СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Мнениеот parno » Вто 03 юли 2012 19:32

днес при Милен Цветков беше на гости омбудсмана и говориха точно за такива случай с фирми изкупили задължения на клиенти на мобилни оператори
каза интересни работи човека - ама тоя Цветков сякаш са му платили да го прекъсва и да "защитава" един вид операторите
така извърташе все едно такова нещо нямало mhihi

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 03 юли 2012 21:24

Kutzarov написа:чакам да ми се обади пак за да запиша разговора и да звънна на моя близък приятел прокурор. :012:

Уви това със записването едва ли ще изиграе роля. Тоест нашия %#@#&@*&#%@ съд няма да го признае за доказателство. Но пък винаги можеш да го пуснеш в ютюб mhihi

Потребителски аватар
Bluebeard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bluebeard » Вто 03 юли 2012 21:42

В тази тема прочетох обезпокоително много волеизявления с обидно-личностен характер от модератори ... иначе поздравления за смисъла, който придава в борбата с уродливото ни битие в Родината!

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Вто 03 юли 2012 22:29

parno написа:днес при Милен Цветков беше на гости омбудсмана...
Не се стискай - пусни линк или поне кажи името на предаването (не гледам ТВ и не го знам :evil:)
parno написа:...ама тоя Цветков сякаш са му платили да го прекъсва и да "защитава" един вид операторите
Познай грешната дума в цитата :lol:

Bluebeard написа:В тази тема прочетох обезпокоително много волеизявления с обидно-личностен характер от модератори ... иначе поздравления за смисъла, който придава в борбата с уродливото ни битие в Родината!

Не съм забелязал произвол от модове, не мога да дам мнение; иначе смисъла на темата е, че докато има телета, ще има касапи
и аз наистина се радвам, че не съм сред телета!

:обичам ви

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 04 юли 2012 7:03

Bluebeard написа:В тази тема прочетох обезпокоително много волеизявления с обидно-личностен характер от модератори ... иначе поздравления за смисъла, който придава в борбата с уродливото ни битие в Родината!

Прав си, но да беше цитирал и имена на модове, ето :
Vlad777, pensia, hooligan, bobycamaro и др. Забележете и уж 'доброномарения' тон на dobrin.
Много много показателно.

Kutzarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kutzarov » Сря 04 юли 2012 7:36

Сега по темата, очаквам юристите да се изкажат, аз съм само един скромен политолог:

След като вчера онзи псевдомутроклоун ми изпили нервите и в крайна сметка Виваком загубих доста пари от мен, сега заради инат, гордост и принципи няма да ги платя, а и да си взема нов план се зачудих нещо:

тези сладури от С.Г. Груп звънят за да изискват задълженията ми към Виваком, те са трето лице в случая. Дотук добре - да кажем, че има Цесия (защото задължения няма как по друг начин да се прехвърлят, освен ако не са закупени), този заплащва със съдия изпълнител...Аз писах на лс Симо, защото не вярваше, но да - съвсем сериозно в този дух ме заплаши,че юе ме осъдят без моето присъствие,не било задължително (?!)...ок, приемаме, че е така. Та - за да ме осъдят пак се връщаме на цесирането (изкупуването на моят дълг от тях), да кажем, че са ме уведомили писмено (ама не са, но да кажем че приемаме и това ). Как при цесия задълженията ми са към Виваком, а не към С.Г.Груп, демек... аз трябва да отида на каса на Виваком да си платя задълженията, а някаква импотентна особа с основно образование ми звъни да ме заплашва? След като някакъв пъпчасал нереализирал се гений от местното помощно училище ми звъни от С.Г.Груп значи задълженията ми са към тях и трябва да е по тяхна сметка. С две думи - Наистина може сериозно да се навреди на имиджа на тези паразити, ако се хванем по сериозно.

edit: ето това намерих в сайта на тези сладури, пълномощно (?!) за цесия. Е как тогава задължвнията ми са към виваком и не ми звъни, цитирам онзи с едвам завършен клас не ми звъни "някое операторче"?

http://sg-group.bg/начало/новини/пълномощно-от-виваком

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 04 юли 2012 8:06

Kutzarov написа:...

edit: ето това намерих в сайта на тези сладури, пълномощно (?!) за цесия. Е как тогава задължвнията ми са към виваком и не ми звъни, цитирам онзи с едвам завършен клас не ми звъни "някое операторче"?

http://sg-group.bg/начало/новини/пълномощно-от-виваком

Не четеш внимателно.Пълномощното не е за цесия. Виваком упълномощава СГ Груп да изготвя и подписва уведомителните съобщения за цесията, която работа според споменатия закон трябва да се свърши от тях самите.Вече по кои случаи телефонните мутри звънят в качеството си на цесионер и по кои в това на посредник за погасяване на задължения КЪМ ВИВАКОМ...едва ли и те самите знаят mhihi

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Сря 04 юли 2012 8:15

Г-н Kutzarov,
без да съм пристрастен, мисля че трябва да си платите задълженията към онова "някое операторче едвам завършен клас", аз го минах този път и си платих като поп, иначе таксите после стават големи и като се намеси ЧСИ става дебело. Всичко е законово направено и няма измъкване.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 04 юли 2012 8:45

sp_konsulov написа:Г-н Kutzarov,
без да съм пристрастен, мисля че трябва да си платите задълженията към онова "някое операторче едвам завършен клас", аз го минах този път и си платих като поп, иначе таксите после стават големи и като се намеси ЧСИ става дебело. Всичко е законово направено и няма измъкване.

