Голф4 - Ужасна миризма в купето.
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф4 - Ужасна миризма в купето.
Aко някой има идея откъде да си набавя ЛИЗОЛ ( малко количество ) да ми пише на лично.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Boko виж сега, със сигурност никой не ти е пикал в колата... това което ти мирише е колония с бактерии, която изпуска кофти смрадливи газове... просто трябва да ги убиеш...не знам какво си пробвал до сега, но като не можеш да намериш лизол, не си мисли че няма други препарати. Например, можеш да пробваш да пръскаш в системата изорапид ...http://www.oroclean.com/products/oroclean/detail/cat/surfaces-1/pr/isorapid-1/ или деконекс и 2 те са доста добри дезинфектанти и трепат доста много видове бактерии... може и да успееш не се отчайвай, потърси изорапид в някоя аптека ако нямат им го поръчай да ти го доставят.... тук има примерно http://buladdent.com/product.php?id_product=36 ... поздрави.
П.С. Не забравяй че това е химикал и все пак трябва да проветриш отлично преди да ползваш автомобила.....
П.С. Не забравяй че това е химикал и все пак трябва да проветриш отлично преди да ползваш автомобила.....
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти за куража.
Между другото в неделя се опитах с четка за зъби и меглио и японския спрей да почистя питата но достъпа мио е ограничен.Между ламелите има мрусотия , която много трудно ще се премахне дори и при свален радиато. Готов съм да го сменя с нов. Но разглабянето може да има фатални последици.
Тези препарати изпробвани ли са. Някои ми препоръча Саво, но четох , че действал агресивно на алуминия.
Между другото в неделя се опитах с четка за зъби и меглио и японския спрей да почистя питата но достъпа мио е ограничен.Между ламелите има мрусотия , която много трудно ще се премахне дори и при свален радиато. Готов съм да го сменя с нов. Но разглабянето може да има фатални последици.
Тези препарати изпробвани ли са. Някои ми препоръча Саво, но четох , че действал агресивно на алуминия.

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Савото има хлор, ше ебне алумина... тези гори дето ти ги казах са щадящи виж даже има лист с материалите които им понасят..и
Английски знаеш ли .. ако не крайно време е да научиш
Material Compatibility
Polyethylene compatible
PTFE compatible
Polypropylene compatible
Silicon-rubber compatible
Rubber compatible
PVC compatible
Acrylic glass compatible
Steel compatible
Cast-iron compatible
Aluminum compatible
Copper compatible
Brass compatibl
Английски знаеш ли .. ако не крайно време е да научиш

Material Compatibility
Polyethylene compatible
PTFE compatible
Polypropylene compatible
Silicon-rubber compatible
Rubber compatible
PVC compatible
Acrylic glass compatible
Steel compatible
Cast-iron compatible
Aluminum compatible
Copper compatible
Brass compatibl
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
За да не се стига до тук, изключвайте си климатиците 5 минути преди да изгасите двигателя, като в този интервал от време оставите да духа от вън "лятен" въздух.
Имам един въпрос-може ли да се смаже по някакъв начин перката на вентилатора през отвора за филтъра на купето, че зимно време винаги докато не загрее въздуха свири.
Имам един въпрос-може ли да се смаже по някакъв начин перката на вентилатора през отвора за филтъра на купето, че зимно време винаги докато не загрее въздуха свири.
hitman0013 написа:Имам един въпрос-може ли да се смаже по някакъв начин перката на вентилатора през отвора за филтъра на купето, че зимно време винаги докато не загрее въздуха свири.
Можеш да я смажеш с нова, другите манипулации са ден за ден.Играчка е да смениш втулките с лагерчета което е най-добрия вариант.
- joritoto
- Автомобил: VW PASSAT 5.5
- Двигател: AVF 2001
Привет на всички!
Днес дойде и моя ред да отстранявам гадна миризма от плесен и мухъл от климатика.
Вижте какво използвах http://aviatrans.bg/catalog/index.pcgi? ... pe=product
На кутията пише, че е добре през летните месеци на два месеца , а през зимните през четири месеца да се третира добичето
След манипулацията миризма гадна няма.
Сега ще чакам колко ще издържи
като естествено вече ще спазвам правилата при употребата на климатика.
Ако някой го е ползвал
да сподели дълготрайността му каква е?
Лека вечер на всички!!!

