TV Tuner
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
TV Tuner
След проблема ми с ТВ-то и факта, че ще чакам да доставят ТХО поне 15 дни (слава на nii че са само толкова ), рещших да се поразтърся и да взема TV Tuner, ама нали сме мобилни, за лаптоп-а. Добре, ама Fujitsu-Siemens Amilo M1437G няма PCMCI slot, а има ExpressCard. И сега не знам какво да взема, дали USB външно или да търся ExpressCard. Дайте съвет и ако някой знае цени и евентуано къде има ExpressCard ExpressCard, моля да сподели.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
ами тук още не съм виждал такива туниери, може да ползваш някой външен USB2.0 има такива в Резет, обърни внимание на раздела "PINNACLE / M-AUDIO" - има някои много миниатюрни USB тунери
П.П. Предполагам, че си запознат, че почти всички модели на пазара не хващат ефирните програми, заради шибания стандарт в БГ.

П.П. Предполагам, че си запознат, че почти всички модели на пазара не хващат ефирните програми, заради шибания стандарт в БГ.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
mladvampirTDI написа:А ако е с кабелна ТВ хваща ли?
в нашия град - не, защото тези от кабелната ги мързи да прекодират сигнала, а то не е нищо сложно, те така или иначе го премодулират на дриги честоти ... може би в София го няма този проблем, но немога да съм 100% сигурен. До преди 5-6 месеца всичко си беше ОК с тунерите, поддържаха и старите стандарти (а ги държат в БГ заради СЕКАМ-а по социалистическо време, въпреки че сигурно няма вече живи соц-телевизори), обаче производителите решиха, че този стандарт не се ползва никъде и хоп - няма тунери, които да бачкат

Успокоителната новина е, че след приемането ни в ЕС ще задължат телевизиите да излъчват по евройескому - 16:9 формат и задължително PAL

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
поне при нас на село не става за ефирните програми (дори и през кабелната) - хваща ги без звук, иначе за кабелните висчко си е ОК. Всъщност не съм тествал 100% всички тунери на пазара, но от тези които са ми минали през ръцете (MSI, Asus, Chronos, Manli, PixelView) - новото производство нестава. За да работи с ефирните програми трябва да поддържа PAL/BG и PAL/DK, а всички са PAL/BG.
П.П. PINNACLE са може би една от най-добрите марки за такъв вид стоки и ако ще пазариш нещо, пробвай тях
Най-добре да отидеш на място с лаптопа в офиса на фирмата, която си заплюл, и пробвате - ако става - взимаш, ако не - друг модел или друга фирма
А в най-лошия случай няма да гледаш Канал1/БТВ и Нова 
П.П. PINNACLE са може би една от най-добрите марки за такъв вид стоки и ако ще пазариш нещо, пробвай тях

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.plesio.bg/product.php?product_id=167318§ion_id=29
А за това някакво мнение. Най-евтино е

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
mladvampirTDI написа:http://www.plesio.bg/product.php?product_id=167318§ion_id=29
Моля, ако някой се е сблъсквал с марката, а бори и с модела да сподели, защото в неделя бробвах един на настолния комп, платка на ПикселВю ама нещо не се получи работата, та да не купя този и пак да е същото.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
PixelView са пълен шит, а и това от плесио най-вероятно.
Просто не търси най-евтиното, нормално е и да е най-фалшиво. При тези джажди донякъде цената и качеството вървят ръка за ръка
Аз отново ти препоръчвам да прескочиш до Резет и да видиш какво продават. Pinacle са едни от водещите, a Chronos са водещи в средния ценови пояс (това е моя избор като цена/качество).
Другите, които правят читави неща са AverMedia (има ги във Вали и КомелСофт)
Просто не търси най-евтиното, нормално е и да е най-фалшиво. При тези джажди донякъде цената и качеството вървят ръка за ръка

Аз отново ти препоръчвам да прескочиш до Резет и да видиш какво продават. Pinacle са едни от водещите, a Chronos са водещи в средния ценови пояс (това е моя избор като цена/качество).
Другите, които правят читави неща са AverMedia (има ги във Вали и КомелСофт)
Последна промяна от musura на Вто 31 окт 2006 21:28, променено общо 1 път.
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имал съм авер медия горедолу доволен
добър е но кабелната трябв да е добра с много силен сигнал
играчка за запълване на времето до като и свикнеш но за гледане на тв нества некакк си аз не гледаам много тв
PINNACLE води се най-добър сред тунерите и както ти казаха в ресет го има
(тука един голям офф ама да питам в ресет на 4 км при БАН има една клубна 3 на кой е)
но като цяло с онлине тв не вижам смисъл от тунерите, освен можеби ДВБ абе DVB и то само защото не сам си играл с такова ...ама нещо напоследък.......
добър е но кабелната трябв да е добра с много силен сигнал
играчка за запълване на времето до като и свикнеш но за гледане на тв нества некакк си аз не гледаам много тв
PINNACLE води се най-добър сред тунерите и както ти казаха в ресет го има
(тука един голям офф ама да питам в ресет на 4 км при БАН има една клубна 3 на кой е)
но като цяло с онлине тв не вижам смисъл от тунерите, освен можеби ДВБ абе DVB и то само защото не сам си играл с такова ...ама нещо напоследък.......
Върни се в “ОФФ-Топик - други”