Дали?
Нещо да си чувал за срок на давност?
Има и още закончета тъй като сме У Европата,но за тези нещица само се мълчи че ако ги научат хората ще стане весело за тези бирници.Да нещата не са много в наша полза,но все пак имаме нещо под ръка.Само нека хората които са запознати с материята да ги напишат тези неща и да могът да се знаят от всички.

Потребителски аватар
kijelmi
Автомобил: Passat R-Line BiTDI
Двигател: CUAA 2020

Мнениеот kijelmi » Сря 04 юли 2012 8:51

Г-н sp_konsulov,
от коментара Ви оставам с впечатление че,
сте лично обиден и доста пристрастен. :lol:

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Сря 04 юли 2012 8:55

Ето това клипче вижте:

http://sg-group.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D ... 0%B2%D0%B0

За мен беше убедително, имаше да плащам 47 лева и си платих

Да обиден съм, даже ме е яд че платих , ама какво друго остава :banghead:

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Сря 04 юли 2012 9:02

ситуацията е малко когато яде баницата не рева.... не са справедливи договорите на операторите за които и ние самите имаме вина. но сме сложили подписите си отдоло .

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 04 юли 2012 9:35

Kutzarov написа:

Интересн въпрос, мисля бях чел преди време, че не всички задължения се продават и не всички фирми ги продават. Някои просто наемат сггруп и подобните за съдействие, затова можеш да платиш на каса на виваком. Преди време някой от форума беше изпаднало в подобна ситуация и като го заплашили отишъл да види какво задължение има към съответния оператор. Там му казали, че в системата няма задължение към тях, но може да е продадено на фирма и затова да не се вижда. Та с две думи предполагам, че има и двата варианта - и продадено задължение и само договор за "сплашване" условно казано. Някой ако знае повече да сподели.

Иначе и аз съм на мнение, че като имаш задължения е хубаво да си ги платиш. Разбира се ако смяташ, че правото е на твоя страна или ако поради давност вземането е неизискуемо и т.н. е добре да се бориш за правата си - в България за съжаление сме силни само на приказките, но като опре да се ходи в съда и всеки кляка. Затова приветствам всеки, които си води нещата докрай. Иначе тука имаше индивиди, които се кълняха как няма да платят ако ще и турско да стане, пък си платиха като момченца mhihi

Kutzarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kutzarov » Сря 04 юли 2012 9:36

sp_konsulov написа:Г-н Kutzarov,

тук е филмът - аз съм бедно студентче, завършващо НБУ без никаква собственост на свое име. И да - ще си платя, но не когато някакъв келеш тръгне да ми се прави на мъж, казах му къде може да ме намери. очаквам го. не ми е звънял повече.

А както Енигмата каза - има си и други неща... да кажем определен минимум за живот и упражняване на професията.

А истината е, че тези псевдомутроклоуни се занимават с хора, които могат да сплашат и не са информирани. И тъй като на мен по лична карта пише село (въпреки че съм израстнал във Велико Търново, учил съм в Русе, Троян, Силистра и сега София), общо взето без да обяснявам надълго и нашироко не съм правилният човек с когото са се заяли (да, казвам заяли защото щях да си ги платя, както казах на три пъти). Без да погледна клипчето преедполагам е онова от БТВ. Ако го погледнеш по-внимателно, ще видиш, че жената не е информирана и това е целият проблем.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 04 юли 2012 10:43

Ти как так се регистрира, за да напишеш това мнение? Или си поредния анонимен защитник на СГ ГРУП? Както е писано по-рано в темата защитници/служители/представители на фирмата могат да взимат участие тук, но само при едно условие - да си кажат истинското име, длъжност и телефон за контакти. Да знаем кой, кой е! В противен случай - пишете на други места, в други форуми и по други въпроси.
kossel написа:Прав си, но да беше цитирал и имена на модове, ето :
Vlad777, pensia, hooligan, bobycamaro и др. Забележете и уж 'доброномарения' тон на dobrin.
Много много показателно.

А теб пък кой те натиска, за да звъниш. И от тук изброените, знаеш ли кои са модове? С подобни подмятания срещу екипа на форума няма да стигнеш изобщо далеч! :idea: Не случайно беше добавен в групата на тарикатите - "нерегламентирани търговци". Това, че сега си плащаш, за да не си в нея, след като видя, че няма начин да си въртиш амбулантнта търговия не ти дава повече права от всеки друг потребител тук. Мнението ти е тотално ОФФ-Топик и това го приеми като неофициално предупрждение!

Форумът е свободно място, където всеки има право на мнение, но има и зададени правила. Включително и в тази тема. Ако представител на СГ ГРУП иска да изложи своята гледна точка - нека се идентифицира като такъв, да даде име, длъжност и телефон и тогава да пише.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”