ти е къде? Ако е заради лампата в началото - отвори алтернатора и виж защо не зарежда добре при начално палене. А ако не дадеш газ, гасне ли въобще? На празен ход?
ПроблемъТ му е там, че аз така два пъти източих акумулатора и после почна да прави квото си иска... Ако само запалиш без да дадеш газ не се вдига напрежението, което Е проблем! След 5 минути работа на място, включено парно и габарит колата угасна и не запали без кабели...
Сменяй тогава четките заедно с релето. Един читав комплект е 20-25 лева, но поне няма да метнеш акумулатора на боклука
Аз така направих и при мен също едната четка почти я нямашеСложих новото реле с четките и всичко заспа -14,4
Чакай чакай най лесно е да сменям и да се почне по пътя на елиминацийте. Пак повтарям че когато закача таблото от голф 3-ката проблема изчезвaт . От това следва че проблем с динамото нямам. Мотора и инсталацията са от голф 3-GTI EDITION 2.0/115 ADY ,а само таблото е от голф 4-ка.