проблем с охлаждането
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
проблем с охлаждането
На колко градуса трябва да се включи перката щото имам чувството че много късно се включва и сега лятно време ми създава ядове. Днес дори на едно кръстовище ми изгасна в движение и докато не изпуших една цигара докато се охлади неискаше да запали.
- pkovachev
- Автомобил: Polo 1.4 FSI
- Двигател: AXU 2004
Re: проблем с охлаждането
Би трябвало, малко след 90 градуса да се включва перката за охлаждане. А това че не е запалила, на топъл двигател, си провери свещите !
- barezifranko
Да но днес бях достигнал 100 градуса и перката не се беше включила. Иначе свещите са БОШ преди 1 година сменяни.
- yordannnnnn
- Двигател: ABS 93
и на мен днес мина 100 градуса,прибрах се изчаках да изстине,долях вода че имаше нужда и запалих да видя кога вкл.перката...по показания на таблото включи преди90-на 85-6...а нормално в движение едва минава 80-то стрелката като загрее,възможно ли е да не показва правилно уреда на таблото или да показва с 10-тина градуса по малко
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Най-вероятно не ви работи ниската степен на перките 
- barezifranko
И аз това си мисля. При мен винаги включва високата степен. Датчика ли е виновен за това ?
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Току що сам си отговори на въпроса 
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
barezifranko написа:И аз това си мисля. При мен винаги включва високата степен. Датчика ли е виновен за това ?
Може и моторчето да е виновно, не е само датчика. Пробвай принудително да я включиш като й подадеш + от акумулатора директно и да не вземеш да ползваш няква тънка жичка от рода на 0.25 или 0.5 квадрата
Другото заради което може да вдига температура и да гасне в движение е запушен тънкия маркуч дето влиза в горната част на разширителния съд за охлаждаща течност - лично ми се е случвало и симптомите са точно същите!
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
barezifranko написа:На колко градуса трябва да се включи перката щото имам чувството че много късно се включва и сега лятно време ми създава ядове. Днес дори на едно кръстовище ми изгасна в движение и докато не изпуших една цигара докато се охлади неискаше да запали.
колега как не искаше да запали въртеше на стартер и не можеше да запали или стартера не можеше да превърти
- barezifranko
Стартера върти ама неиска да пали. Днес по обяд - единия път спрях за малко и ха да тръгна неискаше, втория път пък направо с движение изгасна. Отворих и капака да се охлади по-бързо и след една цигара време запали и се прибрах успешно. Утре отивам на майстор да видим какво ще кажи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”