TV Tuner

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

TV Tuner

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 26 окт 2006 20:03

След проблема ми с ТВ-то и факта, че ще чакам да доставят ТХО поне 15 дни (слава на nii че са само толкова ), рещших да се поразтърся и да взема TV Tuner, ама нали сме мобилни, за лаптоп-а. Добре, ама Fujitsu-Siemens Amilo M1437G няма PCMCI slot, а има ExpressCard. И сега не знам какво да взема, дали USB външно или да търся ExpressCard. Дайте съвет и ако някой знае цени и евентуано къде има ExpressCard ExpressCard, моля да сподели.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 26 окт 2006 20:20

Ако имаш обикновенна десктопа машина мога да ти дам едно тунерче да използваш докато ти оправят ТВ-то.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 26 окт 2006 20:24

Имам, ама предпочитам направо да си купя.
Иначе много благодаря за предложението. Знам, че винаги може да се разчита на хората тук.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Чет 26 окт 2006 20:25

И мне ме интересува. HP имаха за express card тунер в щатите, който работеше с XP Mediacenter edition, обаче беше май само NTSC и не си взех. Някой ако има идея за какъвто и да е MediaCenter тунер да казва. Няма значение USB, PC Card или Express.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 26 окт 2006 20:32

ами тук още не съм виждал такива туниери, може да ползваш някой външен USB2.0 има такива в Резет, обърни внимание на раздела "PINNACLE / M-AUDIO" - има някои много миниатюрни USB тунери :)

П.П. Предполагам, че си запознат, че почти всички модели на пазара не хващат ефирните програми, заради шибания стандарт в БГ.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 26 окт 2006 20:37

А ако е с кабелна ТВ хваща ли?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 26 окт 2006 20:47

mladvampirTDI написа:А ако е с кабелна ТВ хваща ли?

в нашия град - не, защото тези от кабелната ги мързи да прекодират сигнала, а то не е нищо сложно, те така или иначе го премодулират на дриги честоти ... може би в София го няма този проблем, но немога да съм 100% сигурен. До преди 5-6 месеца всичко си беше ОК с тунерите, поддържаха и старите стандарти (а ги държат в БГ заради СЕКАМ-а по социалистическо време, въпреки че сигурно няма вече живи соц-телевизори), обаче производителите решиха, че този стандарт не се ползва никъде и хоп - няма тунери, които да бачкат :)

Успокоителната новина е, че след приемането ни в ЕС ще задължат телевизиите да излъчват по евройескому - 16:9 формат и задължително PAL :) (то и ефирните в БГ са PAL ама с изместен звук)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 26 окт 2006 20:49

и значи какво, с тунер не става ли, щото един колега преди месец два си купи тунер и сега дори броудкаства отвреме на време, та да гледаме мачове когато сме на работа :?:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 26 окт 2006 20:59

поне при нас на село не става за ефирните програми (дори и през кабелната) - хваща ги без звук, иначе за кабелните висчко си е ОК. Всъщност не съм тествал 100% всички тунери на пазара, но от тези които са ми минали през ръцете (MSI, Asus, Chronos, Manli, PixelView) - новото производство нестава. За да работи с ефирните програми трябва да поддържа PAL/BG и PAL/DK, а всички са PAL/BG.

П.П. PINNACLE са може би една от най-добрите марки за такъв вид стоки и ако ще пазариш нещо, пробвай тях :) Най-добре да отидеш на място с лаптопа в офиса на фирмата, която си заплюл, и пробвате - ако става - взимаш, ако не - друг модел или друга фирма :) А в най-лошия случай няма да гледаш Канал1/БТВ и Нова :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 26 окт 2006 21:33

Ако решиш да купуваш от Ресет мисля, че мога да издействам на дилърска цена. ДДС-то обаче няма как да го спестиме там :(

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 26 окт 2006 22:00

амо май ще е от ресет, ама утре да говодя със сис. админите при нас и в понеделник евентуално ще ти пиша ако реша да купувам ;-)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 30 окт 2006 13:46

http://www.plesio.bg/product.php?product_id=167318&section_id=29
А за това някакво мнение. Най-евтино е ;-)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 31 окт 2006 21:00

mladvampirTDI написа:http://www.plesio.bg/product.php?product_id=167318&section_id=29
А за това някакво мнение. Най-евтино е ;-)

Моля, ако някой се е сблъсквал с марката, а бори и с модела да сподели, защото в неделя бробвах един на настолния комп, платка на ПикселВю ама нещо не се получи работата, та да не купя този и пак да е същото.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 31 окт 2006 21:25

PixelView са пълен шит, а и това от плесио най-вероятно.

Просто не търси най-евтиното, нормално е и да е най-фалшиво. При тези джажди донякъде цената и качеството вървят ръка за ръка :)

Аз отново ти препоръчвам да прескочиш до Резет и да видиш какво продават. Pinacle са едни от водещите, a Chronos са водещи в средния ценови пояс (това е моя избор като цена/качество).

Другите, които правят читави неща са AverMedia (има ги във Вали и КомелСофт)

Последна промяна от musura на Вто 31 окт 2006 21:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Вто 31 окт 2006 21:25

имал съм авер медия горедолу доволен
добър е но кабелната трябв да е добра с много силен сигнал
играчка за запълване на времето до като и свикнеш но за гледане на тв нества некакк си аз не гледаам много тв
PINNACLE води се най-добър сред тунерите и както ти казаха в ресет го има
(тука един голям офф ама да питам в ресет на 4 км при БАН има една клубна 3 на кой е)
но като цяло с онлине тв не вижам смисъл от тунерите, освен можеби ДВБ абе DVB и то само защото не сам си играл с такова ...ама нещо напоследък.......

Върни се в “ОФФ-Топик - други”