Днес дойде и моя ред да отстранявам гадна миризма от плесен и мухъл от климатика.
Вижте какво използвах http://aviatrans.bg/catalog/index.pcgi? ... pe=product

На кутията пише, че е добре през летните месеци на два месеца , а през зимните през четири месеца да се третира добичето

След манипулацията миризма гадна няма.

Сега ще чакам колко ще издържи

Ако някой го е ползвал

Лека вечер на всички!!!

- joritoto
- Автомобил: VW PASSAT 5.5
- Двигател: AVF 2001
здравейте отново!
От две седмици се каня да повторя процедурата и ето пак със същия препарат.
За изминалия период през зимата и досега климатроника си беше постоянно включен.
Сега като запролети от време на време карах основно сутрин и на "Екон".
В колата се пуши с отворен прозорец
без да задържам фасове след като спра.
На мен този спрей ми харесва
Препоръчвам го!
А и да , забравих!! Процедурата с гасене на климатроника 3-4 мин преди пристигане я спазвам стриктно
иначе 

От две седмици се каня да повторя процедурата и ето пак със същия препарат.
За изминалия период през зимата и досега климатроника си беше постоянно включен.
Сега като запролети от време на време карах основно сутрин и на "Екон".
В колата се пуши с отворен прозорец

На мен този спрей ми харесва

Препоръчвам го!
А и да , забравих!! Процедурата с гасене на климатроника 3-4 мин преди пристигане я спазвам стриктно

конденз може да няма , ако при изпритела има тиня.Тинята се рони зимата като изсъхне и пада във ваната , там става на кал. От нея идва и миризмата . ТОВА НЕЩО С ПРЕПАРАТИ НЕ СЕ ЧИСТИ . Те са антибактериални . За бактерии и микроби . Почистване става с препарат дето да я разтвори тази мърсотия по изпарителя , все пак и катран от цигарите се лепи . Тинята и калта във ваната се почистват като махнеш вентилатора и вкарваш ръка колкото можеш . Ако няма достъп така сваляш таблото .
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
От доста време се каня да използвам някъв препарат за такива работи, след работата на климатика в колата мирише гадно на мухал, не е нещо фрапантно като други колеги, но мисля и аз да си купя този препарат който показва Jorito и да видя какъв ефект ще има, от 5 години имам колата и до сега не съм използвал нищо!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Препарат - "Т464" немски, има го в магазините за домакинска химия, цена 6-8 лв. за литър. Бледокафяв-розов цвят с миризма на бадем. Сваля отлично всякакъв вид мръсотия, плесен, котлен камък,мухъли и т.н.
- guarana2550
- Автомобил:
- Двигател:
Здр колеги
Имам един въпрос не точно по темата
При мен при пуснат климатик от тръбичката която се вижда от коша духа студено---- за конденз няма признаци- суха е! Въпроса ми е трябва ли да е отпушена тази тръба? И ако да тогава нормално ли е от нея да духа -към двигателя
Имам един въпрос не точно по темата
При мен при пуснат климатик от тръбичката която се вижда от коша духа студено---- за конденз няма признаци- суха е! Въпроса ми е трябва ли да е отпушена тази тръба? И ако да тогава нормално ли е от нея да духа -към двигателя
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Мисля, че най-добре и за много малко парички нещата се оправят с кислородна вода. Всички бактерии умират успешно и миризмата изчезва 

-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Колеги, уви с препарати няма как да се оправят нещата с миризмата от климатик/троник. Повечето коли са внос от Италия в България, а там поддръжката на МПС е трагична. Хубаво е когато се изключи климатика/троника да оставите вентилатора да духа на проста духалка известно вереме, за да изсуши питата в купето(изпарителя.)Аз имам Голф 3 с Diavia климатроник и при мен миришеше доста кофти и единствения начин беше да се свали таблото и да си изчисти изпарителя(май така се казваше). Прилагам снимка да ви покажа защо препарати не могат да помогната(ако го чистите ползвайте маска, че най-вероятно е бъкано с бактерии от типа на легионела и т.н).

- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
На мен пък ми се е случвало котки да ми маркират колата и да ми замирисва на урина, като пусна вентилатора. Качват се по капака и пикаят. Даже една предполагам, че се е навряла в двигателния отсег, имаше кални следи.
Има един рижав котарак, който редовно ми маркира решетката на предната броня, а аз си мислех, че ми тече хидравличния маркуч, пипам с пръст и, като помирисах, котешка урина.

Има един рижав котарак, който редовно ми маркира решетката на предната броня, а аз си мислех, че ми тече хидравличния маркуч, пипам с пръст и, като помирисах, котешка урина.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”