Б4 как се сваля челно стъкло --> Свалих го!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б4 как се сваля челно стъкло --> Свалих го!
Интересува ме има ли някаква цака как да се свали челно стъкло без да се спука? Също така има ли колега занимаващ се с това. 

Последна промяна от dqvola_91 на Пон 29 апр 2013 21:04, променено общо 1 път.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Re: Как се сваля челно стъкло
на голф 2 се сваля 1 идея по лесно от на 3ка
ако въобще става въпрос за фв 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да,за б4 става на идейка.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
dqvola_91 написа:Да,за б4 става на идейка.
Не става,или по точно става ама си трябва опит инструмент(не жило от жгула)но и процента да се случи нещо на стъклото в процеса на демонтажа е голям тъй като се реже силикона,стъклото е залепено за ламарината и то ако е заводски е много здраво.Иначе на старите модели 1,2 е лесно,отлепя се гумата с някакъв предмет(отверка)влизаш вътре и заемаш позиция разкрачена патка,като краката ти опират в двата края на стъклото,друг помощник стои вънка и се подготвя да подхване стъклото,ти натискаш с краката равномерно но с постоянен натиск все едно нещо ти е опряло отзаде

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Стъклото оригиналното ли е или е сменяно вече един път?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оригинално
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Потърси добре оригиналното трябва да има мисля че е в долната част една връвчица дърпаш я и тя автоматично реже силикона и стъклото пада. Вече ако не е оригинално е мъка свалянето ако нямаш подходящи инструменти както фирмите дето го правят това ама пак става със струна от цигулка примерно, само внимаваш да не си срежеш тавана там дето е плата. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
То и тавана да се среже при мен файда няма
Ма ме притеснява самото сваляне,гледах,но връв не видях,ще се взирам повече.

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
dqvola_91 написа:То и тавана да се среже при мен файда нямаМа ме притеснява самото сваляне,гледах,но връв не видях,ще се взирам повече.
В магазините(не хранителните) има едни както му казвате връвчици,ама са с диамантено покритие.Ето с това ще срежеш силикона,а колегата където е писал че заводски се сваля по лесно от сменяно,няма как да се съглася,ама никак.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Със струна или тънко жило се сваля, аз ползвам жило (тел) за простиране. Много е важно не само какво ще ползваш, а как да го ползваш. Ако не си свалял досега извикай някой, който е свалял и го сваляйте двамата. Има и едни ножчета, в Кобра ги продават към 15-20лв./бр. Доколкото знам от Кобра също някой може да дойде да го свали срещу 25-30лв.
Относно връвчица - виждал съм само на задно стъкло, и не ми помогна особено.
Относно връвчица - виждал съм само на задно стъкло, и не ми помогна особено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз хубаво ще викна някой да го свали,ма каква е гаранцията,че няма да се спука,никаква...за съжаление.Само където парите ще си дам.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
dqvola_91 написа:Аз хубаво ще викна някой да го свали,ма каква е гаранцията,че няма да се спука,никаква...за съжаление.Само където парите ще си дам.
Ами колега то къде има гаранция?
Каниш дама за вечерта примерно,ама имаш ли гаранция че ще те огрее или само ще ти изпапа паричките и кой от къде е.
Както са казали гаранция в Франция,ама май и там вече не дават

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Колега гаранция няма - пред мен спукаха чисто ново стъкло при монтаж!!! Да не говорим за демонтаж на стъкло втора ръка. Просто стъклото се брои за здраво като го свалиш - това е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Такам, да поизтупам малко темата. След като вече се позатопли се престраших да сваля стъклото. Тръгнах първо от двата края на връвта която беше и не помръдваше,а тегленето беше зверски... Викам, не няма да стане така. Взех жило(става от скорости на велосипед,китара,аз използвах от простор жило) От ъглите при калниците прокарах с лек натиск една отверка и прокарах струната. След това започна самото рязане. След няма и 2 минути половината стъкло беше отделено. Викам си,за да сложат братята тази връв играе някакво значение... и се захванах с нея. Оказа страшно голям резултат,но след като схванах начина ѝ на работа. А той беше: когато се хване единият край се тегли не назад към багажника,а настрани към вратите,за да реже силикона. и така стъклото се предаде цяло целеничко без поражения. Благодаря на всички колеги за съветите.
П.п само за демонтажа на стъклото ми искаха 20лв,което не покриваше никакви щети + превоз от мен до адреса. Наистина са алчни кобри...
П.п само за демонтажа на стъклото ми искаха 20лв,което не покриваше никакви щети + превоз от мен до адреса. Наистина са алчни кобри...
Последна промяна от dqvola_91 на Вто 06 яну 2015 10:40, променено общо 1 път.
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
Re: Б4 как се сваля челно стъкло --> Свалих го!
колеги, може ли малко по-подробно да споделите къде се намира връвчицата, нищо че съм с Б5 - предполагам че ще е със същото разположение